Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

cccira
MF veteran

Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!

Post by cccira » 28 Oct 2008, 18:51

Planiram da konacno kupim sebi posteno pojacalo, i trebace mi malo pomoci posto se u pojacala ne razumem ama bas uopste. Dakle, ovako, prva i najvaznija stvar-budzet koji je negde izmedju 500 i 700 protivdinarske vrednosti ali nije nista fiksno. Voleo bih da bude lampasko, 30+ vati u kombo ili glavatoj varijanti. Iskreno ne znam koji zvuk jurim, voleo bih da pojacalo ima svoj karatker, ne zelim da bude sterilno i bezzivotno. Pre svega zelim dobar klin, drajv/dist su samo plus jer to planiram da izvlacim iz pedala (tj. necu da zrtvujem klin zbog drajva, ali ako ima dobar drajv pored dobrog klina dirtboxes idu u penziju). Znaci u principu mi treba dobro allround pojacalo, sa akcentom na cistom zvuku koje cu moci da iznesem potencijalno jednog dana na osrednju svirkicu. Imate li nekih predloga?
Guglanjem i veslanjem izdvojih par favorita:
Engl Thunder (head ili combo varijanta)
Fender Hot rod deluxe
Bugera 333xl :mrgreen:
Peavey classic 30 sam probao ali mi se nije preterano svideo

Inace, kapiram, (ispravite me ako gresim) da mi 15w nece biti dovoljno za sve ovo

P.S. Nisam bas obavesten o Laney pojacalima, pa ako ima nekog ovde ko ima iskustva sa istima nek pise, il' nek zauvek cuti

xspaceman

Re: Pojacalo za ccciru

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 18:59

Evo ovim redom: Fender Blues deluxe(bio izmedju 700-800eur), Fender blues junior(oko500eur),Peavey Classic 30 (oko 500eur), Fender hot rod serija mi se ne dopada..ono sto sam ja cuo nije imalo nikakvog karaktera! Vox AC30 ili Vox AC15... i to bi bilo to...Naravno tu su i razni oglasi preko kojih mozes pronaci neko polovno lampasko pojacalo,a ima i ljudi na ovom forumu koji prave izuzetne lampase! ;)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 28 Oct 2008, 19:00

Ja bih uzeo Engl-a, slusao sam ga u Artistu, i imao jako dobar clean, ali me dist nije nesto odusevio, ali obecava...
Sa 15 w mozes izaci na svirku, ako nije mnogo metalska... :lol: Salim se naravno...
Mislim da ti je 30 w dosta za osrednju svirku...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 19:03

ja bi ti preporucio voxa(ac 15 cc1, neje lose za pare koje ga uzo'h), mene je ocharao... mnogo mi se svidja i ko ubio se za bluz... al ga netreba nazalost pomesati sa starijim voxovim chedima...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 19:10

Mislim da 15w won't cut it, zelim da imam dovoljno headrooma

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 19:14

cccira wrote:Mislim da 15w won't cut it, zelim da imam dovoljno headrooma
Ako zelis dovoljno headrooma tu ti je bitnije da imas bar 2x12'' zvucnike nego vecu snagu! A sto se tice predloga najbolje je da sam probas pojacala pa da odlucis, jer kao sto vidis 3 posta a svi ti drugacije preporucujemo! :) Za sada od mene jedan Fender Blues Deluxe(40w), jedan Engl, i jedan Vox Ac15... :)

cccira
MF veteran

Re: Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!

Post by cccira » 28 Oct 2008, 19:16

Problem mi sto necu sve to moci da probam, inace vas verovatno ne bih ni pitao :wink:
Engla npr. nema u artistu ali mogu da mi ga poruce
a ima i ljudi na ovom forumu koji prave izuzetne lampase!
Jes vala, tu je i Peca! :D
Ako zelis dovoljno headrooma tu ti je bitnije da imas bar 2x12'' zvucnike nego vecu snagu!
Kao sto vec rekoh, veoma slabo se razumem u pojacala, hvala za info. Razmislicu i o tome

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 19:23

Fender Blues Deluxa i VoxAC 30 oba sa 1x12 zvucnikom ti preporucujem jer ih ima kod nas i mogu se probati kod nasih dilera muzickom opremom...za Engl neznam i ne mogu nista da ti kazem...Inace za naj clean bi ti toplo preporucio twina kojeg i licno imam a imam i jedno combo pojacalo od osobe koju si gore naveo za koje mogu sve najbolje da kazem... :wink:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Oct 2008, 19:26

A jesi li pogledao Randalle u Artistu? Randall RH50T glava ili RG50TC kombo bi ti završili posao za te pare, ako kupuješ novo.

Umesto daljih preporuka, od mene samo par napomena -

- kupovina polovnog zahteva dodatna ulaganja, jer što se pojačalo jeftinije prodaje više će mu sređivanja trebati, a to opet povećava troškove u konačnom obračunu.

