Johnson J-station

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
yacky

Johnson J-station

Post by yacky » 17 Mar 2009, 18:55

Na insistiranje dejankuki-a postavio sam ovu temu. Imam u vlasnistvu ovu cuvenu "masinu". Normalno sa foot-controlerom J-8, koristim ga vec nekoliko godina, i prezadovoljan sam kako funkcionise i za zive nastupe a i za snimanje u svim varijantama ( sa ili bez pojacala), direktno u mix bez DI-box-a.Promenio sam puno spravica ali sa njim sam prvi put cuo pravi zvuk npr.MARSHALL-a na obicnoj hi-fi opremi(uslovno receno obicnoj jer je to vrlo vrlo dobra tj. kvalitetna hi-fi oprema). Nadam se da ima jos vlasnika ove sprave, pa me interesuju jihova iskustva !!!?

yacky

Re: Johnson J-station

Post by yacky » 17 Mar 2009, 19:19

Ne rekoh, gitare koje sam svirao preko njega su Framus S-370(promenjen neck magnet i stavljen Di Marzio PAF36 Anniversary i Fender Stratocaster CIJ sa originalnim Floydom(tj. utisnut Fenderova slova,logo, na njemu), i pojacala MARSHALL 2203 MASTER "75 godiste, i HH VS-MUSICIAN G 212COMBO. Zvuk je u svim kombinacijama bio fantastican.

yacky

Post by yacky » 19 Mar 2009, 15:35

Ne mogu da verujem da se slicna stvar desava kao sa FOSTEX -om. Jeli moguce da niko na poseduje JOHNSON-a J-STATION-a, pa vec tri dana nema nikakvog komentara niti kakvih iskustava !!!!!!??????!!!!!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 19 Mar 2009, 15:40

Sta da radis covece, imas nesvakidasnju opremu... :)

yacky

Post by yacky » 19 Mar 2009, 15:49

Ma ne verujem da je bas toliko nesvakidasnja. Voleo sam da cujem neke komentare i utiske drugih ljudi u vezi ove " spravice". Ja sam prezadovoljan, ali razmisljam da nisam mozda subjektivan u misljenju.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Mar 2009, 15:50

Ja sam te zamolio da otvoris temu, znaam, sa deto ni slova od mene.. ali evo ispravljam se!

Kad sam cuo za Johnson firmu uopste, nisam imao pojma sta to radi, balavio sam nad pojacalima Johnsona u nekim magazinima jer su izgledala sjajno, a i features su im bila "jooooj boze". No, nijedno nisam mogao da probam, a jos manje da vidim. iz dva razloga. Prvi, bejah samo napaljeni klinac iz zemlje kojoj su uvedene nicim izazvane i neopravdane sankcije.. a drugi razlog, to nigde nijebilo da se cuje/kupi/pogleda.. Kasnije sam cuo i za J-station. i na kraju opet ga gledao po raznim magazinima..

Kada sam uveo internet (ADSL, dial-up pre toga ne racunam za internet, ne vise) najzad sam imao prilike da malo bolje pogledam taj johnson J-Station.. ima na youtubu nekih klipova nekih Bugara.. i iskreno, meni se to svidjalo.. ono, nije lose za youtube..

E sad.. opet nisam imao prilike da ga probam, ali na nekoliko mesta po internet prostranstvu i bespucu sam naleteo na reviewe J-Stationa i neke uporedne testove..

Ljudi koji su to koristili slazu se da Line6 i Behrnger zvuce jadnije i tanje nego J-Station..
Mana J-Stationa je da ima vrlo malo tweak mogucnosti.. na njemu samom, ali preko MIDI editora (koji i danas moze da se skine) kapabilities se umnooogome povecavaju i moze se tweakovati do u crevca..

Opet, napominjem, JA to nisam probao, a ti Yacky mogao bi da nam kazes neku rec.. ono napisi tvoj review i prodji kroz presete i kako se ponasa u svirki..

A izgleda da si ti jedan vlasnik mnogo reeetkih sprava koje su kipovane jos dok je bog isao po zemlji.... , mozes bre da naplacujes ulaznice da ljudi dodju da gledaju. ;) k'o u muzeju! Salamala...

Dakle, mozes malo ti sam da opises tvoju spravu! a mozes i da nam posaljes neki snimak!!

yacky

Post by yacky » 19 Mar 2009, 16:29

Pa ovako, meni se pre svega dopao zbog nacina "pravljenja" zvuka. Bukvalno je sve kao na pojacalima, gain, boja tona i td. Ja sam za razliku od osnovne verzije softvera ubacio poboljsanu verziju, 2.0, tako da sada imam 24 modelinga i 18 cabinet types. Sta mi se jos jako dopada je J-8 foot controler koji je osmisljen da osnovnoj boji tona moze preko off/on svich-a ukljucivati ili iskljucivati fx, tako da na primer na jednoj farbi moze te imati suvi clean, clean+reverb, clean+reverb+ delay, clean+reverb+delay+ mod., ..., da ne davim, prakricno na jednu boju tona mozete dobiti sedam varijacija te iste boje samo ukljucivanjem i iskljucivanjem prekidaca( reverb, delay, mod.,). Znaci od 30 napravljenih user-a mozes koristiti prakticno 210 farbi. Nadam se da sam uspeo da objasnim. Editor mu je takodje jako jednostavan i pregledan. Posto sam nov na forumu, kada budem "savladao" stvljanje slika i muzike(primera), svakako cu postaviti nekoliko.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 19 Mar 2009, 17:16

Evo za pocetak par fotki:
Image
Image
I par linkova:
http://www.johnson-amp.com/jstation.htm
http://www.soundonsound.com/sos/aug00/a ... tation.htm

...hm zanimljivo...
Sve mi se cini da sam video skoro-isto-izgledajuci proc firme Yamaha... :?

yacky

Post by yacky » 19 Mar 2009, 22:15

Evo, sirac mi je malko pomogao, zahvaljujem mu se, postavio je fotke da ljudi vide kako J izgleda. Licno se ne secam da je YAMAHA nesto slicno imala ali nije nemoguce. Stvarno ima veoma originalan izgled. J 8 je takodje zanimljivo dizajniran, posebno svich-eri, isti su kao oni stari retro prekidaci (koji skljocaju kada se pritiskaju) ali su ustvari mikroprekidaci koji odlicno funkcionisu. Kao sto rekoh, tonske primere cu uskoro postaviti! Pa ljudi PITAJTE sta vas interesuje! Da, proizvodi ga HARMAN MUSIC GROUP. Znaci pravi AMERIKANAC ako to nekome nesto znaci! Jos jedan interesantan detalj, ista firma proizvodi i Digi Tech ( "slucajno" imam i jedan primerak GNX3, i on je Made In USA ).

Post Reply