Dweezil custom pedals feat. Fulltone Fulldrive 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Dweezil custom pedals feat. Fulltone Fulldrive 2

Post by dweezil » 05 Feb 2009, 23:47

Evo par slikica za pocetak, sve je josh in progress :)

Image

Image

sound files soon :)

Hillybilly

Re: Dweezil custom pedals feat. Fulltone Fulldrive 2

Post by Hillybilly » 06 Feb 2009, 00:07

Cool man, preduhitrio si me. I ja sam planirao da napravim ovu napravu!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2009, 02:12

Dweezil, koliko te izaslo da napravis ovo?

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 06 Feb 2009, 13:41

Ovo moje pitanje ce biti totalno off ali nisam pratio ove teme tako da... sorry. :oops:

Da li je neko narucivao neki kit sa http://www.generalguitargadgets.com i ako jeste kako se placa, za kolko stize (ako uopste stigne :( ), da li se isplati i sl.?
Ili ako nije gde mogu da "odstampam" (u Srbiji ili mozda u NS) plocicu za neke sitne novce?

fala. 8)

dweezil

Post by dweezil » 06 Feb 2009, 18:55

@Funkomat neznam tacno koliko me izaslo posto delove imam, ali sa kutijom i svim izadje ja mislim okvirno oko 3 soma din, znaci meni se ne isplati da takve stvari prodajem za ispod 80 eur jer gde su ruke, trud, vreme, btw na zapadu se boutiqe pedale mnogo vise cene nego kod nas, ljudi jos uvek imaju predrasude i sumnje. A pricalo su vec o ovome na forumu Rocket, Sava i josh neki... da se ne ponavljam. Malo se ovo sve ceni kod nas posebno sto mi u principu mozemo da napravimo sve sto postoji, znaci i retke pedale i sve sl. Cheers :)

Tufli

Post by Tufli » 06 Feb 2009, 19:08

Ja tvrdim da su handmade boutiqe pedale nesto najbolje sto svaki muzicar moze da poseduje.Sve najbolje sa ovom shto je u izradi i jos mnogo da ih napravite i Ti i Rocket i svi koji se time bave :bow:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2009, 19:12

dweezil wrote:@Funkomat neznam tacno koliko me izaslo posto delove imam, ali sa kutijom i svim izadje ja mislim okvirno oko 3 soma din, znaci meni se ne isplati da takve stvari prodajem za ispod 80 eur jer gde su ruke, trud, vreme, btw na zapadu se boutiqe pedale mnogo vise cene nego kod nas, ljudi jos uvek imaju predrasude i sumnje. A pricalo su vec o ovome na forumu Rocket, Sava i josh neki... da se ne ponavljam. Malo se ovo sve ceni kod nas posebno sto mi u principu mozemo da napravimo sve sto postoji, znaci i retke pedale i sve sl. Cheers :)
Slazem se ja s tim u potpunosti. :wink:
Samo me zanimalo koliko dodju komponente... Cisto informativno posto sam bas juce gledao ovu pedalu u i kosta 19000 din. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Feb 2009, 19:22

Fulton joj je nedavno oborio cenu na 180 dolara (http://www.fulltone.com/FD2.asp) a trenutna evropska cena je 190 evra (http://www.thomann.de/at/fulltone_fulldrive_mosfet.htm).

Poštujem Majkla - njegove pedale su top-notch kvaliteta za odličnu cenu, uzevši u obzir da on plaća i porez i radnike i socijalno & penziono tim radnicima i prostor i struju u industrijskim količinama i tako dalje, a proizvodnju nije preselio u Kinu i delovi su mu beskompromisnog kvaliteta (custom paint-jobs, custom kućišta, custom žica, custom potenciometri, testiranje svakog poluprovodnika, hej, samo njegov footswitch košta 20 evra - http://www.banzaieffects.com/Fulltone-3 ... 16223.html).

Ne, Majk pošteno zarađuje, nije postao derikoža kao Zaharije.

Uostalom, da Dweezil, Sava i ja nešto moramo da registrujemo firmu umesto što se ovako hobiramo, cene bi nam osetno skočile. :D

Hillybilly

Post by Hillybilly » 07 Feb 2009, 01:11

Evo ja ću da se registrujem za koji dan (mesec) pa će da vidimo koliko će me, tj. moje drage klijente to kostati! Kad zaracunam lokal, radnika, pdv, knjigovodju, struju i ostale troskove. Šta reći....država traži svoje!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Feb 2009, 01:19

Držim ti palčeve!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 07 Feb 2009, 01:39

