Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

jacopastorius

Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)

Post by jacopastorius » 21 Oct 2008, 04:28

Da li neko ima ili je probao neshto od Gallien Krueger bass pojacala, zainteresovan sam konkretno za njihovu RB700 II glavu, i box sa 4 desetke, pa bi mi svaki savet dobro dosao.

sirac-šunka
vragolan

Re: Gallien Krueger bass pojacala...

Post by sirac-šunka » 21 Oct 2008, 11:18

Ja nemam nikakav savet, ali mene zanima da li postoji ovlasceni distributer za Gallien-Krueger kod nas?
Vidjao sam samo neke oglase, po negde kao moze da se naruci, ali nigde nisam video da ima u nekoj radnji i da to moze da se i proba... Isto tako, cini mi se, mali je broj basista koji se ovde na kraju odluci bash za GK :?

Rocket Roll

Re: Mišljenje O Gallien-Krueger Bas Pojačalima (Naročito RB700?)

Post by Rocket Roll » 21 Oct 2008, 11:28

Nemaju dilera za Srbiju, ali ga imaju za Hrvatsku: http://www.gallien.com/dealers_int_cro.html

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 21 Oct 2008, 13:23

Imas neke komade u Artist/Konjarnik... nisam bas najveci fan, ali su odlicna pojacala.

BTW, jacopastorius... zar ne bi trebalo da juris HARTKE? :P
Ili u najmanju ruku onaj legendarni Acoustica 300... bio jedan skoro u oglasima... to je svirao Jaco... Gallien Kruger mi je nekako nazi - heavymetal... predrasuda zbog imena, ali iz slicnog razloga nikada ne bih vozio GOLF (mada mislim da je dobar auto, prvak u klasi).

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Oct 2008, 16:04

Ja sam nesto tripovao da je i Jaco svirao GK...
Prema Wikipedii, tu su sl. izvodjaci: Flea, Greg Lake, Ron Carter, Les Claypool, Justin Chancellor, Tim Foreman, Marc McKnight, Johnny Christ, Charlie Haden, Duff McKagan, and Dave Holland...

Znaci Jaco svirio Acoustic... Pa sad je jasna Vbracina opsesija acousticom! :mrgreen:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Oct 2008, 16:26

sirac-šunka wrote: Pa sad je jasna Vbracina opsesija acousticom! :mrgreen:
Gresis, silno gresis :mrgreen: ...
Acoustic su sjajna pojacala, posebno ako su u super stanju (kao moj Acoustic 320 :mrgreen: ), i mozes stvarno svirati svasta sa njim, mada gubi trku sa Markbass-om i EBS-om, jer je pravljen u to doba kada nisu ni postojale aktivne gitare...
Bez starca nema udarca... :)
Bas ga je tesko poterati u overdrive, mislim da ces pre ogluveti nego nego ga poterati u drajv, izuzetan punch i jako israzene srednje tonove...
Samo ga je tasko naci u dobrom stanju, mada kada sam ga kupio bio je ruiniran, ali uz pomoc Banebass (forumas, i ujedno moj tatko) uspeli smo da ga dovedemo u staru slavu.
Uostalom, ko hoce da ga proba, mozemo se dogovorimo, da se i sam uveri o cemu ja pricam.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 21 Oct 2008, 18:02

Upoznao sam jednog tipa, Italijana, koji je obozavao Jaco-a... cak imao i neki Jaco Tribute Show. Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius, i kaze da je to jedini nacin da dobijes boju kakvu je on imao... naravno uz stil sviranja i NEVEROVATNU KONDICIJU koja i danas ostavlja bez daha...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Oct 2008, 18:10

vbraca wrote:Uostalom, ko hoce da ga proba, mozemo se dogovorimo, da se i sam uveri o cemu ja pricam.
Dobro, dobro, svracam prvom prilikom da isprobamo ta tvoja hvaljena cuda od opreme. :) I tako me uhvatila manija upoznavanja korisnika ovog foruma, pa ste vjerovatno vi u BG-u sledeci! :)

Nego niko da pomogne Jacopastorius-u. :( sorry man.
Ako nije tajna, kako si ti planirao ovo da pazaris, od/preko koga, za koje cene?

