Pitanje oko oktavera za bas gitaru

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
vbraca
vrabac

Pitanje oko oktavera za bas gitaru

Post by vbraca » 11 Mar 2009, 19:57

E ovako, posto mi sve vise treba oktaver (sto -1 sto +1), treba mi pomoc pri izboru pedale.Znaci ne trazim da mi neko kaze neku pedalu koja ima da se kupi, nego zelim da je napravim.Treba mi za kvalitetan tracking, i da sto mane glicuje (ili uopste, to bi bilo najbolje :mrgreen: ).
Znaci treba mi cist oktaver, ne neka mesavina sa distom ili nesto tako.

Ako imate nesto na umu samo pisite :)

sirac-šunka
vragolan

Re: Pitanje oko oktavera za bas gitaru

Post by sirac-šunka » 11 Mar 2009, 20:25

OC-2?

Meni se vrlo dopao zvuk kad mi je Antovic pustio na njegovoj opremi kombinaciju Boss OC3 i MXR Phase bese li 90... onaj cuveni naramdzasti... nije toliko bitno. U svakom slucaju ludnica je izasla iz onog riga... OC2 je jos i cuveniji, kazu da manje (ili uopste) ne glicuje i verovatno da je laksi za izradu.

Btw, zanima me, je li je Oc3 analogna sprava ili ne?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 11 Mar 2009, 22:18

OC-2 glicuje i trenutno je posedujem, stoga trazim nesto drugo, mozda za neku firmu koja nije tako poznata...

Hvala na predlogu :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Mar 2009, 22:28

vbraca wrote:Znaci ne trazim da mi neko kaze neku pedalu koja ima da se kupi, nego zelim da je napravim.Treba mi za kvalitetan tracking...
Rekoh ti, i ponoviću ti - ne vredi. :( Način dobijanja oktave u analognoj opremi je takav da glitch nije moguće eliminisati. Možeš da nađeš neki projekat koji radi dovoljno dobro (pristojno), i to je sve.

Digitalne komponente koje to rade bez greške nisu dostupne nama, civilima.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 11 Mar 2009, 22:39

Ma znam ja jako dobro sta si mi rekao :) , nego hocu da vidim da li ima neko neki predlog ja nekakav oktaver, koji pristojno radi ...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Mar 2009, 22:44

vbraca wrote: Znaci treba mi cist oktaver, ne neka mesavina sa distom ili nesto tako.
Mejerova Oktavija (model bez trafoa): http://www.tonepad.com/project.asp?id=66

Koliko ja znam, nema čistije.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 11 Mar 2009, 23:14

[youtube]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LxA5ZGyCLHE&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LxA5ZGyCLHE&hl ... 6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/youtube]

Post Reply