problem sa delay pedalom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
problem sa delay pedalom
Pozdrav svim ljudima na forumu.
Imam jedno pitanje? U sklopu svog guitar rig-a imam i BOSS Digital Delay DD-3 pedalu, koju stavljam poslednju u nizu pedala (gitara - wah - dist- chorus - delay - pa sve u pojacalo). Sve to super radi dok ne prebacim kanal na pojacalu (ukljucim drive). Tada nastaje problem. Delay pedala nema vise onaj isti feedback kao na cleen kanalu.
Postoji li resenje ?
U kojoj varijanti se koristi DIRECT OUT izlaz na pedali ?
Imam jedno pitanje? U sklopu svog guitar rig-a imam i BOSS Digital Delay DD-3 pedalu, koju stavljam poslednju u nizu pedala (gitara - wah - dist- chorus - delay - pa sve u pojacalo). Sve to super radi dok ne prebacim kanal na pojacalu (ukljucim drive). Tada nastaje problem. Delay pedala nema vise onaj isti feedback kao na cleen kanalu.
Postoji li resenje ?
U kojoj varijanti se koristi DIRECT OUT izlaz na pedali ?
Re: problem sa delay pedalom
A sa distorzijom koja je ispred delaya u lancu zvuci dobro ili je isti problem?
U sustini digitalni delayevi rade prilicno lose sa distorzijom ali ako je tebi zvuk ok kad je distorzija pred delayem onda ces verovatno resiti problem time sto stavis delay u loop ako ga imas na pojacalu...
U sustini digitalni delayevi rade prilicno lose sa distorzijom ali ako je tebi zvuk ok kad je distorzija pred delayem onda ces verovatno resiti problem time sto stavis delay u loop ako ga imas na pojacalu...
Sa distom u lancu radi sve OK. Samo kada prebacim kanal na pojacalu desava se ta zajebancija.
Znaci delay treba da stavis posle distorzije odnosno:
Probaj to...Funkomat wrote:stavis delay u loop
Matori, ne kontam tu varijantu sa loopom. Imam na pedalboardu Loop1 i loop2 sa IN i OUT. Kako sad da izdvojim delay iz lanca? Da ga samog munem u drugi loop? Aj mi jos malo pojasni tu problematiku.
Ne preko pedalboarda... Nema veze s tim.
Da li imas effects loop na pojacalu ili koje pojacalo imas?
Da li imas effects loop na pojacalu ili koje pojacalo imas?
Imam Fender FM210R, a na njemu ima PREOUT i PWRIN
To je to.
Gurni kabal u preamp out pa u input delay-a i onda iz otputa delay-a u power amp in...
Ovo ce ti ubaciti efekat posle distorzije samog pojacalu pa bi trebalo da ti resi problem.
Gurni kabal u preamp out pa u input delay-a i onda iz otputa delay-a u power amp in...
Ovo ce ti ubaciti efekat posle distorzije samog pojacalu pa bi trebalo da ti resi problem.
ne pije vodu ova varijanta
Jebiga onda ne znam sta bi jos mogao. Mozda neko drugi uspe da ti kaze nesto pametno... 
Probaj da se igras sa podesavanjema...

Probaj da se igras sa podesavanjema...
to ti je odgovor na pitanjedexa021 wrote:Sa distom u lancu radi sve OK. Samo kada prebacim kanal na pojacalu desava se ta zajebancija.

Najverovatnije ti je taj drugi kanal obojen nekim efektom ili imas problem sa pojacalom...
Probaj da ubodes samo delay pa uporedi oba kanala na razlicitim kombinacijama.
Koje je pojacalo u pitanju ?
Naravno da je drugi kanal obojen, posto je u pitanju Drive kanal. Pojacalo je Fender FM210R, 65w, a sa pojacalom nemam nikakvih problema.mr.flash wrote:to ti je odgovor na pitanjedexa021 wrote:Sa distom u lancu radi sve OK. Samo kada prebacim kanal na pojacalu desava se ta zajebancija.![]()
Najverovatnije ti je taj drugi kanal obojen nekim efektom ili imas problem sa pojacalom...
Probaj da ubodes samo delay pa uporedi oba kanala na razlicitim kombinacijama.
Koje je pojacalo u pitanju ?
Frontman, to je dobro pojacalo 
Mislio sam na da nemas i neki efekat tipa delay, reverb itd., ali i dalje mi nije jasno kako nemas isti feedback sa dd3...

Mislio sam na da nemas i neki efekat tipa delay, reverb itd., ali i dalje mi nije jasno kako nemas isti feedback sa dd3...
Posto je ovo tema o dilay hteo bih nesto da pitam......
imam Marshall Echohead dilay i on ima prikljucak za tap tempo....moze li neko da mi objasni kako on tacno radi posto sam na kratko imao priliku da prokljucim sustejn pedalu, i ona se ponasala kao prekidac koji iskljucuje efekat i on radi samo dok je pritisnuta.....kako se ona tacno koristi posto sam ja razumeo da ona sluzi da produzi vreme dilay -a ali ne i da ga iskljuci skroz........nisam imao vremena za experimentisanje a ako ima smisla mozda bih i kupio sustejn pedalu..........
imam Marshall Echohead dilay i on ima prikljucak za tap tempo....moze li neko da mi objasni kako on tacno radi posto sam na kratko imao priliku da prokljucim sustejn pedalu, i ona se ponasala kao prekidac koji iskljucuje efekat i on radi samo dok je pritisnuta.....kako se ona tacno koristi posto sam ja razumeo da ona sluzi da produzi vreme dilay -a ali ne i da ga iskljuci skroz........nisam imao vremena za experimentisanje a ako ima smisla mozda bih i kupio sustejn pedalu..........
Sustejn pedala za gitaru?
Koliko ja znam sve sustain pedale su za klavijature sem ako mislis na compression/sustainer.
U svakom slucaju ni jedno ni drugo nema veze sa onim sto tebi treba a treba ti obican footswitch kojim ces da podesavas delay echa odnosno koliki je razmak izmedju odjeka...

Koliko ja znam sve sustain pedale su za klavijature sem ako mislis na compression/sustainer.
U svakom slucaju ni jedno ni drugo nema veze sa onim sto tebi treba a treba ti obican footswitch kojim ces da podesavas delay echa odnosno koliki je razmak izmedju odjeka...