VOX Cooltron CT03BT Brit Boost?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Duane
Fenderaš

VOX Cooltron CT03BT Brit Boost?

Post by Duane » 28 Oct 2008, 09:14

jel mi moze neko reci kakav je brit boost voxov i kako bi on pasao na voxa 15 ac? kontam da pasu jer oba rade na lampe i pravio ih vox...

Sava

Re: Vox Brit Boost

Post by Sava » 28 Oct 2008, 09:19

Fantastično je radio na Vox AD100 sa kutijom Vox 4x12 pa bi verovatno jednako dobro radio i na AC15.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 18:59

e onda mozda i padne jedan ovih dana, skupilo se shake od rodjendana...

Sava

Post by Sava » 28 Oct 2008, 19:41

Svakako probaj jer ono što se dopada meni ne mora i tebi.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Oct 2008, 21:39

Mislim da je to jako dobra pedala, ali stvari koje cujem o toj seriji su jezive...lozzio sam se da uzmem lampaski drajv ali su me priche o slaboj kontroli kvaliteta (mnogo prijavljenih kvarova) tako uplashile da sam ubrzo zaboravio na njih; Josh ako cujes da je moguce da ti uzmu pedalu na servis i skontaju da nemogu da ti pomognu...bbrrr :cry: Nema ih vise na voxom sajtu sto je jos cudnije...Ipak, s druge (pozitivnije) strane probaj i Vox Dual overdrive...slicna su cena a i ton im je neverovatno slican; Ja licno da dajem tu cifru za valve drive isao bi na EHX English Muff'n...booster/drive british invasion Vox/Marshall skole;
Image

http://www.youtube.com/watch?v=Kh9BSz1EXfw

friedman

Post by friedman » 28 Oct 2008, 21:47

E, tu pedalu videh kod nas u CG zadnji put kad sam bio. Ako nekoga interesuje, mogu pogledati cenu...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Oct 2008, 22:18

Sutra Duane i ja idemo da probavamo sve zivo i mrrrrtvo, pa ce valjda pasti i neka kupovina :D

Moj cimer ima Vox Big Ben Overdrive i radi mnogo dobro, bez ikakvih problema...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 22:32

Z*Z*Z wrote:Mislim da je to jako dobra pedala, ali stvari koje cujem o toj seriji su jezive...lozzio sam se da uzmem lampaski drajv ali su me priche o slaboj kontroli kvaliteta (mnogo prijavljenih kvarova) tako uplashile da sam ubrzo zaboravio na njih; Josh ako cujes da je moguce da ti uzmu pedalu na servis i skontaju da nemogu da ti pomognu...bbrrr :cry: Nema ih vise na voxom sajtu sto je jos cudnije...Ipak, s druge (pozitivnije) strane probaj i Vox Dual overdrive...slicna su cena a i ton im je neverovatno slican; Ja licno da dajem tu cifru za valve drive isao bi na EHX English Muff'n...booster/drive british invasion Vox/Marshall skole;
Image

http://www.youtube.com/watch?v=Kh9BSz1EXfw
procitao si me kao knjigu... nekako i ja tezim za britanskom zastavom na papucici xD bas sam gledao taj english muff'n al kontam da to ce tesko da se nadje, a rax mi rece da kad je njegov cimer uzimao big bena ostala jos ova pedala vox brit boost i to za manje pare nego obicno... a big ben mi se svideo do besvesti, kako je to mocan organ... znaci to ehxovo cudo verujem da je super, al da li ga mogu naci mene zevza...

friedman

Post by friedman » 28 Oct 2008, 23:03

Pa ja ti napisah gore, ako ti treba i ako ga jos imaju ne bi mi bio problem da ti donesem.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 23:08

jao corav sam... nisam video, e aj molim te!!! da vidim koliko izadje, pa cemo kasnije da se dogovrimo za dalje, ako bog da... aj ako ti nije frka, znacilo bi mi dosta, sad me ZZZ nalozio na pedalu strasno... nisam znao da ima eq ... haoooos... xD

friedman

Post by friedman » 28 Oct 2008, 23:18

Ovih dana treba da odem do radnje pa ti javljam. Cak iako nemaju na lageru, mislim da mogu da nabave sve od EHX-a... Aj javljam ti na PP, da ne spamujem temu.

Rocket Roll

Re: VOX Cooltron CT03BT Brit Boost?

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2008, 00:26

Pa, ako gledamo "lampa na lampu", English Muff'n dere Brit Boost po svim pitanjima, osim po pitanju cene. :D U VOXu je ta lampica pre svega tu da svetli, taj "starved plate" dizajn i varijacije na temu se čuju, ali više muljaju nego što pomažu zvuku. Pre bih rekao da je Cooltron serija bila odlična uprkos toj fori nego zahvaljujući njoj... ali je definitivno izbačena iz igre pojavom ogromnog broja "real tube drivera", tj. pedala u kojima lampe rade na ozbiljnijim voltažama (od Butler Tube Drivera do Warp Factora i dalje, razvojem u boutique delu tržišta). Računam da je to bio jedan od razloga što ih je VOX povukao.

EHX English Muff'n je skupa stvar, pre svega. Ali. Pravi trafo u njoj, 350V, i sve te lepe stvari. Mnogo realnija priča. Bilo bi lepo kada bi neko ko se bolje od mene razume u lampe hteo da pogleda ovo što sledi i da proceni dizajne.

EHX English Muff'n Šema:

ImageImage

VOX Cooltron Šeme:

Image

Image

Image

Naravno, ovo ima veze samo ako si razmišljao na temu "hoću pedalu sa lampom u sebi". Nije svaka lampa u pedali automatski nepre*ebiva stvar... Zvuk je, međutim, druga priča.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Oct 2008, 10:49

pa cena je ista kao i kod kultrona, razlika mozda 10 evra... a sad sam skupio shake od rodjendana, pa kontam da kupim nesto worthy of vox... jer od pedala imam samo ono cudo od didjiteka... pa reko da se pocastim toplim zvukom lamapa xD

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Oct 2008, 10:04

Stvarno zvuci sjajno...
Bas me zanima koliko je kod nas.
Mislim da sam je video u Artistu ovde u NS-a al nisam siguran...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 30 Oct 2008, 12:17

Bili smo ja i Duane juce u Artistu i imaju Muff'n-a... Ma uzima ga Duane mozda i danas :D

Post Reply