Zeleni Rus = stara dobra СФРЈ vremena. Našao sam divan crtež grba bivše Juge, a tonske kontrole se zovu Гла́сность, Ускорение i Перестройка (za mlađe čitaoce, to su nazivi Gobačovljevih socijalističkih reformi).

Mislio sam da napravim još jednog Triangle Muffa, ali nikad nisam čuo "zelenog Rusa". "Zeleni Rus" je slavljen kao jedan od najboljih Mafova ikada, pošto ima blagi mid-boost i manje se gubi u miksu od klasičnijih Mafova. Proguglajte "green Russian Muff" ili "green SOVTEK Muff" i sve će vam biti jasno.
Podsticaji za sklapanje - mala kutija (Hammond 1590B, veličina manjih MXR pedala) i želja da probam Millenium bypass u praksi. Mala kutija je izazov jer zahteva pažljivo planiranje i razmišljanje u milimetrima. Sama činjenica da se nisam namučio sa izradom i da sam pravilno isplanirao mesto za sve komponente (uključujući i bateriju) je veliki confidence boost...
Millenium bypass je izazov i za veće kutije jer zahteva posebnu pločicu. Izabrao sam ovaj veroboard layout:

Pet puta pet kockica je najmanje što se može, a pritom vas veroboard oslobađa dosadnog, uneređenog i glomaznog spajanja tačaka na perfboardu - linije su već izvučene. Plašio sam se svih tih Millenium "bubica" (praska kad se pedala uključuje, tinjanja LED diode) ali sam sa ovim imao sreće, radi kao sat. Možda zato što sam u toku izrade ulaznu impedansu podigao na dva megaoma? Ne znam.
Realizovao sam ga ovako, u nedostatku boljih ideja:

Nadam se da se na sličicama barem nešto vidi - veroboard je montiran levo od prekidača na komadić sunđera koji je onda zalepljen na zid kutije, a LED je montiran tako da ga pločica potiskuje kroz 3mm rupicu.
Zvučni primeri uskoro.