problem sa wah-wah-om kod digitech-a rp250

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dimmu
MF veteran

problem sa wah-wah-om kod digitech-a rp250

Post by dimmu » 05 Jan 2009, 19:36

danas mi se desio prvi problem sa procesorom.dok sam hteo da probam neshto sa wah-wah-om primetio sam da mi on uopste neradi :? pre je skroz ok radio,sada radi samo kao ukljuchen :? znachi nema ni wah-wah efekta niti radi kao volume pedala,stalno je kao da je pritisnut,a da sam skakao po toj pedali bash i nisam,gledao sam da se shto nezhnije ophodim prema procesoru..ja imam garanciju ali me zanima da li se ovo nekome pre deshavalo i u chemu je problem,da li se taj klik zaglavi ili?

xspaceman

Re: problem sa wah-wah-om kod digitech-a rp250

Post by xspaceman » 05 Jan 2009, 19:44

nemoj da se opterecujes sa tim...imas garanciju i posto ga nisi zlostavljao vrni ga nazad neka ti daju drugi ili poprave ovaj...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 05 Jan 2009, 19:49

ma da to i ja mislim al' problem mi je shto moram do subotichkog mitrosa to da nosim..a jbg to je sat vremena voznje+karta pa o5 kada se popravi..

xspaceman

Post by xspaceman » 05 Jan 2009, 19:52

dimmu wrote:ma da to i ja mislim al' problem mi je shto moram do subotichkog mitrosa to da nosim..a jbg to je sat vremena voznje+karta pa o5 kada se popravi..
ne razumem se u procesore, ali proveri da nije neko podesavanje parametara za volume i wah u njemu...ako je sve ok podeseno,a i dalje ne radi, cackanjemi otvaranjem procesora gubis garanciju...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Jan 2009, 20:02

e matori... nadji uputstvo i kalibrisi ga... i to je to... desavalo se to mom burazu, on ima 350... tako da neznam tacno koje su kontrole, ali je u principu isto... nadji pdf manual, mozes ga naci svuda po netu i onda u manualu nadjes Factory Reset, pa kad uradis Factory Reset onda kalibrishesh... ja sam to sto puta radio sa ovim 350 rp-om kod burazera... poslusaj me! prvo to uradi, pa ako to neide, onda znaci da je neki deo hardwarea riknuo... e onda nosi do mitrosa...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 05 Jan 2009, 22:11

Hmm molim te, ne slusaj duejna. ;) (salaq samo da naglasim)

Hocu da kzem da ne moras da resetujes da bi kalibrisao procesor..

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 06 Jan 2009, 17:55

resetovao sam i dalje mi neradi..em shto me mrzi da idem do subotice em karta nije ni jeftina..a i izgleda bi trebao 13. da sviram bice milina ako mi nesrede procesor do tada bash cu moci da se slikam..josh mi ovaj kazhe danas ko zna da li to garancija i pokrova..

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 06 Jan 2009, 18:13

Da li si uzeo fiskalni racun?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Jan 2009, 18:21

dimmu wrote:resetovao sam i dalje mi neradi..em shto me mrzi da idem do subotice em karta nije ni jeftina..a i izgleda bi trebao 13. da sviram bice milina ako mi nesrede procesor do tada bash cu moci da se slikam..josh mi ovaj kazhe danas ko zna da li to garancija i pokrova..
ok nisam znao da netreba da se resetuje... uputstvo je cudno i pise da tek posle reseta ide taj korak...
anyway... kalibrishi tu pedalu i obrati paznju na ono "hoe up i hoe down" i obavezno uzmi manual sa neta!... aj probaj to... ili si vec to radio?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 06 Jan 2009, 19:31

vbraca wrote:Da li si uzeo fiskalni racun?
naravno.imam manual sa procesorom i netreba mi onaj sa neta..i da probao sam da je kalibrishem,ali kako sam vec rekao dzaba nereaguje uopste..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Jan 2009, 22:51

Eh, ja sam uvek nekako skeptican prema tim jeftinijim procesorima sa expression pedalom, sve mi se cini da se bolje prodje ako uzmes procesor bez expression pedale, a da ima mogucnost da prikljucis neku "klackalicu", sve racunam da je manja verovatnoca da i jedno i drugo rikne simultano.

