Sonus G2M Universal Guitar To Midi Converter

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zadresar

Sonus G2M Universal Guitar To Midi Converter

Post by zadresar » 23 Jan 2009, 09:11

http://www.sonuus.com/products.html
....šta mislite o ovoj napravi i kako bi je Vi koristili "in live" recimo u bendu gdje nema klavijatura? Znači li to da če se moći koristiti rack-sound moduli kao zamjena za synthesizer....recimo kao Korg neki ili Roland itd. u gitarističkom rack-u?Koliko se to isplati i kako koristiti uživo;dali signal provlačiti preko switchera(usmjeravanje git.signala preko npr.Boss AB-2 ili Morley Triplera)...ako bi koristili recimo plus neki git.procesor ili neke git.efekte(drive,wah,itd),pa u git pojačalo ili u P.A.......

istiqrac

Re: Sonus G2M Universal Guitar To Midi Converter

Post by istiqrac » 23 Jan 2009, 09:40

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Jan 2009, 10:18

Kao sto rekoh tamo...

Za live je moguce koristiti uredjaj just like any other equpement... zasto da ne, doduse, pitanje je brzine trackinga ovog uredjaja. To je ono koliko je sprava sposobra da prati okidanje zica... brzina i preciznost, ali ono sto sam video u klipovima, sasvim je ok... dakle, moguce je. Narvno, da li ces ga prikljuciti uz synth ili modul ili komp.. nije bitno, svaki uredjaj koji PRIMA MIDI informaciju je moguce koristiti uz ovo.. tj sa ovim.. :D

Rekoh i tamo, imas na "zadnoj" strani MIDI konektor i pored njega "thru" 1/4 izlaz kojim povezujes gitaru na klasicni nacin direktno u procesor ili u pojacalo... tako da imas DVA nezavisna signala... MIDI i analogni.

Nemas potrebe da koristis switheve.

Preporuka... (obzirom da imam Roland GR-20, pa imam iskustva sa ovakvim spravama) preporuka ti jeda ga koristis za spore do umereno brze solaze i PAD sounde, tipa strings, organ, digital pad, ili piano zvukove..

doduse u zavisnosti od attacka farbe moguce je koristiti ga i za brze solaze, ali... na ovom uredjaju mi je tracking nepoznat... ponavljam..

E, da, ovde pak sa druge strane neces imati apsolutno nikakvu mikro kontrolu. Dakle sustain, octave+ octave- program change... ali pretpostavimo da ces to sve imati na synth-u ili modulu posebnim pedalama, tako da... hm posmatrajmo ovo samo kao nacin da gitara svira MIDI zvukove, a sve ostalo kontrolisanje ide iz modul ili sint...

hmm evo i videJa http://www.youtube.com/watch?v=JIOKmnJC548

Obzirom da je ovde konkretno pitanje, a tamo je vest, necu da zakljucavam ovu temu... i ne bih da se spajaju... neka ovde bude tema o ovom i drugim GUITAR 2 MIDI uredjaima

mmhkej?

zadresar

Post by zadresar » 23 Jan 2009, 11:59

Hvala na objašnjenju!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Jan 2009, 12:14

Eh, da u USA mozes da ih preorderujes i u predprodaji su $99...

a slike...

Image

Image

Image

Image

zadresar

Post by zadresar » 23 Jan 2009, 14:37

Hvala na slikama i objašnjenju!Zanima me koji synth moduli(marka i model) i midi kontroleri po tvojoj preporuci bi bili najpodesniji za današnje vreme počevši od cenovno najjeftinih pa prema vrhu.Pozdrav!

Post Reply