Zdravo sivma.
Moj brat gitarista, ima Digitech RP80, samo ima jedan problem sto nikad nije pojma o tehnici i nije ga zanimalo da provaljuje procesor, skoro da mu je u fabrickom stanju.
E sad ima li neki sablon, npr koliko treba da se pojacaju preseti da ne bi doslo do izoblicavanja, onda odnos preseta(npr Distorzije) za solazu i za pratnju, pa odnos clean-a na sve to. Posto se nekad kada se nasteluje ceo bend na razglas slabo cuje solaza. Ovom procesoru je mana zato sto je od plastike tako da su mu vec nekoliko dugmeta polomila.
Ima li neko ovde ko koristi Rp80 da mi posalje, ako moze, spisak podesavanja za neki dobri preset za ovaj procesor.
Pozdrav
RP80
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Brate... who in the world je uspeo da polomi dugmad???? Ja ga baš teglim po svirkama i kidam ga ali mu ništa ne fali. Ali baš ništa!
E sad što se preseta tiče, još davnih dana sam iste obećao Darth Vercundusu da ću postovati svoje presete ali još nisam to uradio iz prostog razloga što mi je smor da palim procesor dok sedim za compom i prolazim preset po preset i kucam parametre. Ovom prilikom se izvinjavam Darthu i nadam se da ću jednom imati više vremena i strpljenja da to i uradim.
E sad što se preseta tiče, još davnih dana sam iste obećao Darth Vercundusu da ću postovati svoje presete ali još nisam to uradio iz prostog razloga što mi je smor da palim procesor dok sedim za compom i prolazim preset po preset i kucam parametre. Ovom prilikom se izvinjavam Darthu i nadam se da ću jednom imati više vremena i strpljenja da to i uradim.
Hehe 
@Fox:
Ma opusteno, nije meni hitno, mada bi me zanimala jedna stvar a nije tako komplikovana. Koju jacinu koristis za solo/ritam, kao i odnose bass/middle/treble? Ne trebaju mi svi preseti, samo me zanima kako da mi zvuk bude sto cistiji na distorziji.
@Reverse:
Pre svega, kod skoro svih procesora/pedala, jacina distorzije je jaca od clean-a, tako da moras to da uskladis. Okacicu ti moje presete koje koristim, pa ti vidi valja li ti nesto. Stvarno, kako je uspeo da polomi bilo sta? Ja po mom bukvalno skacem i nista

@Fox:
Ma opusteno, nije meni hitno, mada bi me zanimala jedna stvar a nije tako komplikovana. Koju jacinu koristis za solo/ritam, kao i odnose bass/middle/treble? Ne trebaju mi svi preseti, samo me zanima kako da mi zvuk bude sto cistiji na distorziji.
@Reverse:
Pre svega, kod skoro svih procesora/pedala, jacina distorzije je jaca od clean-a, tako da moras to da uskladis. Okacicu ti moje presete koje koristim, pa ti vidi valja li ti nesto. Stvarno, kako je uspeo da polomi bilo sta? Ja po mom bukvalno skacem i nista

Evo mojih preseta:
Slaba distorzija:
Level: 45
Pickup/Wah: X
Compressor: X
AMP model: S3
Nosie gate: G5
Chorus/Mod: X
EQ: b5/d8/t6
Delay: A1 45
Reverb: H3
Expression: OL
Akusticni:
Level: 65
AMP model: AC
EQ: b5/d7/t7
Delay: A3 35
Srednja distorzija:
Level: 40
AMP model: G6
EQ: b5/d8/t7
Delay: X
Clean:
Level: 70
AMP model: c5
EQ: b4/d6/t5
Jaka distorzija:
AMP model: G9
Clean Chorus
Isto kao i Clean, samo Level 60 i Chorus/Mod C1
Laksa metalska distrozija:
Level: 50
Pickup/Wah: HS
AMP model: S5
EQ: b4/d6/t6
Teska metalska distorzija:
AMP model: r8
Ovaj preset ne koristim za sviranje, samo za vezbu:
Level: 35
AMP model: t7
Chorus/Mod: b1
EQ: b4/d7/t5
Delay: A5 35
Reverb: A5
Slaba distorzija:
Level: 45
AMP model: S3
EQ: b5/d8/t6
Delay: A1 45
Akusticni:
Level: 65
AMP model: AC
Delay: A3 35
Srednja distorzija:
AMP model: G6
Clean:
Level: 70
AMP model: c5
EQ: b4/d6/t5
Jaka distorzija:
AMP model: G9
Clean Chorus
Isto kao i Clean, samo Level 60 i Chorus/Mod C1
Laksa metalska distrozija:
Level: 50
AMP model: S5
EQ: b4/d6/t6
Teska metalska distorzija:
AMP model: r8
Ovaj preset ne koristim za sviranje, samo za vezbu:
Level: 35
AMP model: t7
Chorus/Mod: b1
EQ: b4/d7/t5
Delay: A5 35
Reverb: A5
hVALA ZA presete.
RP80 ima vec godinu i po dana.
Pre nekih 2 meseca, od pravljenja presete i tako toga, dugmici su poceli da se koce, na kraju su postali tvrdi, a onda su propali drums, store, i dva kursora sa desne strane. Tako da sad moram da guram olovku ili tako nesto da bih napravio nesto. Ali moze ovo da se sredi.... Inace exp. pedala i ove papucice rade super.
Pozdrav
RP80 ima vec godinu i po dana.
Pre nekih 2 meseca, od pravljenja presete i tako toga, dugmici su poceli da se koce, na kraju su postali tvrdi, a onda su propali drums, store, i dva kursora sa desne strane. Tako da sad moram da guram olovku ili tako nesto da bih napravio nesto. Ali moze ovo da se sredi.... Inace exp. pedala i ove papucice rade super.
Pozdrav
- Jimmy Henderson
Re: RP80
pogledajte ovo - uvek nesto iz ropotarnice zna da vredi............