EHX #1 Echo
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
EHX #1 Echo
Nameracio sam se da kupim ovu digital delay pedalu, pa me zanima vase misljenje o njoj, eventualno neka druga pedala koju biste preporucili?
Re: EHX #1 Echo
U globalu ne predstavlja nista neobicno, standardni digitalni delay - nisam primetio da je stekao neku popularnost (preko granice) od kad se pojavio; za tu cenu mozes uzeti Ibanez DE-7, Digitech Digidelay, Behringer DD400 ili Marshall Echohead (koji predstavljaju bolji izbor za manje para) ili recimo neki Line6 Echo Park (polovan);Jackson wrote:Nameracio sam se da kupim ovu digital delay pedalu, pa me zanima vase misljenje o njoj, eventualno neka druga pedala koju biste preporucili?
to je digitalni echo koji dosta verno docharava sound vintage analog echoa, isto je baziran na chipu Princetone tehnologies PT2395 ili PT2399 nisam siguran, nesto slicno Danelectro i onom delay-u koji sam okachio ovde. Maximalno vreme delay-a mu je negde oko 2 sec. Mana mu je eto sto recimo nema stereo izlaz, tj. nema dry out. Kod delay-a ono ne treba slusati tudje savete nego ono svirati ono sto ti se svidja, mada i kod ostalih pedala. Probas i ako je to ono sto tebi treba, sviras to i cao. Najbitnije da ti se dopadne sam "zvuk". Neko ko svira samo recimo slapback ono njemu ni ne treba sad neki neznam delay od 7 sec i sa nekim ludilima. Opet ono sam karakter zvuka je ono sto je najbitnije.
Ovaj nisam probao ali Ibanez DE7 mogu da hvalim koliko hoces.
Probaj ga.
Probaj ga.
A jel moze neko da mi objasni razliku analogni-digitalni zvuk?
Meni u sustini treba delay za sviranje solaza npr, posto volim da ih ukrasim sa reverbom i malo eha i to je to, nista fensi
Meni u sustini treba delay za sviranje solaza npr, posto volim da ih ukrasim sa reverbom i malo eha i to je to, nista fensi
- Rocket Roll
Analogni zvuk je sve ono što ne prolazi A-D (analogno-digitalnu i digitalno-analognu) konverziju. Digitalni zvuk je, je li... sve suprotno od toga.
Oznake "analogno" i "digitalno" nisu merilo kvaliteta zvuka, cena efekta je merilo kvaliteta zvuka. Čak i ako uzmemo u obzir da je analogno lakše napraviti dobrim sa manje uloženog novca, to neće promeniti činjenicu da dobre digitalne sprave (TC Electronic, Eventide, Korg) rade sve što i dobra analogija plus još mnogo toga.
Oznake "analogno" i "digitalno" nisu merilo kvaliteta zvuka, cena efekta je merilo kvaliteta zvuka. Čak i ako uzmemo u obzir da je analogno lakše napraviti dobrim sa manje uloženog novca, to neće promeniti činjenicu da dobre digitalne sprave (TC Electronic, Eventide, Korg) rade sve što i dobra analogija plus još mnogo toga.