Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- jacopastorius
Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)
Da li neko ima ili je probao neshto od Gallien Krueger bass pojacala, zainteresovan sam konkretno za njihovu RB700 II glavu, i box sa 4 desetke, pa bi mi svaki savet dobro dosao.
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Gallien Krueger bass pojacala...
Ja nemam nikakav savet, ali mene zanima da li postoji ovlasceni distributer za Gallien-Krueger kod nas?
Vidjao sam samo neke oglase, po negde kao moze da se naruci, ali nigde nisam video da ima u nekoj radnji i da to moze da se i proba... Isto tako, cini mi se, mali je broj basista koji se ovde na kraju odluci bash za GK
Vidjao sam samo neke oglase, po negde kao moze da se naruci, ali nigde nisam video da ima u nekoj radnji i da to moze da se i proba... Isto tako, cini mi se, mali je broj basista koji se ovde na kraju odluci bash za GK

- Rocket Roll
Re: Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)
Nemaju dilera za Srbiju, ali ga imaju za Hrvatsku: http://www.gallien.com/dealers_int_cro.html
-
Imas neke komade u Artist/Konjarnik... nisam bas najveci fan, ali su odlicna pojacala.
BTW, jacopastorius... zar ne bi trebalo da juris HARTKE?
Ili u najmanju ruku onaj legendarni Acoustica 300... bio jedan skoro u oglasima... to je svirao Jaco... Gallien Kruger mi je nekako nazi - heavymetal... predrasuda zbog imena, ali iz slicnog razloga nikada ne bih vozio GOLF (mada mislim da je dobar auto, prvak u klasi).
BTW, jacopastorius... zar ne bi trebalo da juris HARTKE?

Ili u najmanju ruku onaj legendarni Acoustica 300... bio jedan skoro u oglasima... to je svirao Jaco... Gallien Kruger mi je nekako nazi - heavymetal... predrasuda zbog imena, ali iz slicnog razloga nikada ne bih vozio GOLF (mada mislim da je dobar auto, prvak u klasi).
- sirac-šunka
- vragolan
Ja sam nesto tripovao da je i Jaco svirao GK...
Prema Wikipedii, tu su sl. izvodjaci: Flea, Greg Lake, Ron Carter, Les Claypool, Justin Chancellor, Tim Foreman, Marc McKnight, Johnny Christ, Charlie Haden, Duff McKagan, and Dave Holland...
Znaci Jaco svirio Acoustic... Pa sad je jasna Vbracina opsesija acousticom!
Prema Wikipedii, tu su sl. izvodjaci: Flea, Greg Lake, Ron Carter, Les Claypool, Justin Chancellor, Tim Foreman, Marc McKnight, Johnny Christ, Charlie Haden, Duff McKagan, and Dave Holland...
Znaci Jaco svirio Acoustic... Pa sad je jasna Vbracina opsesija acousticom!

Gresis, silno gresissirac-šunka wrote: Pa sad je jasna Vbracina opsesija acousticom!

Acoustic su sjajna pojacala, posebno ako su u super stanju (kao moj Acoustic 320

Bez starca nema udarca...

Bas ga je tesko poterati u overdrive, mislim da ces pre ogluveti nego nego ga poterati u drajv, izuzetan punch i jako israzene srednje tonove...
Samo ga je tasko naci u dobrom stanju, mada kada sam ga kupio bio je ruiniran, ali uz pomoc Banebass (forumas, i ujedno moj tatko) uspeli smo da ga dovedemo u staru slavu.
Uostalom, ko hoce da ga proba, mozemo se dogovorimo, da se i sam uveri o cemu ja pricam.
-
Upoznao sam jednog tipa, Italijana, koji je obozavao Jaco-a... cak imao i neki Jaco Tribute Show. Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius, i kaze da je to jedini nacin da dobijes boju kakvu je on imao... naravno uz stil sviranja i NEVEROVATNU KONDICIJU koja i danas ostavlja bez daha...
- sirac-šunka
- vragolan
Dobro, dobro, svracam prvom prilikom da isprobamo ta tvoja hvaljena cuda od opreme.vbraca wrote:Uostalom, ko hoce da ga proba, mozemo se dogovorimo, da se i sam uveri o cemu ja pricam.

Nego niko da pomogne Jacopastorius-u.