Evo cisto malo za ukras:
Image
A zvucnik jesi li planirao ovaj, 410RBX:
Image
ili ovaj, 410RBH:
Image
:?:

KirilStipsa wrote:Upoznao sam jednog tipa, Italijana, koji je obozavao Jaco-a... cak imao i neki Jaco Tribute Show. Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius...
Cini mi se da je jaco svirio dve 15-ke... :?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Oct 2008, 18:46

Izvinjavam se, vreme za izmenu je isteklo...
Ali sad kad razmislim, sa celim ovim postom:
KirilStipsa wrote:Elem, pored "legendarnog" sunburst JazzBass-a, ozvucenje mu je bilo Acoustic 300 i taj neki Hartke 4x10 box, setup kakav je imao Pastorius, i kaze da je to jedini nacin da dobijes boju kakvu je on imao...
se ipak ne bih slozio. Mislim da je za fat old jaco sound dovoljan dobar jazz bass, konvertovan u fretless, upotreba bridge magneta, malo ton blende i mnogo mnogo tehnike...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Oct 2008, 19:37

Da dodam nesto oko dobijanja Jaco-vog zvuka...
Koristio je Fender Jazz bass iz `62, koji je prosa sito i reseto, a kasnije je konvertovan u fretless (neki cak kazu da je Jaco kupio bas bez pragova)
Acoustic 360 sa originalnim kabinetom, a od efekata je koristio hand made distorziju, chorus i kompresor...
Sve ostalo je u prstima :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Oct 2008, 21:43

Da ne offujemo vise sa Jacoom, mada izgleda, kako mi rece drug, da je i on ponekad koristio i GK, kaze vido na njegovoj skoli. Moram da pronadjem kasnije da to i proverim.
Elem, ovaj moj pomenuti drug se lozi da pazari RB800:
Image
, zato sto kaze da se glava u skoro nepromenjenom izdanju proizvodi godinama unazad. Doduse, i on se jos uvek dvoumi izmedju ove glave i milion puta pominjanog i hvaljenog Little Mark-a II :) Ja ga nagovaram da ipak pazari LM II :)

Ima li neko podataka ko je kod nas koristio/koristi GK?

Paprika

Post by Paprika » 23 Oct 2008, 07:53

sirac-šunka wrote:Ima li neko podataka ko je kod nas koristio/koristi GK?
Ako se ne varam, Bata Bozzanic svira GK [ili je bar nekad svirao].

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Oct 2008, 11:55

Malo sam gledao po stranim forumima, pa uglavnom svi hvale GK Sound... Kazu da je EQ odlican, najmanje pomeranje pota se odrazava na zvuk, pouzdano i dobro rade i sl... Onaj RB800 sto ja pomenuh, je kao stariji model, po nekima ima i nesto topliji zvuk, ali je to, cini mi se, najslabija GK glava, svega 100w na 8ohm-a i nesto oko 200w na 4ohm-a. RB700 II definitivno deluje kao bolja kupovina... ja bih se pre odlucio za sirovu snagu :mrgreen:

P.S. Ako bi mog'o i Jaco da se javi, da kaze sta je tacno planirao da uzima i kako, pa da nastavimo diskusiju... :)

jacopastorius

Post by jacopastorius » 24 Apr 2009, 22:10

Jbg ljudi, sorry, prodje pola godine nisam na forumu, evo me opet malo:-) Definitivno sam resihio da kupim GK 700RB II head , cena je negde oko 700 i neki evric, imao sam prilike da je probam u bliskoj nam "bratskoj" drzavi zajedno u paru sa RBH boxom 4x10, otkida. Suund cista 10-ka. Ko voli precizan i clean ton definitvno prava sprava!..... :hide:

jacopastorius

Post by jacopastorius » 24 Apr 2009, 22:15

Kasnije kad skupim nesto kesha, kupujem i RBH 4x10 box,dotle cu koristiti moj stari box sa 15+horna, otom-potom....pare nisu problem, para nema :lol: :lol: :lol:
Pozzzzzzzz

Post Reply