koliko bi mi trebalo mA iz adaptera za tri pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
koliko bi mi trebalo mA iz adaptera za tri pedale?
Nesto surfujem netom i racunam koliko bi mi trebalo mA iz adaptera za pedale, i recimo ja sam razmisljao o 3 pedale za pocetak, gde OD vuce 30mA, CS vuce 30 mA i stimer 70 mA... e sad pitanje. Ako ne stimujem gitaru, tj. pedala je iskljucena, oce li ta pedala vuci tu struju? Posto sam razmisljao da za sve 3 uzmem Behringer adapter od 100mA...
Re: Jedno pitanjce u vezi pedala
ma uzmi ti neki od 200ma...ko zna mozda tu padne jos neka pedalica!a i od viška glava ne bole! 

- Rocket Roll
Re: koliko bi mi trebalo mA iz adaptera za tri pedale?
Koliko koja pedala vuče = http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/power/list.htm
bez obzira da li ti je pedala aktivna ili ne ona uvek radi i uvek vuce istu strujuPedja_91 wrote:Nesto surfujem netom i racunam koliko bi mi trebalo mA iz adaptera za pedale, i recimo ja sam razmisljao o 3 pedale za pocetak, gde OD vuce 30mA, CS vuce 30 mA i stimer 70 mA... e sad pitanje. Ako ne stimujem gitaru, tj. pedala je iskljucena, oce li ta pedala vuci tu struju? Posto sam razmisljao da za sve 3 uzmem Behringer adapter od 100mA...
e ovo je odg na moje pitanje, nego sta kazete, jel unose mnogo suma adapteri recimo iz Kanibala ili Radio kluba ili sl... sta je bitno kod njih? citao sam da coperski unose puno brujanja, ali nisam shvatio bas najbolje...majtimika wrote:bez obzira da li ti je pedala aktivna ili ne ona uvek radi i uvek vuce istu struju
ovo koliko kojoj pedali treba struje sam gledao na sajtu Behringera, ne bi trebalo da nije toliko

pogledaj temuPedja_91 wrote:e ovo je odg na moje pitanje, nego sta kazete, jel unose mnogo suma adapteri recimo iz Kanibala ili Radio kluba ili sl... sta je bitno kod njih? citao sam da coperski unose puno brujanja, ali nisam shvatio bas najbolje...majtimika wrote:bez obzira da li ti je pedala aktivna ili ne ona uvek radi i uvek vuce istu struju
ovo koliko kojoj pedali treba struje sam gledao na sajtu Behringera, ne bi trebalo da nije toliko
viewtopic.php?f=43&t=6720
Nije tačno da pedala vuče uvek istu struju, tokom rada kada prolazi signal kroz nju povuče više nego dok je u mirnom stanju, a posebno u pikovima. Razne pedale imaju različitu potrošnju, neke 10 mA, a neke i po 150 mA recimo. Radi pikova uvek treba povećati računicu za koren iz dva tako da ako proizvođač napiše da je potrošnja 50 mA treba računati na cca 70 mA. Sa druge strane moraš imati ispravljač koji je pouzdano definisan jer na ovima sa pijace piše svašta, a i na tarabi piše svašta. Posebno sam bio oduševljen sa zvučnicima veličine male flašice coca-cole na kojima piše 1.000 W!!! Lično uvek računam na dvostruko veću struju od nominalne pa ako tri pedale povuku ukupno 210 mA ja bih tu upotrebio ispravljač koji može da isporuči sigurnih 400 mA struje i onda nema pitanja tipa "a zašto mi pedala bruji".
-
ja imam Digitech-ov adapter, i napajam 3 pedale sa njim (kompresor, od, i dilej) .... ima 300 mA .... mozda to da probas....
- Rocket Roll
Naravno da nije tačno. Baš i da ništa drugo ne povećava potrošnju (što je teoretski moguće samo u looperima), barem će upaljena LED dioda bitno povećati potrošnju u radnom stanju.Sava wrote:Nije tačno da pedala vuče uvek istu struju...
Mislim da ti je bolje da ne rizikuješ. ->Behringerov PSU-SB<- odnosno ->Bossov PSA-120<- su jedini standalone adapteri za koje se svi slažu da rade bez ikakvih problema. Siguran sam da je i DigiTechov PS200R konstruisan namenski i kvalitetno.Pedja_91 wrote:...jel unose mnogo suma adapteri recimo iz Kanibala ili Radio kluba ili sl...
Pokušaćeš da uštediš 1000 dinara i završićeš plaćajući 2500 dinara, ili i više (ako ti Kinezi na tvoje oči izvrše kikiriki i odnesu i pedalu sa sobom u tom procesu).
Sto se tice pikova u potrosnji elektricne energije oni se dogadjaju pri fizickom ukljucenju i iskljucenju samog uredjaja. uredjaj ce kad radi uvek da vuce manje vise istu struju zato sto pri aktiviranju - deaktiviranju same pedale se ne dovodi i prekida napajanje nego se samo rutira signal kroz efekat ili oko njega bilo da je rec o o pravom ili buferovanom bajpasu. Sto se tice led diode tih 1 ili 2 mA ipak svako normalan nebi racunao u pik, osim ako nepalis svetleci znak iza sebe koji kaze -BOZE STO SAM PAMETAN-.Sto se tice toga da uvek treba imati predimenzionisano napajanje to je sasvim u redu.
a gde si ga kupio? cisto da znam, to bi bilo odgovarajucedavidgilmour wrote:ja imam Digitech-ov adapter, i napajam 3 pedale sa njim (kompresor, od, i dilej) .... ima 300 mA .... mozda to da probas....

