Roland JC-120 za 370 evra?!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Roland JC-120 za 370 evra?!

Post by nenadnenad » 15 Mar 2009, 11:07

http://www.kupujemprodajem.com/roland-j ... -oglas.htm

Na cega vam mirise ? :D

Deluje jako povoljno.

sinisake
The original one

Re: roland jc120 za 370eu?!

Post by sinisake » 15 Mar 2009, 11:08

To je realna cena. Moj drugar iz benda je kupio za 350 e (a mozda i 400, ne znam sad tacno), u mnogo boljim danima od ovih. Nov je oko 700.

Mogli su se naci svojevremeno i za 300. Da, ni meni nije jasno kako, ali drugi ljudi uvek kupe sve jeftinije od mene. Ja sam opremu uglavnom preplacivao. :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Mar 2009, 11:59

meni se cini da je cena jc-a skocila na 1000eu i vise .. :o

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=289

Hm, jedini problem sto je tip u Loznici i sto se ne razumem u ispravnost ili neispravnost pojacala osim ako je nesto jako ocigledno ;o. Mozda bi mogla i da se obori cena malo.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Mar 2009, 12:31

sinisake wrote:To je realna cena.
Tačno. To što u oglasima stalno traže prevelike cifre za pojačala ne znači da su to realne cene. Međutim, kod preprodavaca se ustalila cena od oko 400-500 evra za polovnog JC-120, i teško da će padati u skorije vreme.
nenadnenad wrote:...sto se ne razumem u ispravnost ili neispravnost pojacala...
U suštini brini samo o zvučnicima.

Nov JC-120 u Evropi:
http://www.audioelectric.de/shop/produc ... horus.html
http://www.dooyoo.de/pa-equipment/rolan ... zz-chorus/
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... oland.html

sinisake
The original one

Re: Roland JC-120 za 370 evra?!

Post by sinisake » 15 Mar 2009, 12:45

U, jbt, pa nije bilo ovoliko, bas sam se u toj radnji proveravao, nenadnenade. :) (Bilo oko 800, pre nove godine, ovih 700 je cena koju bih moga da dobijem preko jedne veze, heheh)

Imas i jednog LABA L5, po OK ceni:
http://www.kupujemprodajem.com/Gitarsko ... -oglas.htm

Ja sam bacio oko na taj komad, dopisivao sam se jedno vreme sa covekom koji ga prodaje, ali sam onda odustao, koliko zbog banalnih razloga (nemogucnost da u to vreme nadjem prevoz), toliko i zbog zelje za lampom, koja se pod stare dane probudila u meni... :)

Inace, u periodu zesce zagrejanosti za Jazz Chorus probao sam 2 primerka (jedno u Somboru za 450, pao je uporedni test sa primerkom mog drugara iz benda; jedno u Beogradu za iste pare) i... odustao...

Oba su imala neku karakteristiku na visokima (neki metaliziran prizvuk) koja mi se nikako nije dopala... Ono sto ni do danas nisam shvatio je da li je u pitanju sitan kvar ili je to jednostavno priroda pojacala...
Ovaj koji sviram na probama i svirkama nema tu karakteristiku, jbg... ko ce znati... :)

I da, sta se to desava, zasto su cene opreme toliko skocile? Jbt, moj strat sada kosta oko 1500$?!? :shock:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Mar 2009, 12:59

pa ekonomska kriza :ziveli:
amer`ka je frisko odstampala gomilu novaca pa to utice pretpostavljam na veci deo sveta
Rocket Roll wrote:
sinisake wrote:To je realna cena.

U suštini brini samo o zvučnicima.
Ostalo se lako \ jeftino popravi ?

Sava

Post by Sava » 15 Mar 2009, 16:08

Zakon ponude i potražnje, trenutno se sve teško prodaje. Cena između 350-400 za pojačalo u odličnom stanju je realna. Video sam oglas za Lab 5 za nekih 280 e što je takođe dobra cena, ali se oglas ponavlja.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Mar 2009, 16:16

Sava wrote:Zakon ponude i potražnje, trenutno se sve teško prodaje. Cena između 350-400 za pojačalo u odličnom stanju je realna. Video sam oglas za Lab 5 za nekih 280 e što je takođe dobra cena, ali se oglas ponavlja.
Da,taj oglas je aktuelan vec nekoliko meseci. Negde oko nove godine je trebalo da odem u Knezevac da probam to pojacalo, ali kao sto rekoh...
@neneadnenad, inace LAB L5 nije neko levo pojacalo, mislim da je uz JC120 jedan od najpoznatijih i najtrazenijih tranzistoraca. Svirao ga je i BB King...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Mar 2009, 16:24

Skoro sam svirao na JC novije proizvodnje i ucinio mi se dosta losije od par starijih koje sam imao da probam

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 15 Mar 2009, 17:54

Noviji su po meni previse ostri, u odnosu na stare.I oni izgleda da stede, gde stignu :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Mar 2009, 18:40

cccira wrote:Skoro sam svirao na JC novije proizvodnje i ucinio mi se dosta losije od par starijih koje sam imao da probam
Uvek je tako... :grummel_2:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Mar 2009, 22:28

nenadnenad wrote: Ostalo se lako \ jeftino popravi ?
U najvećem broju slučajeva, da.
sinisake wrote:Oba su imala neku karakteristiku na visokima (neki metaliziran prizvuk) koja mi se nikako nije dopala... Ono sto ni do danas nisam shvatio je da li je u pitanju sitan kvar ili je to jednostavno priroda pojacala...
Ovaj koji sviram na probama i svirkama nema tu karakteristiku, jbg... ko ce znati...
Rekoh već negde, ima mnogo revizija Jazz Chorusa. Generalno, što starija to bolje zvuči (kolo je kasnije pojednostavljivano i korišćeni su drugi čipovi).

Citat na tu temu:

"Take for example the Roland Jazz
Chorus JC-120: There are at least eight or nine different versions of this respected
amplifier – most of them quite different from another. The fact that earliest versions
lacked features like brightness switch, external input jack or effect loop did not yet
mean a drastic change in tone but what do you think is the effect of input impedance
differences in the order of hundreds of kilo-ohms, resistor versus CCS loaded
differential input stages - or perhaps IC-based preamplifier versus discrete
preamplifier? How about totally different “distortion” circuits in almost each version -
not to mention completely different component values and circuit topologies? And I
used to wonder why people had such contradictory opinions about these amplifiers.
Roland has made vague attempts to explain the circuit changes: According to them the
real model name is stated in cryptic letter code following the basic model name (e.g.
JC-120-U, JC-120-JT). Unfortunately, the logic behind these model “names” is
explained nowhere. In practice, JC-120s are mainly dissimilar amplifiers that just
happen to share the same cabinet cosmetics - and not that many people realize this
issue. I haven’t looked into this matter deeply enough to know whether even the
speakers have been changed along the revisions as well. Now, which one of the many
different circuits is the JC-120 that people fuzz about? If you ask me, the most
“advanced” Jazz Chorus circuit I’ve seen actually dates back to 1979. Since then the
circuit has been gradually simplified and its quality and reliability have decreased.
They still are good amplifiers – but not as good as they used to be. Unfortunately the
preamplifier circuit of the 1979 model was mainly based on ICs that are obsolete
today."

Post Reply