EHX #1 Echo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Jackson

EHX #1 Echo

Post by Jackson » 08 Dec 2008, 20:55

Nameracio sam se da kupim ovu digital delay pedalu, pa me zanima vase misljenje o njoj, eventualno neka druga pedala koju biste preporucili?

Z*Z*Z

Re: EHX #1 Echo

Post by Z*Z*Z » 08 Dec 2008, 21:53

Jackson wrote:Nameracio sam se da kupim ovu digital delay pedalu, pa me zanima vase misljenje o njoj, eventualno neka druga pedala koju biste preporucili?
U globalu ne predstavlja nista neobicno, standardni digitalni delay - nisam primetio da je stekao neku popularnost (preko granice) od kad se pojavio; za tu cenu mozes uzeti Ibanez DE-7, Digitech Digidelay, Behringer DD400 ili Marshall Echohead (koji predstavljaju bolji izbor za manje para) ili recimo neki Line6 Echo Park (polovan);

dweezil

Post by dweezil » 08 Dec 2008, 22:08

to je digitalni echo koji dosta verno docharava sound vintage analog echoa, isto je baziran na chipu Princetone tehnologies PT2395 ili PT2399 nisam siguran, nesto slicno Danelectro i onom delay-u koji sam okachio ovde. Maximalno vreme delay-a mu je negde oko 2 sec. Mana mu je eto sto recimo nema stereo izlaz, tj. nema dry out. Kod delay-a ono ne treba slusati tudje savete nego ono svirati ono sto ti se svidja, mada i kod ostalih pedala. Probas i ako je to ono sto tebi treba, sviras to i cao. Najbitnije da ti se dopadne sam "zvuk". Neko ko svira samo recimo slapback ono njemu ni ne treba sad neki neznam delay od 7 sec i sa nekim ludilima. Opet ono sam karakter zvuka je ono sto je najbitnije.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Dec 2008, 00:43

Ovaj nisam probao ali Ibanez DE7 mogu da hvalim koliko hoces.
Probaj ga.

Jackson

Post by Jackson » 09 Dec 2008, 03:08

A jel moze neko da mi objasni razliku analogni-digitalni zvuk?
Meni u sustini treba delay za sviranje solaza npr, posto volim da ih ukrasim sa reverbom i malo eha i to je to, nista fensi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Dec 2008, 10:08

Analogni zvuk je sve ono što ne prolazi A-D (analogno-digitalnu i digitalno-analognu) konverziju. Digitalni zvuk je, je li... sve suprotno od toga.

Oznake "analogno" i "digitalno" nisu merilo kvaliteta zvuka, cena efekta je merilo kvaliteta zvuka. Čak i ako uzmemo u obzir da je analogno lakše napraviti dobrim sa manje uloženog novca, to neće promeniti činjenicu da dobre digitalne sprave (TC Electronic, Eventide, Korg) rade sve što i dobra analogija plus još mnogo toga.

Post Reply