Pomozite mi da izaberem bas pojačalo!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
malisha
MF veteran

Pomozite mi da izaberem bas pojačalo!

Post by malisha » 16 Dec 2008, 15:23

Da ne bih otvarao novu temu svaki put kada mi pojacalo izmakne iz ruku ili se predomislim, postavicu vam par pitanja, kako bi mi pomogli da izaberem pojacalo. Dakle! Na tapetu je Bassman 150, nov u radnji za 500e. Da li mislite da je to ok cifra za njega, ili smatrate da bih mogao da uzmem nesto bolje za te pare? FTW! 8)

KirilStipsa

Re: Pomozite mi da izaberem bas pojacalo!

Post by KirilStipsa » 16 Dec 2008, 15:43

Uf, za te pare +- ima gomila combo pojacala slicnog kvaliteta, mislim da ce tvoje usi (i dusha :mrgreen: ) morati da odluce... Fender Bassman je standard "vekovima", ovi novi komadi su odlicni, ima jedan moj dobar drugar bassmana 250 210 starog 2-3 godine, nosio sam ga i na nastupe i radi odlicno!
Probaj negde i nekog Nemesis-a, ako volis eden-ovski zvuk ("obican", "prirodan", sta god to znacilo), stvarno je sjajno kako su "ceo" ton spakovali u 3-4 puta manju cenu! Za te pare imas i Ampeg 150 sa 15", koji je takodje odlican, stara skola!

Nesto od toga, po mom ukusu... ali ima ih jos gomila...

malisha
MF veteran

Re: Pomozite mi da izaberem bas pojačalo!

Post by malisha » 17 Dec 2008, 21:31

Hvala puno na odgovoru! Pojacalo mi se svidja. U mom je fazonu - moze da ide duboko, a slepovanje se takodje lepo cuje... Samo pitam da li mislite da je 500e ok cena za njega?

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 17 Dec 2008, 23:28

500e ok cena za njega?
To pitanje je licne prirode... ako toliko kosta nov u Srbiji, to ti je... verovatno je negde na planeti jeftiniji... mozda moze da se nadje i polovan, a ocuvan komad... kol'ko ces se cimati... opet, uvek postoje prednosti novog pojacala. Jebiga, ja sam kupio par stvari kao ne proverene, i kupio sam nove, zbog garancije... a tada uglavnom sve radi kako treba, i nikada se ne pokvari... al ti proleti pored nosa vrhunska ponuda (dojaja za male pare), kad si vec puko lovu... Marfijev zakon!

Naravoucenije, drndaj sve sto stignes, ono sto ti se svidi - vidi posto je, pa razmeni iskustva sam sa sobom, ne traze svi istu stvar. Ako mislis da si resio problem od 500 evra sa bassmanom, UDRI! Al nemoj da kazes sebi "nisam probao drugo"... to ti je kao sa prvom devojkom, dok ne probas drugu ona ti je sigurno najbolja :P Sto vise znas, veca je verovatnoca da ces zavrsiti sa dobrom 8)

malisha
MF veteran

Post by malisha » 20 Dec 2008, 20:49

HA! Kupio sam pojacalo! Vise u temi: http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 7&start=30

Post Reply