DigiTech Hot Head

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Blingo

DigiTech Hot Head

Post by Blingo » 28 Aug 2008, 00:18

Danas sam imao prilike da je probam i meni deluje veoma zanimljivo.Deluje mi kao prava rokerska distorzija koja,po potrebi može da izvuče i neki metal.Meni ,konkretno, treba neka distorzija koja će moći da podrži spore i melanholične bluz solaze kod kuće i ,kada se odvrne gain,tvrde punk kvinte na probama.Mislim da bi ova pedala to mogla da isprati,šta vi mislite?

Medjutim,ja sam je probao samo 15-ak minuta u prodavnici,pa me interesuju iskustva članova koji su se malo podrobnije upoznali sa dotičnom pedalom.

Rocket Roll

Re: DigiTech Hot Head

Post by Rocket Roll » 28 Aug 2008, 00:35

Često se spominje da je cela ta stara X-serija digitalna - ne znam koliko u tome ima istine. Obično ćeš pored opisa Hot Heada videti ovo (kao na Music123):

Image

Naravno, to što je digitalna (ako je digitalna, je li) ne znači da je loša, nego da za te pare možeš bolje da prođeš - kupi ceo DigiTechov procesor za nešto više para i taj zvuk bi trebalo da bude u njemu, plus još mnogo takvih.

(Što se samog zvuka tiče, mene je dosta podsetila na Boss DS-1, ali nisam se dugo bavio njom.)

Blingo

Post by Blingo » 28 Aug 2008, 00:41

Znam da je Hot Rod pedala iz X serije,ali nisam znao da je i Hod Head iz iste...Jesi li siguran da je iz X serije? :?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Aug 2008, 00:50

Aha, ja sam pomešao Hot Rod i Hot Head, sorry.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 28 Aug 2008, 12:54

Ja sam probao te digitech pedale, mozda samo hot rod moze da prodje

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Aug 2008, 22:25

Hot Head je koliko ja kontam, zamisljen kao pandan Ds-1, fina je to pedala; Stoga ide jednostavna formula -> Lepo kroz solid state, odlicno kroz tube...

Blingo

Post by Blingo » 28 Aug 2008, 23:03

I ja kontam da je pandan DS-1,ali kako nisam poneo svoju gitaru da sve to lepo probam na svom instrumentu, nisam bio u fazonu da cima lika u ranji da mi done i DS-1 pa da pravim poredjenje...Iskreno,nadao sam se da neko od članova poseduje dotičnu pedalu,pa da mi prenese neke dublje utiske.

Na Harmony-centralu su mišljenja podeljena.Neki pišu da su radili poredjenje sa DS-1, da su dosta slične,osim što Hot Head ima više gaina i da je pedala super za Hard rock,a drugi pak kažu da nije ni primaći DS-1 i da su bacili pare. :? Ruku na srce,manje je onih koji kažu da ne valja,ali mi je čudno što su joj,u glavnom, davali 1/10.Mislim,kakvo to djubre mora biti pa da zasluži keca? :? :? :?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Aug 2008, 00:17

Ne verujem da je đubre - ako je ono što mislim, onda je takva ocena zbog toga što je Amerima dosta DS-1 zvuka. Ipak je to jako stara pedala i odsvirala je dosta svakojakih albuma, a ima samo taj jedan, signature ton. Dotle je Amerima pre svega stalo do toga da razvijaju svako svoj "poseban" ton, a to je, kažu, teško sa DS-1.

Blingo

Post by Blingo » 29 Aug 2008, 01:04

Izgleda da se nismo razumeli,kažu da je Hot Head djubre,mislim dali su mu ocenu 1, i da se ne može porediti sa DS-1.Ja lično mislim da su Ameri mnooogo razmaženi,ali ipak...Napominjem da nezadovoljnih korisnika nije bilo puno,ali ti koji su bili, bili su izuzetno brutalni u ocenjivanju ove pedale.

Post Reply