Alesis Bitrman

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Nyarlathotep
MF veteran

Alesis Bitrman

Post by Nyarlathotep » 03 Nov 2008, 12:42

ja danas za sitnih 60 evrica ispazario ALESIS BITRMAN efekat. ludacki ring modulator, decimator, bit crusher, freq. pitch, FM modulacija... lele ludilo. ima kao i kompresor i dist i fejzer koji nisu losi, ali ni solo van njega upotrebljivi, dok ima i sjajno Alesis rutovanje efekata unutar njega.

ma ludnica. retro robo-spejs krljaze, bolesne modulacije, lo-fi ludilo frka buka... cetvrti decimator i ring modulator koji imam, pored onih na Nord Micro Modularu, Mini Kaoss Padu i Roland SP 404 sempleru. nikad dosta dobrih unistavaca zvuka, ali moram da se zaustavim na ovom.

naslov gearwire rivjua: Alesis Bitrman: One Ring Modulator To Rule Them All. hehehehehehehehhehe....

Image

sa harmony centrala:
Ironic that "10" is equated here with "pristine sound quality." In fact, this box sounds like crap. That is the idea. In this category, it is simply the best thing I have ever heard in my life. You can keep your Blue Box, Buzz Box, etc.--this is the king. It is extraordinarily versatile in creating different types of noise--frequency modulation (FM), ring modulation, bit reduction, comb filtering, decmiation, and pitch shift. There's also a separate dedicated control for a pretty good phaser, stompbox-style distortion, and a compressor. There are six choices for the order in which you can run these effects, and the range of effect for each type is extremely broad. The phaser goes from imperceptibly slow all the way to self-oscillation. Same goes for the "bitrness" (noise) control. The compressor from mild up to squash. Plus it's stereo, if you want. Simply the best creative-noise-generating box I have ever heard.

dok ne snimim neke moje primere sa gitarom i Nord modularnim sintom.

Rocket Roll

Re: Alesis Bitrman

Post by Rocket Roll » 03 Nov 2008, 13:18

Čestitam! To je neka nova Alesis sprava, ili si je našao polovnu?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Nov 2008, 13:44

ne proizvodi se vise. polovna je.
kad se pojavila serija Alesis ModFx desktop efekata, svaki je kostao oko 120$, zati im je cena pala na 60$ radi rasprodaje, ali onda kad su nestali sa trzista cena je skocina na oko 200$. ja je uzo za 6o evra i smatram da je to odlican deal. ovavko ludilo bih platio 100 evra i jace, da budem iskren.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 04 Nov 2008, 12:13

majko mila, koje ludilo. nisam mogao da ga ispustim iz ruku i odem na kunt sinoc. postavicu demo gde ga drndam preko nekih ritmova i sinta. ludacki radi. zaista veliko ludilo kompresovano u malu kutiju.

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Nov 2008, 12:24

Nyarlathotep wrote:majko mila, koje ludilo. nisam mogao da ga ispustim iz ruku i odem na kunt sinoc. postavicu demo gde ga drndam preko nekih ritmova i sinta. ludacki radi. zaista veliko ludilo kompresovano u malu kutiju.
hehehehe,,,otrov se drzi u malim bocicama! :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Nov 2008, 13:58

Nyarlathotep wrote:postavicu demo gde ga drndam preko nekih ritmova i sinta.
Ali ovaj put stvarno. :D
Cestitam!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Nov 2008, 17:57

Uzeo si mi ga ispred nosa :( cestitam i da te sluzi dok se ne sretnemo :twisted:

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 05 Nov 2008, 21:35

Aj' ako te ne mrzi, daj malo da cujemo to cudo...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Nov 2008, 23:53

hocu, ociju mi slabovidih, samo da prisednem za opremu. obecavam najskorije. kod kuce su mi sve te elektronske drkalice, dok su pedale za djitru u studiju.

Post Reply