Pomognite,dobri ljudi meni u izboru i odluci

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
BoZa

Pomognite,dobri ljudi meni u izboru i odluci

Post by BoZa » 11 Aug 2008, 21:19

Prvo,posto sam prvi put na forumu,registrovan i sa svojom temom redno bi bilo da kazem par reci o sebi i svojoj karijeri.
...ma koga je uopste briga.Sve sto mi treba jeste ,,mala" pomoc.
Pre jedno mesec dana sam poceo da sviram klasicnu gitaru Takamine G124 i platio 12.500...ali...
mene vise interesuje elektricna gitara.Temu za odabir gitare stavljam na drugi post a vi mi pozite i dajte savete i predloge za kupovinu jedog dobrog i kvalitetnog pojacala i procesora.Svirao bih izvorni hard rock i heavy metal cena u ranku od 200-250eura po articlu(POSEBNO).Takodje bi ponekad odsvirao i neku clean muziku,Imam 14 god.Po vasem misljenju:Da li sam kasno poceo?(mada imam kontakt s muzikom od 1.osnovne ali ne i sa instrumentima).Pomozite za procesor i pojacalo.SORRY ZA OFFTOPIC.

Fusebop

Re: Pomognite,dobri ljudi meni u izboru i odluci

Post by Fusebop » 12 Aug 2008, 12:05

14 godina nije kasno, ne treba da brines (iako se, ako vredno radis na muzici,
najveci pomak ostvaruje od 16.-20. godine, nikada nece biti kasno ako imas volju i vreme).

Posto sviras klasicnu gitaru a poceo si tek pre mesec dana, savet ti je da nastavis
sa tim i da ne razmisljas o kupovinama. Tuzno bi bilo da vec kao pocetnik pocinjes
da se opterecujes opremom koja bi trebalo da nagradi napredak i sposobnosti (a ne obrnuto).
Mozda bi bilo najbolje da ulozis pare u casove gitare!

Veruj mi da ce ti svaki miligram klasicarske tehnike i znanja puno znaciti kada
budes prelazio na elektricnu gitaru.

Uzgred, u pocetku ne moras da kupujes pojacalo i efekte - pronadji software kao sto je "Guitar Rig"
i u njemu ces moci da oprobas sve, pa ces imati jasniju ideju sta ti to tacno treba.

BoZa

Re: Pomognite,dobri ljudi meni u izboru i odluci

Post by BoZa » 12 Aug 2008, 12:19

Hvala puno.Ja vec idem na casove tako da sam i tu popunjen.U pravu si za opremu 100%.
A sto se tice vezbanja to radim 1-2 puta na dan izmedju sat vremena i tri sata(zavisi od raspolozenja)+casovi gitare 2 puta nedeljno po 45 min.Nadam se da je dovoljno

Post Reply