Ako nije tajna, kako si ti planirao ovo da pazaris, od/preko koga, za koje cene?
Evo cisto malo za ukras:

A zvucnik jesi li planirao ovaj, 410RBX:

ili ovaj, 410RBH:

Cini mi se da je jaco svirio dve 15-ke...KirilStipsa wrote:Upoznao sam jednog tipa, Italijana, koji je obozavao Jaco-a... cak imao i neki Jaco Tribute Show. Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius...

- sirac-šunka
- vragolan
Izvinjavam se, vreme za izmenu je isteklo...
Ali sad kad razmislim, sa celim ovim postom:
Ali sad kad razmislim, sa celim ovim postom:
se ipak ne bih slozio. Mislim da je za fat old jaco sound dovoljan dobar jazz bass, konvertovan u fretless, upotreba bridge magneta, malo ton blende i mnogo mnogo tehnike...KirilStipsa wrote:Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius, i kaze da je to jedini nacin da dobijes boju kakvu je on imao...
Da dodam nesto oko dobijanja Jaco-vog zvuka...
Koristio je Fender Jazz bass iz `62, koji je prosa sito i reseto, a kasnije je konvertovan u fretless (neki cak kazu da je Jaco kupio bas bez pragova)
Acoustic 360 sa originalnim kabinetom, a od efekata je koristio hand made distorziju, chorus i kompresor...
Sve ostalo je u prstima
Koristio je Fender Jazz bass iz `62, koji je prosa sito i reseto, a kasnije je konvertovan u fretless (neki cak kazu da je Jaco kupio bas bez pragova)
Acoustic 360 sa originalnim kabinetom, a od efekata je koristio hand made distorziju, chorus i kompresor...
Sve ostalo je u prstima

- sirac-šunka
- vragolan
Da ne offujemo vise sa Jacoom, mada izgleda, kako mi rece drug, da je i on ponekad koristio i GK, kaze vido na njegovoj skoli. Moram da pronadjem kasnije da to i proverim.
Elem, ovaj moj pomenuti drug se lozi da pazari RB800:

, zato sto kaze da se glava u skoro nepromenjenom izdanju proizvodi godinama unazad. Doduse, i on se jos uvek dvoumi izmedju ove glave i milion puta pominjanog i hvaljenog Little Mark-a II
Ja ga nagovaram da ipak pazari LM II
Ima li neko podataka ko je kod nas koristio/koristi GK?
Elem, ovaj moj pomenuti drug se lozi da pazari RB800:

, zato sto kaze da se glava u skoro nepromenjenom izdanju proizvodi godinama unazad. Doduse, i on se jos uvek dvoumi izmedju ove glave i milion puta pominjanog i hvaljenog Little Mark-a II

Ima li neko podataka ko je kod nas koristio/koristi GK?
Ako se ne varam, Bata Bozzanic svira GK [ili je bar nekad svirao].sirac-šunka wrote:Ima li neko podataka ko je kod nas koristio/koristi GK?
- sirac-šunka
- vragolan
Malo sam gledao po stranim forumima, pa uglavnom svi hvale GK Sound... Kazu da je EQ odlican, najmanje pomeranje pota se odrazava na zvuk, pouzdano i dobro rade i sl... Onaj RB800 sto ja pomenuh, je kao stariji model, po nekima ima i nesto topliji zvuk, ali je to, cini mi se, najslabija GK glava, svega 100w na 8ohm-a i nesto oko 200w na 4ohm-a. RB700 II definitivno deluje kao bolja kupovina... ja bih se pre odlucio za sirovu snagu
P.S. Ako bi mog'o i Jaco da se javi, da kaze sta je tacno planirao da uzima i kako, pa da nastavimo diskusiju...

P.S. Ako bi mog'o i Jaco da se javi, da kaze sta je tacno planirao da uzima i kako, pa da nastavimo diskusiju...

- jacopastorius
Jbg ljudi, sorry, prodje pola godine nisam na forumu, evo me opet malo:-) Definitivno sam resihio da kupim GK 700RB II head , cena je negde oko 700 i neki evric, imao sam prilike da je probam u bliskoj nam "bratskoj" drzavi zajedno u paru sa RBH boxom 4x10, otkida. Suund cista 10-ka. Ko voli precizan i clean ton definitvno prava sprava!..... 

- jacopastorius
Kasnije kad skupim nesto kesha, kupujem i RBH 4x10 box,dotle cu koristiti moj stari box sa 15+horna, otom-potom....pare nisu problem, para nema
Pozzzzzzzz

Pozzzzzzzz