Kvalitet Behringera

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Lespaul

Kvalitet Behringera

Post by Lespaul » 22 Dec 2008, 00:57

Moze li neko da mi kaze kakav je kvalitet behringera, npr PMH3000 a i svih ostalih? Da li se isplati uzeti tako nesto?
I jos jedno pitanje: da li se kanali koji nisu stereo mogu iskoristiti kao takvi a da im snaga ne bude manja, jer smo probali jednom na tim ulazima i culo se slabije :idea: ?

sirac-šunka
vragolan

Re: Kvalitet Behringera

Post by sirac-šunka » 22 Dec 2008, 01:23

O kvalitetu Behringera se dosta pisalo na forumu, u osnovi varira zbog neselekcioniranih komponenata itd...
A obicni kanali imaju mic i linijski ulaz, dva linijska mogu da se iskoriste kao jedan stereo, trebalo bi bez gubitaka u signalu.

Tufli

Post by Tufli » 22 Dec 2008, 16:28

Lespaul wrote:Moze li neko da mi kaze kakav je kvalitet behringera, npr PMH3000 :idea: ?
Drugari iz benda i ja za probe koristimo PMH 3000 i OK je. U poredjenju sa drugim novim razglasima ovaj je bio UBEDLJIVO najpovoljniji. Da,koristimo i Behringer kutije B1220. PMH3000 je power mixer ali bi mu po mom iskustvu trebalo jedno pojacalo da valjano gura kako treba.

Lespaul

Post by Lespaul » 22 Dec 2008, 16:51

A na primer EUROPOWER PMP 3000? ili mu to dodje slicno kao i PMH

Tufli

Post by Tufli » 22 Dec 2008, 18:03

Koliko ja vidim PMP3000 je prepakovani PMH3000 samo sto ima 1200W umesto 800W. Sve drugo bi trebalo da je isto. Menjaju ambalazu da bi privukli kupce.
Nekad je bilo ovako http://www.behringer.com/EUROPOWER-PACK ... m?lang=ENG
Sad je ovako http://pro-audio.musiciansfriend.com/pr ... ID=2179950

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 15 Jan 2009, 18:18

Ne kaze se dzabe " Lazes kao Behringer na snazi!". Behringer laze bar 3 do 4 puta na snazi, dakle ako pise 2 x 800, on ima oko 2 x 200.
Sa druge strane ova ozloglasena marka je mnoooogo bolja od svoje cene. Nisam imao mnogo iskustva sa Behringerima. Imao sam jedno gitarsko pojacalo, koje se krece oko 150ak eura, a bolje radi od SVIH tranzistoraca koje sam probao do sad i koji su duplo i troduplo skuplji. U glavnom, bolje su starije serije mikseta. A efekti su onako djene-djene, ali za tu cenu i vise nego ok! Pre bih uzeo behringera nego onog fancy Soundcrafta sa snagom...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 16 Jan 2009, 00:04

Za uložene pare mu ne možeš naći manu!
Ali da ga što prije treba prevazići - treba!!!

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 16 Jan 2009, 00:54

Ja imam Behringerovu gitaru (Behringer Vintager). Kupio sam je polovnu, za 80€. Za pare koje sam dao izuzetno sam dobro prosao.
Gitara se ne rastimava mnogo, osim kad se igram sa tremolom. Magneti ne zuje mnogo, cak se jedva i cuju.
Pitao sam malo strucnije ljude kakva je gitara, posto sam im dao da probaju. Vecina je rekla da uopste nije losa, obzirom da je Behringer i na to koliko sam para dao za nju. Imam i Behringerovu pedalu UM100, distorziju. Na nju takodje nemam primedbe. Mozda imaju moje komsije, ali ja nemam. :lol:
Najverovatnije cu uzeti i neko Behringer pojacalo pa da se kompletiram, posto sad sviram na pozajmljenom home-made lampasu. Sve u svemu, moje misljenje je da je sto se tice low budget opreme, Behringer jedan od boljih. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jan 2009, 03:29

