Imam Laney RB 8,pise 450w/300w,kazem pise jer Kinezima nista ne verujem.I jos kad sam skinuo zvucnik koji je navodno Selection made in Kina jod gore.
Naime pri malom pojacanju do 2-3 daje jos uvek solidan bas zvuk,a cim se pojacava vec blizu pola pocinje da fuzira odn. pravi uzasnu distorziju zvuka koji je odvratan.Sumnjao sam na zvucnik,skidao ga I ne vidim nikakva ostecenja,majstor kaze da je ispravan,iako je smesno tezak jedva 2 kg.
Sad su pocela nagadjanja,te zvucnik je te pojacalo?
Ima li ko slicna iskustva,sta to moze biti?
Hvala,pozdrav,
Laney RB 8 Bas - problem,zna li ko?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Laney RB 8 Bas - problem,zna li ko?
Možda glupo pitam, ali šta tačno pojačavaš, koji pot?
Mozda I nije glupo?!U glavnom kombinujem GAIN I Volume...Sve varijante sam probao.Da smanjim Gain pojacam Volume I obrnuto ali pri svakoj kombinaciji cim je zvuk malo jaci pravi se distorzija I to nije bas zvuk.Napominjem da sviramo kao trojka I neophodna mi je malo glasnija podloga na svirkama.
Pozdrav
Pozdrav
Predpostavljam da rb8 ima izlaz za eksterni zvucnik, iscimaj nekoga ko ima korektan bas box pa ga prikljuci na taj izlaz a raskaci interni zvucnik. Ne znam kako ti je majstor proveravao zvucnik ali ako je samo omski normalno je da ce da pokaze da je ispravan. To prdenje ili ke od zvucnika koji je izasao iz centra pa kaci negde ili do samog pojacala. Ovako ces sa eksternim boksom bar suziti pretragu. Ako je do ampa moze biti da su ti otisli elektroliti . Ne znam ali moras eliminisati jedno da bi dosao do resenja
Pre ce biti da je do kompletnog pojacala.Kinezi su sev sto je moglo upropastili.Starija sam generacija I nekad je pojacalo od 50w imalo 50w I kad udaris E zicu zgrada se trese.Mislim da ovo pojacalo nema realno vise od 60-70w sto onda pri pojacavanju pravi distorziju jer nema snage.
Ostaje samo da vidim kako da ga se resim.
U svakom slucaju hvala ti na utrosenom vremenu.
Ostaje samo da vidim kako da ga se resim.

U svakom slucaju hvala ti na utrosenom vremenu.
Vidi moj kum ima rb9 glavu i mislim da je to isti amp samo kombo ili glava varijanta, i njegova razbija ne krci niti prdi , tako da ne budi lenj probaj sta ti je receno pa vidi sta moze biti