svirka preko muzickog stuba
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
svirka preko muzickog stuba
Davno sam probao tu foru.Znaci gitara-kabal-pojacalo od stuba u AUX izvod.Daje piskutav ton ,ali se moze doterivati.E sad,interesuje me koliko riknjavaju zvucnici pri tom i dali bi to istrpelo procesor ili neku pedalu.Nadam se da pitanje nije glupo,ali dali to moze biti alternativa kucnom pojacalu,naravno samo za vezbanje?
Re: svirka preko muzickog stuba
a moze se gitra prikljuciti i na neki stari lampaski radio aparat! 

u bili su oni radiji Savica, sa gramofonom, oni su bash bili dobri za rilj uz Boss HM2. 

Ovo je ozbiljan forum
,Aj'sad neki pametniji odgovor.

pa..ako oces da mucis svoj muzicki stub ti samo izvoli pa sviraj gitaricu preko njega...gitarska pojacala imaju drugaciju koncepciju izrade od audio pojacala, kao i zvucnici koji se koriste na gitarskim pojacalima...znaci... ne preporucujem ti sviranje na muzickom stubu bilo sa pedalama i procesorima, bilo bez!teodorica wrote:Ovo je ozbiljan forum,Aj'sad neki pametniji odgovor.
Zvucnici Hi-Fi opreme nisu namenjeni za takvu upotrebu. Da, mozes da ih upropastis vrlo lako, primetices da se kod malo dinamicnijeg okidanja zica javlja klipovanje - e to Hi-Fi oprema ne trpi bas najbolje. Nemoj to da radis, steta je.
Tako sam i predpostavljao jer sam imao osecaj kao da se cepa membrana zvucnika,ali i bubna opna i kraj.To je koristio moj bivsi ucitelj za vezbanje,znaci korgov proc preko mini linije,ali to je bilo srecne '93.