Digitech RP250 ili ZOOM G2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

boris_pg

Digitech RP250 ili ZOOM G2

Post by boris_pg » 21 Nov 2008, 01:58

neznam sto da uzmem od ova dva procesora, pa me interesuje vase misljenje.najradije bih uzeo zoom g2.1u ali mi je preskup.najbitnije mi je da procesor ima kvalitetnu distorziju jer sviram uglavnom metal.
-DIGITECH RP250
Image
http://www.digitech.com/products/Multi- ... 50main.jpg
je skuplji dvadesetak evra ali ima expression pedalu,usb prikljucak,vise efekata, raznovrsnije distorzije i whammy efekat zbog kojeg bih najvise koristio pedalu

-ZOOM G2
Image
http://www.zoom.co.jp/english/products/g2/
nema pedalu, ni usb ima manje efekata ali su valjda kvalitetniji od digitech-ovih je je zoom 32-bitan i 96KHz sampling frequency za razliku od digitecha koji je 24-bit 44.1kHz sample rate

vise mi se svidja digitech,ali samo me interesuje da li zoom ima znacajno veci kvalitet distorzije od digitecha .nisam u mogucnosti da probam ove procesore jer sam iz podgorice ,inace vas ne bih smarao ovakvim pitanjima.

E ako neko zna gdje u beogradu ima da se kupi novi BOSS ME-20 za 140€ neka mi posalje na private.odje u pg kosta 240€

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Digitech RP250 ili ZOOM G2

Post by dejankuki » 21 Nov 2008, 09:55

Sad si i mene stavio u dilemu, sta da ti kazem...jer sam Digitechom odavno odusevljen, a zoom se probio na veoma visoko mesto po kvalitetu. U ovoj kategoriji procesora, da budemo nacisto...

Po meni!!! ako je solucija ili G2/ ili RP250 uzmi digitecha..

Ima Exxpression pedalu i vecu versatilnsot. Obzirom da ima i USB, i ostale dzidz-midze.. i sigurno da ce ti vise pruziti od Zoom-a G 2 kada je cisto sviracki segment

Eh, sad, ipak.. moj savet ako vec planiras da uzmes procesore u ovom cenovnom rangu, da ipak, ipak jos malo ustedis i kupis ili G2.1 ili RP 350 koji su samo malo skuplji, ali imaju mnooogo vecu upotrebljivost, gde opet dajem prednost RP-350ici naspram G2.1
Zoom, je vrrrlo dobar, ali nema XLR izlaz da bi isao direktno u miksetu i morao bi da upotrebljavas DI-box ili slicnu napravu, dok RP-350 ima balansirane izlaze... tako da neces imati potrebe za dodatnim hardverima...

Jedine Zoomove koje mozes da uzmes u obzir za kupovinu su G7.1 i G9.2 ali su oganj skupi.. Dakle RP-250 ili RP-350

Naravno, moje misljenje!

boris_pg

Post by boris_pg » 21 Nov 2008, 12:46

ok, vjerovatno cu uzet digitech rp250 ili rp350 ako ustekam dovoljno novaca

w437776

Post by w437776 » 22 Nov 2008, 16:57

Koliko je RP350?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 22 Nov 2008, 17:27

u mitrosu 16 000din

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Nov 2008, 13:04

ja licno mislim da je Guitar Rig pojeo sve te multi processore... jer iz njih nemozete dobiti nista osim nekog vestackog zvuka, a guitar rig radi to isto samo jeftinije ;) tojes ako imate komp... ako ne onda je to druga prica

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Nov 2008, 09:21

Pa lepo je to, ali ima ljudi koji na probi vole da cuju jos neki zvuk osim drajva sa pojacala, a nositi kompjuter na probu nije osobito prakticno. Ja sam to radio, teglio laptop, ali uopste nije prakticno, i pristojan foot switch (a treba jos da potrefis koji ce foot switch da radi lepo sa tvojim softverom) nije tek tako beznacajna para ako cenu uporedimo sa nekim jeftinijim, a upotrebljivim procesorom. Da ne pricamo o cudljivosti najrasprostranjenijeg operativnog sistema... Ako u terminu koji traje 3 sata potrosis bar pola sata na drndanje s kompjuterom, to nije osobito pametno potroseno vreme. Da ne pricamo o tome da je to suvise nepouzdana varijanta za svirku... I konacno, danasnji procesori nisu tako neupotrebljive masine kako bi gear snobs to voleli da prikazu, a imaju pravo na koriscenje efekata i oni ljudi koji ne mogu da priuste sebi beskonacno obiman lanac boutique pedala. Koliko god da mogu da se slozim da iz procesora ne izlazi onaj drajv kakav svi mi volimo i zelimo, moram da primetim da procesori nude i jos mnooooogo vise od par OD/DIST varijanti, i da je to daleko od neupotrebljivog. Svakako nije manje upotrebljivo od Guitar Riga.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Nov 2008, 10:01

