nenadnenad wrote:Ev` ovako.
Hteo bi kupiti gitarsko pojacalo od 50-100W pogodno za probe i manje svirke.
Hteo bi Kombo pojacalo bez emulacija drugih pojacala i ugradjenih efekata [ flanger, delay, itd ].
Pojacalo sa dobrim clean tonom.
Trazim najbolje resenje sto se tice odnosa cena-performanse.
Gledao sam po netu sta ima od nekih standardnih pojacala i uglavnom sve oko 300eu ima ove efekte i emulacije sto me izrazito nervira.U principu bi i hteo dati vise para za pojacalo pa da sam miran dok ne postanem rok n roll zvezda i ne kupim neku orange glavu i ogroman kabinet

.
Zanimaju me predlozi za pojacala oko 300-400eu ponajvise i predlozi za nesto do hiljadu eura.
Takodje su dobrodosli predlozi u vezi nekih nestandardnih proizvodjaca za ove prostore -- u prodavnicama ovde vidjam fender\marshall\line 6\ behringer\laney -- i predlozi vezani za alternativna resenja; npr kupovina glave i kabineta dal u kompletu ili od razlicitih proizvodjaca, ili pravljenje kabineta a kupovina glave , itd.
Pitajte dodatna pitanja, ako sam propustio nesto, a jesam sigurno.
Ovako brate,
Gitarsko pojacalo od 50-100w ti nije za probe i manje svirke nego direktno za Marakanu. Gitarska pojacala su izuzetno bucna za svoju watazhu. Iole pristojno gitarsko pojacalo od 15 watti ne mozes u sobi odvrnuti do kraja.
Dakle pitanje je: da li tebi treba gitarsko pojacalo od 50-100w, ili ti treba pojacalo za probe i manje svirke (15-30w, eventualno do 50w posto insistiras na cleanu)?
Posto pretpostavljam da ti treba ovo drugo, mogu ti reci da imas dobar izbor pojacala u toj kategoriji. Ortak mi ima Peaveyja Classic 30...lampash 30w...dobar clean...dosta drive-a, moze za sobu...idealan za probe...a dovoljno glasan i za...pa ne bas Marakanu...ali mozda Stadion JNA?
Takodje, ima jos jedna opcija sa Peaveym, ValveKing 112...ima ga moj drugi ortak...isto lampash... 50w...ali cini mi se da je Classic 30 glasniji za nekih 5% uprkos manjoj snazi...
Razlika izmedju ova dva je da Valve King ima vise opcija (znas ono moderna pojacala pa samo sto nemaju ugradjen kafemat...ali sve ostalo imaju) za podesavanje zvuka...tako da je raznovrsniji. Sa druge strane...Po meni Classic 30 ima nekako privlacniji zvuk. (A i bolji overdrive kad se dobro odvrne...bar za moje ushi...nekako vishe Marshallovski)...vjerovatno zbog EL84 lampi koje su unutra...Valve king ima 6L6 lampe...americke...zvonastiji clean ali...ne znam brate...stvar ukusa. Dakle Valve King-raznovrsnost i gomila opcija...Classic-jednostavnost i fokusiraniji ton.
Uglavnom obojica su svoja pojacala platili podjednako...oko 400eur. A nisu ni Marshall, ni Fender, ni Line 6, ni Laney...
Ima jos jedna opcija...za tebe ce biti interesantna...Ne moras da cekas da postanes zvijezda da bi imao svog Orange...Imas Orange Tiny Terror...Lampash...15w...A klasa (to ti je lampaski zvuk boli glava)...pravo malo boutuque lampasko pojacalo za sobu...Ima i prekidac da ga prebacis na 7w...Tako da mozes da ga odvrnes i u sobi...Ne mogu da odolim a da ne hvalim to pojacalo...Odlicno je...Mana mu je jedino cijena...oko 450eur...plus zvucnik. Vjeruj mi...zvuk mu vrijedi svake pare...Ja ga preporucim svakom sa kim uzmem da pricam o pojacalima...(ukljucujuci i Ramba Amadeusa prije neku nedjelju) Ako ovo pojacalo nadjes u nekoj radnji obavezno probaj...Moguce da je Tiny Terror upravo ono sto trazis. Pogledaj Orange-ov sajt.
Sto se tice predloga do 1000eur...prijatelju tu ti se otvaraju mnoga vrata...Ja bih uzeo neku Marshallovu glavu od 50w...Ali posto ti trazis clean...mozda ti neko drugi da bolji savjet...ja sam covjek od cruncha...clean nije moj domen...Mozda bi mogao razmisliti o Fender bassmanu...(ne znam koliko je u Mitrosu, moguce da nije preko 1000-1200eur)...ali oduvijek sam volio njegov zvuk...Debeo , sladak i brownast...holesterol i dijabetes...
Nadam se da sam bio od pomoci.
Pozdrav