Eto sada ja ispadoh nezahvalna Baba Roga ili Deda Nešto

!!! Nije baš tako...
Krivica je moja jer ti nisam ništa sugerisao tako da sistem koji ti koristiš se donekle protivi onome što sam ja godinama radio, a što si ti delimično video kod mene.
Kada nešto pravim trudim se da koristim principe koje sam godinama učio i primenjivao u praksi kao na primer korišćenje najkvalitetnijih delova, vođenje najkraćih mogućih vodova, uzemljenje u jednoj tački, praktičnost konstrukcije radi servisa itd. Nabavio sam praktično najkvalitetnije potenciometre koji mogu da se nađu kod nas, a onda je ispalo da treba da ih zamenim slabijim. Jako dobro znam šta to znači kroz nekoliko godina: imam ton generator koji sam pravio pre više od 15 godina i sada nakon nagomilavanja prašine i korozije preklopnici i potenciometri su praktično neupotrebljivi. A ugrađeni su prilično kvalitetni delovi, ali ne i najbolji. Na Marconi profi instrumentima starim preko 40 godina nikada ništa nije zamenjeno, a sve radi besprekorno! Sa druge strane smatrao sam da nema potrebe da u prilično velikoj kutiji dobar deo delova treba da se zbudži u jednom njenom kraju. Meni su se najviše dopali principi gradnje pedale koju sprovodi Fulltone i ako ikada budem sebi radio još neku pedalu to će biti taj sistem gradnje. Jako mi je blizak i sitem koji koristi Boss, a i g. Keeley je svoj kompresor uradio koristeći se upravo tim sistemom.
Evo kako to sada izgleda u jednoj kombinaciji tvog i mog načina trazmišljanja:
Potenciometri koju su predviđeni za ugradnju na štampu su upravo tako i ugrađeni: na komad univerzalne pločice. Prednost je da sada možete da lemite kabliće više puta bez da oštetite potenciometre, a ovi predviđeni za štampu su prilično nežni. Na istoj pločici je smešten i jednostavan sklop za uključivanje led diode kao i sama dioda. Ostaje još da vidim da li ču ugrađivati neko grlo za led i kakvo, ali može da ostane i ovako. Sada portenciometri mogu lako da se skinu bez skidanja drugih delova. Da nije bilo već izbušenih rupa najbolje bi bilo da su konektori išli odmah do potenciometara pa onda pločica jer u tom slučaju ni jedna bitna žica ne bi bila duža od kojih 4 cm. Takođe se vidi da je žičani bypass sada dugačak ukupno kojih 4-5 cm uključujući i preklopnik. Time sam se osigurao da neće biti upadanja radiofrekvencija u pedalu. Ulaz i izlaz su vođeni oklopljenim kablom.
Rocket, plašio si se da neće moći pločica da se servisira, ali nisi bio u pravu. Kao što vidiš pločica može normalno da se okrene i servisira.
Ostalo mi je još da ugradim priključak za bateriju, rešim led diodu, ugradim otežavajući metal na dno kutije i zamenim nogice pljosnatom gumom. Kutija je dosta široka i samim tim već vrlo stabilna, ali na dno će biti zalepljen teži metal što će još više doprineti stabilnosti. Umesto četiri mekane nogice biće zalepljena guma u krug kao kod Boss pedala što će dodatni doprineti većoj stabilnosti na raznim podlogama.
Na kraju sam se obrukao jer je u mojoj radioničici neopisiv krš jer retko više nešto tu radim (Rocket je to video) pa sam zagubio jedine visokokvalitetne sečice i omiljenu pincetu tako da sam posao obavio drugim alatom. Takođe nisam našao metalne pločice i gumu pa ću te stvari morati da završim nakon sređivanja radnog prostora.