Ibanez PT5 Gitarski Procesor - Japanac "Iz Zlatnih Vremena"

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Ibanez PT5 Gitarski Procesor - Japanac "Iz Zlatnih Vremena"

Post by Rocket Roll » 05 Aug 2008, 15:14

Kod mene je na nekoliko dana Foxov PT5, pa sam ga otvorio da vidim čime je to japanska elektronika vladala svetom:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Na Harmony Centralu spekulišu da, pošto je pun-puncijat starih 4558 i 4580 opampova (doduše u SMD izvedbi), barem TubeScreamer u njemu nije emulacija nego pravi TubeScreamer, smanjen u SMD varijantu. Ne znam. Zvuk je zbog njih verovatno "topliji", ali ne bih se usudio da dajem dalje izjave. Ono što je sigurno jeste da konverziju vrši Sanyov LC7886M A-D konverter (18bit, 96kHz maksimalnog semplinga), te da je iz tog podatka jasno zašto je ova sprava nekad koštala koliko "flagship" procesori tipa Boss GT-10 danas (oko 400 dolara):

Image

Za DSP je zadužen TMS57002BPHA, o kojem sam samo našao da je nekada bio čest u sintisajzerima (i igricama po fliperanama, čak):

Image

Toliko od mene... Ibanez je firma koja je svet zadužila nekim od najsjajnijih gitarskih efekata svih vremena (TubeScreamer, AD-9, CP-9), tako da mi je drago što sam video šta to "kucka" u njihovim izletima u digitalno. Uopšte nije loše, ako imate u vidu kad je to napravljeno, i da do danas radi bez greške.

vbraca
vrabac

Re: Ibanez PT5 Gitarski Procesor - Japanac "Iz Zlatnih Vremena"

Post by vbraca » 05 Aug 2008, 16:10

Bilo je zanimljivo kada smo ga nasli u kolima :lol: ...Lepo je radila na Jam-u, verujem da je dobra stvar, ipak covek tezgari sa njom. :)

Post Reply