Rocket Roll wrote:Držim ti palčeve!
+1 Samo da neko od nas uspe! :D

Sava

Post by Sava » 07 Feb 2009, 10:16

Funkomat wrote: Slazem se ja s tim u potpunosti. :wink:
Samo me zanimalo koliko dodju komponente... Cisto informativno posto sam bas juce gledao ovu pedalu u i kosta 19000 din. :)
Teško je objasniti ljudima koji nisu u materiji neke stvari. Recimo muke da se nabave neki delovi znamo samo mi koji smo gubili vreme na to. Ja sam recimo imao sreću pa dobio na poklon čipove za delay inače bih morao da ih poručujem iz Amerike uz dosta muke i dugo čekanje. Pa i neke nejobičnije stvari su problem kao što je 2x3 nagzni preklopnik na primer, pa onda bojenje (podlogu za Al sam jedva našao, cena 10 e). Srećom mogu da se nabave Hamond kutije, ali im je cena oko 15 euro. Kada sve sabereš teško je napraviti relativno jednostavnu pedalu ispod 50 e uz dosta truda i snalaženja oko delova, one sa egzotičnijim delovima unutra su dosta skuplje. I sada koliko tražiti za takvu pedalu? Sve ispod 100 e je potpuno nerealno, a kada nekome ponudiš ručni rad za te pare on se samo nasmeje i ode i kupi fabričku za 150-200 e. Zato ja neću nikome da pravim pedale, neke sam poklonio, za neke naplatio samo vrednost delova i to je to. Lično zadovoljstvo je kada odličan gitarista jedne poznate grupe svira vaš kompresor i kaže kako u životu nije probao bolji i koji može da koristi zajedno sa overdrajv pedalom.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Feb 2009, 18:10

hej, samo njegov footswitch košta 20 evra
Na tu temu...mom prijatelju je upravo otpala metalna kapica sa footswitch-a,na fulldrive bass pedali koja je nova i mazena i pazena,donesena iz US.Nisam cuo da se to ikome desilo?Ne tvrdim da je switch los,samo prenosim nesto cemu sam licno prisustvovao. :?:
Ne, Majk pošteno zarađuje, nije postao derikoža kao Zaharije.
Fulltone pedale su vecinom clone/custom top notch varijante time-tested retro pedala,tubescreamer,fuzz face,octavia,vibe,itd.Ne verujem da su Z.Vex pedale tipa seek wah,fuzzprobe ili bilo koja probe varijanta,kopirane retro pedale?U pitanju je inovativan dizajn i novi pristup materiji,plus custom hand painted kucista,za one kojima je to bitno,itd.

Naravno,uopste nisam odusevljen potezom Z.Vexa da pravi 'more affordable' verzije preko mora,to ti je kao ono sto se desilo sa jaguarom,sad svako moze
da priusti sebi jeftinijeg jaguara na dizel,navodno,wtf?!RASPRODAJA UGLEDA. :grummel_2:

U svakom slucaju,pozdravljam DIY i custom pristup,samo takve komade i koristim...sa izuzetkom rotovibe-a i turbo rat-a,koji super zvuce.

Samo napred,promenice se situacija za par godina,ljudi ce postati svesni da za svoje pare mogu da dobiju mnogo vise. :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Feb 2009, 18:39

Kill surf city wrote:...mom prijatelju je upravo otpala metalna kapica sa footswitch-a,na fulldrive bass pedali koja je nova i mazena i pazena,donesena iz US.Nisam cuo da se to ikome desilo?
Zanimljivo, nisam ni ja. Tu i tamo sam čuo da ljudi tvrde kako su Fulltoneovi prekidači overkill (nepotrebno kvalitetni), ali ne sećam se drugih žalbi.
Kill surf city wrote:Ne verujem da su Z.Vex pedale tipa seek wah,fuzzprobe ili bilo koja probe varijanta,kopirane retro pedale?
Neke jesu, neke nisu. Probe serija je suštinski srodna tereminima - nije groundbreaking dizajn, drugim rečima. Ipak, ima zVex pedala koje jesu inovativne, ali ih nije dizajnirao Zaharije. Prati ga glas da je lopuža. SuperHardOn je, recimo, maznuo sa diystompboxes (neki kažu - sa starih studijskih konzola), a onda ga je utrostručio i nazvao Box Of Rock. Ima još primera, optužuju ga i levo i desno, ali nisam se previše zanimao tom materijom.

No, pod "lopuža" sam mislio na njegove neopravdano visoke cene.
Kill surf city wrote: U svakom slucaju,pozdravljam DIY i custom pristup,samo takve komade i koristim...
Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Feb 2009, 19:06

Da su cene neopravdene,sa tim mogu samo da se slozim.A tek prica o dirty boy pedalama,nisam video nista ispod 350 usd,do 500 usd...a covek (Alex Saraceno) je ucestvovao u dizajniranju tweak fuzz-a od Seymour Duncan-a,kao isto,samo za manje para,haha.mora da je isto. :roll:

Za zaharija znam tu pricu da je maznuo/inspirisao se studijskim konzolama,odatle i cinjenica da pot susti dok ga mrdas.a dok nije utrostrucio sho,setio se da ga udvostruci=super duper. :roll:
This is the perfect preamp pedal. The "Crackle Okay" volume knob is a negative-feedback control styled after classic 60's recording console inputs. (They crackled when adjusted too.)
Ali ipak mislim da je varijacija teremina i pedale cool,niko to nije pre uradio,ili bar ja ne znam za to.Yeah. :)

Post Reply