Handmade Ross compressor

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

analogboy

Handmade Ross compressor

Post by analogboy » 20 Jul 2008, 18:33

Evo i mog Ross compressora. Napravio sam ga jesenas i lepo sljaka. Dodushe da je bilo mesto stavio bih iskljucivo elektrolite, nekako mi se cini da sa njima ima lepsi sound sa vise bass-a.

Image

Image

Image

Rocket Roll

Re: Handmade Ross compressor

Post by Rocket Roll » 20 Jul 2008, 18:40

Svaka čast! Po knobovima, DC jacku i footswitchu zaključujem da

1) Ili živiš van Srbije
2) ili naručuješ iz inostranstva.

Strašno me zanima i jedno i drugo. :D Ako živiš "na srećnijim mestima", gde živiš? Ako si delove naručivao - prenesi nam svoja iskustva (koja firma, koliko si čekao, koliko si platio)?

analogboy

Post by analogboy » 20 Jul 2008, 18:45

Živim u Srbiji, pcb je handmade a delove mi je poslao Keeley licno. Pa i ti imas u svojim isti 3PDT switch i DC in a isto si u Srbiji? !

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Jul 2008, 19:56

Imam, ali ih mi nije poslao Keeley, nego su poručeni sa Banzaija. Zanimalo me je ima li još neka alternativa. U svakom slučaju hvala na informaciji!

analogboy

Post by analogboy » 21 Jul 2008, 12:26

Ma jok bre meni je doneo drugar iz Amerike delove ovde nisam ni pokushavao da trazim. A sta je to Banzai, neka firma?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jul 2008, 12:29

Mhm. Pretraži forum.

analogboy

Post by analogboy » 21 Jul 2008, 12:48

Mhm.Hvala na ljubaznom i iscrpnom odgovoru ali i dalje na forumu ne pise nista odredjeno sem da salju za Srbiju?!

Fusebop

Post by Fusebop » 21 Jul 2008, 13:10

Očigledno je svaki kilobajt prostora bitan na ovom forumu - ponavljanje informacija
koje već postoje (koliko god zabačene bile) smatra se velikom greškom. Ipak, rizikovaću.

http://www.banzai-effects.com je švapska firma koja nudi veliki izbor muzičkog hardvera,
elektronskih komponenti, efekt-pedala itd. A takođe su i brend pedala prilično visokog kalibra.
Moji bliski prijatelji su već puno puta naručivali od njih i uvek su bili zadovoljni - sve od lampi
do el. komponenti za neke kućno-smućkane pedale.

Ako te ne mrzi, kako ti je Keeley poslao kit za pedalu? Zar vrši prodaju komponenti?
Na njegovom sajtu nisam uspeo da nađem ništa osim modifikacija i njegovih kompletnih
pedala.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jul 2008, 14:55

Sorry, ti si na Forumu odskora a ja... malo duže. Kad bih dobijao po dinar svaki put kad kao dobra sekretarica otkucam po petnaesti put ono što sam već otkucao... Gore desno je dugme "Pretraga", isto dugme se zove "Search" i postoji i na Banzaijevom sajtu, dobrih vila koje googlaju za putnike namernike više nema, a scenario "čovek upadne, bubne pitanje za koje mu je trebalo celih deset sekundi da ga otkuca i onda se ljuti kada ne dobije elaborat na dve i po A4 strane u odgovor" postaje stvarno zamoran.

Ne znam da li se od tebe može očekivati iscrpan odgovor, pošto si pitanje već jednom iskulirao, ali da se pridružim optimisti Fusebopu - Keeley ima prodaju delova, ili kako?

analogboy

Post by analogboy » 21 Jul 2008, 15:19

Mhm. Pretrazi forum.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jul 2008, 15:33

Eto vidiš, Fusebop? Mi njemu retku & vrednu informaciju, on nama "kalte Schulter". Србија! Pa posle pomaži misterioznim neznancima... :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Jul 2008, 15:45

Izvinite sto upadam u vasu malu raspravu ali ovim
Rocket Roll wrote:Mhm. Pretraži forum.
si mogao da ocekujes ovo
analogman wrote:Mhm. Pretrazi forum.
:lol:

A analogman bi mogao ako zeli, sem da se inati, da nam pojasni jel dobio od keeleya ili mu je ortak doneo iz amerike. Jer iz tvoja dva posta moze da se zakljuci da ti je Keeley to poslao pa ortak u americi presreo posiljku i doneo. Ili je mozda Keeley njemu poslao...ili ti je Keeley ustvari ortak? :lol:

analogboy

Post by analogboy » 21 Jul 2008, 15:50

Rocket Roll nemoj da mesas sebe i Fusebopa, ti si samo napisao " ima na forumu " i da ne kazem cutao ko ... ono na p. A za Banzai electronics sam ja cuo odavno i narucivao dosta puta od njih nego sam samo hteo da vidim koliko si ti iskren.

Hvala na komplimentu :) ali nisam analog mike tj. analogman nego samo analogboy. :)

Ono za Keeley-ja je fora.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Jul 2008, 16:18

Izvini za gresku u nicku.

Nije kul od strane Rolla sto ti je rekao da trazis po forumu umesto da ti napise http://www.banzaieffects.com/ ali nije kul ni sa tvoje strane da se pravis blesav i pitas sta je nesto za sta "si cuo odavno i narucivao dosta puta od njih" .

Ne znam ko ovde nije bio iskren, roll ili ti? Rekao ti je da trazis na forumu, prvi rezultat pretrage (sada se dobija ova tema kao prvi rezlultat , ali onda je bio) je post u kome pise

Banzai Music GmbH
name of bank: Deutsche Bank Berlin
bank account number: 417600400
Bank sort code: 10070000
BIC/Swift code: DEUTDEBB
IBAN: DE90100700000417600400

Tesko ukucati u google Banzai Music ? Doduse posto si vec narucivao od njih vec znas sajt..sto bi trazio.

A zajebavanje za Keeleya necu ni da komentarisem.

Zakljucao sam ali sam se predomislio... mozda cak neko bude napisao nesto korisno o ovom kompresoru... za sad imamo sliku...
Stvarno me zanima da li cete moci da smanjite svoj ego i batalite smicalice.

Fusebop

Post by Fusebop » 21 Jul 2008, 16:38

Ajd sad bez zezanja analogboy kaži imaš li neki klip da se to čuje...

I koliko košta izrada? :)

Locked