Pimp my Amp :: modifikcije, rucni rad

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Molotov
MF veteran

Pimp my Amp :: modifikcije, rucni rad

Post by Molotov » 01 Sep 2008, 09:57

Evo dobre teme... barem se nadam da ce biti.

Sta ste radili na svom pojacalu? Mijenjali nesto? Zbog cega? Da li ste zadovoljn dobijenim? Sta biste radili a ne znate kako?

Ja cu prvi…
Kutija mog Peavey Bandita 112 je otvorena nazad. Pomislio sam kako bih ga preradio da modifikujem zvuk, da dobijem vise basa na prednjoj strani koji se sada najvecim dijelom prosipa sa zadnje strane.

Dakle, pitanje je da li mogu ovo dobiti tako sto cu smanjiti ili potpuno zatvoriti zadnju stranu pojacala, a na prednjoj ploci gdje je pricvrscen zvucnik da izbusim dve rupe na lijeve i desne strane dole.

Sta mislite, kolikog bi precnika trebalke biti ove rupe? Jeli dosta jedna ili dve?
Da li da nazad zatvorim skroz ili da ipak ostavim malo prostora?
Cak sam mislio da konstruisem nekakav podesavajuci poklopac koji bi se lako mogao staviti, skinuti, otvoriti manje ili vise .. u ovisnosti kakvu svirku imam.

dweezil

Re: Pimp my Amp :: modifikcije, rucni rad

Post by dweezil » 01 Sep 2008, 10:02

koji ono beshe taj Bandit ima zvucnik?! Blue Marvell?! Za Marvelle svi se gistro kunu da bolje rade u zatvorenim kutijama.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2008, 10:20

Da zatvoriš kutiju - da, ali da izbušiš rupe na prednjoj ploči? Zvuči zanimljivo, ali zašto bi to radio?

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 01 Sep 2008, 10:26

dweezil wrote:koji ono beshe taj Bandit ima zvucnik?! Blue Marvell?! Za Marvelle svi se gistro kunu da bolje rade u zatvorenim kutijama.
Vjeruj mi da ja ne znam razliku izmedju Blue Marvell i Shefield zvucnika, a vidim da se ugradjuju i jedni i drugi....
Sada pise da ugradjuju Blue Marvell, ali kako ni na jednim ni na drugim ne pise nista ko ce to znati ....

Jedino sto mogu da skontam je da je vjerovatno Shefield jer mu je magnet na slici veci i kuciste mi je sivo metalik bojeno, dk je na Blue M. znatno manje i bude crno.

Shefield
Image

Blue M.
Image
Rocket Roll wrote:Da zatvoriš kutiju - da, ali da izbušiš rupe na prednjoj ploči? Zvuči zanimljivo, ali zašto bi to radio?
Pa zbog tona, tako bih natjerao dosta vise zvuka da izlazi na prednju stranu.... a i smanjio bih pritisak na zvucnok koji bi se povecao zatvaranjem zadnje strane. NE bih da rasturim pojacalo zato sto sam napravio vibracionu "skakalicu" od njega. :)
Prepostavljam da bih tim rupama dobio neki kompresovani bass sistem ili kako se to vec zove .... sigurno bi uticalo na raspodjelu frekvencija na prednjoj strani.
Ne znam ni ja, kontam da se malo zanimam .... te rupe na prednjoj ploci vec imam na ovom drugom Randall boxu RS 125 CK
Last edited by Molotov on 01 Sep 2008, 10:33, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2008, 10:33

Aha, razumeo sam. Ali moraš da ostaviš sebi mogućnost da zatvoriš te rupe ako ti se ne bude sviđao zvuk.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 01 Sep 2008, 10:37

Rocket Roll wrote:Aha, razumeo sam. Ali moraš da ostaviš sebi mogućnost da zatvoriš te rupe ako ti se ne bude sviđao zvuk.
X Way traka cini cuda! :) To je ona stop lijepis usta kada nekoga kidnapujes ....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Sep 2008, 11:01

Imas Bandita? Je l' noviji, ta transtube serija? Kako to radi, osim tog ''rasipanja'' koje pominjes?

Ja imam ovog matorog:
http://cgi.ebay.com/USED-PEAVEY-BANDIT- ... dZViewItem

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 01 Sep 2008, 11:59

E ja imam onog srednjeg .. ne ovog novog ...
Image

Slusaj me sada dobro .... Bandit je pojacalo koje je po meni najbolje u klasi. Moza da ladno pokrije potrebu gitariste bilo kojeg pravca, za probu se ubilo, a ladno moze i svirke da iznosi ... bez problema.

Ja sam prezadovoljan Banditom .... PREZADOVOLJAN!

Ako neko napise nesto protiv ovog pojacala ili ga nikada nije ni probao ili ima problema da povuce crtu izmedju tranzistorca od 400 Eura i lampasa od 1000 Eura +

Evo pokrenucu ja temu posebno o Peavey ampovima da ne razvodnjavamo ovdje ....
Peavey Srbija :: i sire ... @ muzicki forum

rider

Post by rider » 01 Sep 2008, 19:33

e kako ja da nabudzim moje pedale... ima li neka fora?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2008, 20:27

Može poseban topic na tu temu "Pimp My Hooker Pedal", al' reci šta konkretno imaš i šta ti se ne dopada pa bi menjao.

Inače je suviše opšta tema - može da se nabudži i oko na uvo, pa da vidiš kako onda čuješ! :lol:

rider

Post by rider » 09 Sep 2008, 11:34

mozda neki switch na DS1 za neki boost

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 09 Sep 2008, 22:52

rider wrote:mozda neki switch na DS1 za neki boost
Imas Boss Ds-2 koji je nabildovani Ds-1 sa 2 moda: standard Ds-1 + midrange boost mod; Imas input za pedalu-prekidac za prelaz sa moda na mod; Nekako mi ovo deluje jednostavnije; Ili recimo da ti je jeftinije/jednostavnije da uzmes Behringer Eq koji stavis posle Ds-a...

Post Reply