- naše radnje su jako loše snabdevene "srednjom lampaškom klasom" - uglavnom moraš da potrošiš 1000 evra+ da bi došao do optimalnog kvaliteta.

- ručni radovi su najbolji kada tačno znaš šta želiš i tačno znaš da će vuspra dugo ostati sa tobom, jer se preprodaja pretvara u kocku.

- izbegavaj modelere, ako ni zbog čega a ono zato što su složeniji, a složenije sprave lakše crkavaju.

-kako si rešio pitanje transporta? 4x12'' box zvuči opako dobro kada razmišljaš o njemu, ali u praksi se pretvara u "Prometej okovan za stenu" scenario i završi stojeći u dnevnoj sobi, na užas ukućana... Čak i 1x12'' kombo ne možeš nikako da uprtiš pod mišku - suviše je kabast i težak.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Oct 2008, 20:18

Rolland Jazz Chorus. Novi - 870 e. Polovni se moze naci i za ~400 e. nije lampas, ali radi k'o lampas. :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 28 Oct 2008, 21:35

zavisi mlada sta vi zelite, kom zvuku naginjete, ako vishe preferirate clean ondak Fender, Vox, pa eto i Peavey, ako pak zelite neki hevlji zvuk ondak opet Peavey, Marshall, a bogami i Randall. Ima i Englova i Mesa Boogie-ja ali za to treba vise para.

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 21:40

A i dobri stari Lab L5 je super i jeftino resenje...inace pored jazz chorusa lab je najblize sto se tranzistor primakao lampi! :) BB KIng ga redovno svira , naravno pored twina! :) Lepa kopija twina, sa dodatkom kompresora i reverba u drugom kanalu!Jeftino a jebitacno! :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 21:41

Rocket Roll wrote:- ručni radovi su najbolji kada tačno znaš šta želiš i tačno znaš da će vuspra dugo ostati sa tobom, jer se preprodaja pretvara u kocku.

- izbegavaj modelere, ako ni zbog čega a ono zato što su složeniji, a složenije sprave lakše crkavaju.

-kako si rešio pitanje transporta? 4x12'' box zvuči opako dobro kada razmišljaš o njemu, ali u praksi se pretvara u "Prometej okovan za stenu" scenario i završi stojeći u dnevnoj sobi, na užas ukućana... Čak i 1x12'' kombo ne možeš nikako da uprtiš pod mišku - suviše je kabast i težak.
Ne znam sta zelim i u tome je i problem, inace bih bez dileme kontaktirao Pecu. Slusao sam njegova pojacala par puta na dzemovima i stvarno su vrhunski zvucala
Modeleri nikad nisu ni bili opcija :wink:
Transport? Bicu motorizovan kada je prenos pojacala u pitanju

Edit: @dweezil: Evo ovaj Engl thunder mogu nov da dobijem za 700 evra

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Oct 2008, 22:01

MIslim da mozes da nadjes Fender Twin Reverb u pristojnom stanju koji mozes "upicaniti" kod izvesnog proizvodjaca pojacala (aktivnog na ovom forumu :mrgreen: ) i time dobijas CLEAN + headroom za tu neku cifru; Taj Engl je odlicna solucija...za modernu muziku; Nema vintage feel, bar po meni; Vox je recimo, na pola puta od squicky clean do natural overdrive; Headrooma i karaktera na pretek; Kontaj da maltene svako combo pojacalo (novo ili novijeg tipa) moze da ->external speaker ->4x12 pa ti vidi sta ces :mrgreen: Fender Blues deluxe je lepa solucija (veoma vintage style pojacalo) i cisto je na snagama za neozvucene svirke do 100-200 ljudi;

dweezil

Post by dweezil » 28 Oct 2008, 22:07

Pa tolika cena je i u inostranstvu otprilike za Thundera. Dosta ljudi hvale i Engl Screamer neam pojma. Oni svi idu na Celestion Vintage 30 to je ultimativni metalski ( a i shire) zvucnik, i verujem da to sve lepo shljaka. U svakom slucaju bilo koji Engl da uzmesh nece te izneveriti.

Bitno je da prelomish u glavi koji zvuk ti vishe treba jer niti ces moci da na Fender twin reverbu imash dobar heavy zvuk niti na nekom heavy pojachalu imati bash bash isti clean kao na Fenderu ili Voxu mada ipak mislim da ti je ovo drugo bolja opcija, a i sve zavisi konkretno o kom pojachalu se radi. Moj ti je savet da ipak uzmesh novo pojachalo i da bude lampa.

Onaj Randall sto ga Rocket spomenu takodje nije losh, al ako mozes da dobijesh Engla za skoro iste pare onda je Thunder ipak bolje reshenje.
Last edited by dweezil on 28 Oct 2008, 22:17, edited 1 time in total.

Post Reply