Ma Behringer je do yaya...probash komad opreme koji kupujesh i proveris jel sve radi i ako ti se svidi u radnji i kuci ce ti biti ok...A za te njihove gitare....probao sam jednu koja je nesto kao strat oblik malo cudnija i ta gitara radi super, dobro je sklopljena sasvim, delovi su solidni...mnogo "skuplji" utisak daje nego sto govori cena... Pedale su im OK, zavisi kako koja, a mikseta koju ja koristim njihova dvokanalna (totalno suva bez efekata) je meni sasvim dovoljna za moju home produkciju i moju malu low budged tvornicu zvuka :mrgreen:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 16 Jan 2009, 06:23

Nemanja da nije to ova gitara mozda? :)

Image

alzo

Post by alzo » 16 Jan 2009, 08:50

Imam polovicna iskustva........
A/B pedala mi je riknula, kad promenis kanal cuje se na oba ali
recimo mikseta mi radi odlican posao....ne gasim je danima i radi mi posao
za moje potrebe......imam i 911 VT overdrive sa cevkom....radi pristojno......

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jan 2009, 12:40

Wolf wrote:Nemanja da nije to ova gitara mozda? :)

Image
Jeste. Bas ta
mikseta mi radi odlican posao....ne gasim je danima i radi mi posao
Meni je mikseta nonstop upaljena vec dve godine...Lepo svetli kao nocno svetlo... :D

Historik
MF veteran

Post by Historik » 16 Jan 2009, 12:49

alzo wrote:Imam polovicna iskustva........
A/B pedala mi je riknula, kad promenis kanal cuje se na oba ali
recimo mikseta mi radi odlican posao....ne gasim je danima i radi mi posao
za moje potrebe......imam i 911 VT overdrive sa cevkom....radi pristojno......
Kakav je taj 911 VT (ako moze malo detaljnije :D )? Razmisljao sam da ga uzmem, ali niko od mojih nije imao iskustva sa njim. Inace, od njihovih pedala imam Vintage distortion i MX100 (digitalni efekti tipa delay, phaser, pitch, flanger), i prilicno sam zadovoljan. Vintage distortion nece da zvuci bas na svakom pojacalu kako treba (ume mnogo da zuji), ali na lampasima ima bas taj vintage zvuk koji nisam mogao da dobijem ni sa mnogo skupljim pedalama.

alzo

Post by alzo » 16 Jan 2009, 15:30

U zadnje vreme uglavnom sviram clin gitaru tako da njega retko koristim
ali moze da se namesti pristojan ton......glavnom sam koristio drive oko 2-3
ton oko 4-5 i podesis mu level po zelji i na blagom crunch zvuku pojacala lepo zazvuci.....
nisam ljubitelj velikih distorzija pa ga tu nesto nisam ni koristio......
ako nista idi u Mitros pa ga probaj....mozda ti se svidi.....citao sam razlicite
kritike, i dobre i lose...sve zavisi sta ti treba.....

Historik
MF veteran

Post by Historik » 16 Jan 2009, 15:45

alzo wrote:U zadnje vreme uglavnom sviram clin gitaru tako da njega retko koristim
ali moze da se namesti pristojan ton......glavnom sam koristio drive oko 2-3
ton oko 4-5 i podesis mu level po zelji i na blagom crunch zvuku pojacala lepo zazvuci.....
nisam ljubitelj velikih distorzija pa ga tu nesto nisam ni koristio......
ako nista idi u Mitros pa ga probaj....mozda ti se svidi.....citao sam razlicite
kritike, i dobre i lose...sve zavisi sta ti treba.....
Uzeo sam skoro (tj moj brat je) Vox AC15, pa sad trazim neki vintage overdrive da uparim sa njim. Cilj je rock zvuk 60'ih i 70'ih. Vec imam Boss Superoverdrive, i moze lepo sa njim da se iskombinuje (narocito uz eq pedalu), ali sam mislio da vidim sta jos ima zanimljivo (a ne preterano skupo). Inace, kolika mu je cena?

Post Reply