Ja mislim da je Duane mislio na koriscenje u sobi sa slusalicama, a u tom slucaju ja se 100% slazem.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Nov 2008, 10:50

za probe stoji, ali kontam da za bend vec treba da imas nekog svirackog iskustva a da ces za to vreme kupiti pristojne efekte... sto se mene tice za probu bi mi bilo dovoljno da imam wah i neki fuzzic, a to mi daje onaj jimi, a jimi je pa bar meni 10 puta bolji nego digijev rp350 koji sam koristio jedno mesec dana(kod burazera na raspustu, znaci nije samo da sam ga probao, nego bas intenzivno koristio jedno mesec - mesec ipo i mnogo kvalitetniji zvuk ima ovaj hendza)...
tako da meni hendza obavlja dobar deo posla iako je multi procesor mislim da je kvalitet for price super... i npr njega ne bi mogao da zameni gitar rig, ali hendza je ogranicen na te hendrixove stvarcice tako da on i nije bas raznolik kao rp 350 ali je kvalitetniji sto mogu da svedocim ;)

naravno iz jimi hex procesora netreba ocekivati rogera mayera i eddiea kramera(koji je radio na ovome i to po prilicno, al opet netreba ocekivati ono sto je radio jimiju)... ali sigurno moze da proizvodi kvalitetnije zvuke od guitar riga, dosta ogranicenije ali kvalitetnije ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Nov 2008, 14:56

OK, ali ti koristis najvise za tvoju svirku ono sto je najslabije na procesorima. Naravno da ne mozes da ocekujes da dobijes fuzz i wah koji su perfektni, a wah i fuzz kostaju isto koliko i pristojan procesor, pa onda za tebe to stvarno ne radi. Medjutim, compressor, noise gate, digi delay, flanger, phaser, chorus... to je daleko od neupotrebljivog na procesorima, i neko kome trebaju i te zanimacije treba da potrosi soma ajvara za pedale da bi stvarno bio miran. Na stranu sviracko iskustvo - ko to u Srbiji moze tek tako da opravda toliko ulaganje u opremu? Sve je to ok, naravno da je bolje da imas sve svoje omiljene pedale nanizane kako valja, ali realnost je surova, i to je ovde mnogima samo daleki san. Bolje je odmah svirati preko procesora sa ekipom, nego 5 godina stekovati svaku paru za lanac efekata iz snova i svirati solo u svom podrumu.

E sad, ako se prica o sviranju gde gitara nikad ne izlazi iz kuce, naravno da se slazem da je besmisleno da das 150 do 200 ajvara za procesor kad mozes za dzaba da se ustekas u kompjuter. Samo je steta svirati iskljucivo u svojoj sobi. Come out and play ;)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Nov 2008, 16:12

da shvatam, totalno sam zanemario taj deo... pa upravu si, za svirke nema bolje, cimanje kompa na svirku je bezveze i moze lako da se osteti ili proglemi sa footswitchom... ok pogresio sam ;)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 19 Dec 2008, 23:37

nisam hteo da otvaram novu temu pa reko da pitam ovde.shta mislite da li je greska shto prodajem boss mt-2 da bih dodao josh para i kupio digitech rp250? i ako imate neka iskustva sa tim procesorom napishite jer svuda na netu chitam kao dobar je ovo ono dok na domacem forumu kada sam postavio oglas dobio sam komentare kako je sranje za live nastupe,stvara mikrofoniju blatrutj..

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Dec 2008, 01:16

Bah... kao i miliJon putova do sada...

pedale su pedale a procesori.. su jelte procesori... vrrrlo je tesko staviti ih na vagu i sa 100% sigurnoscu reci dakle ovo je istina prava...

E sad, oktvoja je zelja da prodas MT-2 i kupis RP-250... sem po broju i modelu.. razlikuju se i u firmama koji ih prave.. ;) (uu jee opet sam danas pametan)

Sta reci... RP-250 je solidan procesor, na pojacalu ce zvucati veeoma fino.. ono.. imaces pregrst efekata, upotrebljive distorzije, laksu ontrolu zvuka.. i t d i t d.. Eh, da. ko izvlaci i ima mikrofonije na procesorima... e ALAL MU ČUK!!! Ynaci taj nema pojma da namesti yvuk. ili ima tooolku skrdelj gitaru koja je 76X losija od Jolane.. (a to ne postoji!!!) ili Musime (e to vec ume da bude losije od Jolane... ). Dakle...

Kupi RP-250 ako si resio... mada!!! opet pogledaj/probaj Zoom G2.1U ili Digitech RP-250

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 20 Dec 2008, 07:21

ok,hvala :) pogledacu naravno! imao sam predrasude zbog starijih zoom modela ali vidim da su ovi noviji stvarno zmajevi tako da ako mi se ukazhe shansa probacu :D verovatno cu sledece nedelje pazariti proc pa javljam utiske :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Dec 2008, 12:00

Samo ako si ikako u mogucnosti, pokusaj da zadrzis MT2, nisam siguran da ces po tom pitanju imati apsolutno zadovoljavajucu zamenu na RP250. Mislim, za te pare to je sjajan procesor, ali mislim da tezu dostorziju neces iz njega da iscupas a da ne zvuci malo pomalo "plasticno".

Post Reply