a jel ima Boss PSA-230P Adapter negde za manje od 3000 (toliko je u MUsic centru) ?
- Rocket Roll
Pomislio bi da je tako, zar ne? Razlike u praksi su malo veće, kad se izmeri potrošnja:majtimika wrote:Uredjaj ce kad radi uvek da vuce manje vise istu struju...
Boss SG-1 Slow Gear: 3.5mA u bajpasu / 6.5mA u radnom stanju
Boss PH-3 Phase Shifter: 47mA u bajpasu / 50.5mA u radnom stanju
Boss TU-2 Tuner: 6mA u bajpasu / 35mA u radnom stanju
DigiTech DigiVerb: 125mA u bajpasu / 148mA u radnom stanju
DigiTech Main Squeeze: 50mA u bajpasu / 100mA u radnom stanju
DOD 690 Chorus: 19mA u bajpasu / 23mA u radnom stanju
EHX Doctor Q Envelope filter: 0.5mA u bajpasu / 2.8mA u radnom stanju
Ibanez SD-9 Sonic Distortion: 5.9mA u bajpasu / 7.3mA u radnom stanju
Visual Sound V2 H2O: 41mA u bajpasu / 55mA u radnom stanju
Vidi koliko je u Mega Musicu, oni su najpovoljniji što se Bossa tiče.Pedja_91 wrote:a jel ima Boss PSA-230P Adapter negde za manje od 3000 (toliko je u MUsic centru) ?
Ne, nije potpuno tačno. Pikovi o kojima ti pričaš postoje, ali su oni kratkotrajni. Mislio sam na pikove koje proizvode harmonici ulaznog signala. Pri tom što je veće pojačanje, odnosno što je level viši pedala vuče više struje. To su jednostavne stvari. Pored toga treba znati da većini led dioda za puni sjaj treba 10-15 mA struje, a postoje noviji tipovi koji vuku oko 5 mA. To nema veze sa pikovima, to je deo ukupne potrošnje struje i to je lako proveriti u tehničkim specifikacijama. Na kraju krajeva ko sumnja u ovo što sam napisao neka veže analogni miliampermetar na bateriju pa neka svira i prati potrošnju. Lako će onda videti kako kazaljka instrumenta sve vreme sviranja pliva u ritmu ulaznog signala.majtimika wrote:Sto se tice pikova u potrosnji elektricne energije oni se dogadjaju pri fizickom ukljucenju i iskljucenju samog uredjaja. uredjaj ce kad radi uvek da vuce manje vise istu struju zato sto pri aktiviranju - deaktiviranju same pedale se ne dovodi i prekida napajanje nego se samo rutira signal kroz efekat ili oko njega bilo da je rec o o pravom ili buferovanom bajpasu. Sto se tice led diode tih 1 ili 2 mA ipak svako normalan nebi racunao u pik, osim ako nepalis svetleci znak iza sebe koji kaze -BOZE STO SAM PAMETAN-.Sto se tice toga da uvek treba imati predimenzionisano napajanje to je sasvim u redu.
no pa onda dobro