Sad vidi ovako. Imas garanciju, nadam se, i imas racun. Ne izlazi iz radnje dok ti ne daju novu spravu, ne mrdaj ni slucajno. Ako treba da budes naporan - budi naporan. Bucan? I to, sto vise, ako je ikako moguce da te cuju svi prisutni kupci i prodavci. Zna se sta znaci garancija - uredjaj MORA 100% da radi u garantnom roku. Sta je sad to sa pedalom, divine intervention, pa nije pokriveno garancijom? Ne daj glodarima da te rabe i vuku za nos. Ne verujem da imas bas neke vajde od toga, ali saznaj sediste, adresu i telefon onog udruzenja za zastitu potrosaca. Nije lose da pokusas njih da zoves, da pitas za savet i misljenje, a iako sumnjam da oni zaista mogu da ti pomognu, pokusaj da blefiras, kad dodje do natezanja sa prodavcima, spomeni da si dobio takav i takav savet od te i te osobe iz udruzenja za zastitu potrosaca, tek da se vidi da si uporan da teras ceo slucaj do kraja. Buduci da je ta tvoja sprava iz jednog dela, ne sme niko da ti prica da garancija pokriva potenciometre, a ne pokriva papuce, jer bas je sve pokriveno, svaki sraf je pokriven garancijom, i ako tvrde suprotno - lazu!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 07 Jan 2009, 00:11

Kristijan wrote: Sad vidi ovako. Imas garanciju, nadam se, i imas racun. Ne izlazi iz radnje dok ti ne daju novu spravu, ne mrdaj ni slucajno. Ako treba da budes naporan - budi naporan. Bucan? I to, sto vise, ako je ikako moguce da te cuju svi prisutni kupci i prodavci. Zna se sta znaci garancija - uredjaj MORA 100% da radi u garantnom roku. Sta je sad to sa pedalom, divine intervention, pa nije pokriveno garancijom? Ne daj glodarima da te rabe i vuku za nos. Ne verujem da imas bas neke vajde od toga, ali saznaj sediste, adresu i telefon onog udruzenja za zastitu potrosaca. Nije lose da pokusas njih da zoves, da pitas za savet i misljenje, a iako sumnjam da oni zaista mogu da ti pomognu, pokusaj da blefiras, kad dodje do natezanja sa prodavcima, spomeni da si dobio takav i takav savet od te i te osobe iz udruzenja za zastitu potrosaca, tek da se vidi da si uporan da teras ceo slucaj do kraja. Buduci da je ta tvoja sprava iz jednog dela, ne sme niko da ti prica da garancija pokriva potenciometre, a ne pokriva papuce, jer bas je sve pokriveno, svaki sraf je pokriven garancijom, i ako tvrde suprotno - lazu!
+1
Sjajno napisano, najvise podrzavam da budes bucan i to sto vise.Podji sa nekim starijim, bori se da radi za TVOJE pare.
:twisted:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 07 Jan 2009, 11:19

hvala na savetu :] oticicu verovatno posle 13. jedan dan pa vam javljam kako se zavrshilo :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Jan 2009, 11:33

http://www.consumer.org.rs/

Vidi da li su ti ovi od koristi. Prvo jos jednom pokusaj da preko telefona sa prodavcima vidis koliko su voljni za saradnju, ako i dalje muljaju, obavezno kontaktiraj udruzenje, nikad se ne zna... mozda to i ima neku funkciju. Zgodno je sto je ovaj gore link za udruzenje koje bas deluje na teritoriji Vojvodine.

http://www.nops.org.yu/cms/

A imas i ove... mada mi to nekako deluje kao neka organizacija iza koje stoji drzavni aparat, a ja nekako nemam poverenja u drzavu... procitaj, pa vidi...

rider

Post by rider » 08 Jan 2009, 16:19

I ja sam imao taj problem... pokusacu da ti nadjem kako se to odglavljuje... Ako ti nije frka da cekas... pokusacu da nadjem...

Post Reply