Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Pimpdude

Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)

Post by Pimpdude » 23 Apr 2009, 10:01

Pozdrav svima. . . Trebaju mi neki saveti,pa ko zna ili misli da zna da moze da mi pomogne neka napise nesto ovde :D
Ukazala mi se prilika da sviram u nekom bendu a posto nemam pojacalo (Imam Marshalla od 5W :hide:) da li mi je pametnije (jeftinije) da kupim procesor pa da se kacim na razglas-mixetu,ili to isto sa nekoliko papuca ili da ipak skrpim pare za neko pojacalo? U posedu imam gitaru Stratocastera Japanca,pa da li da prodam to pa da kupim jeftiniju gitaru i bolje pojacalo. . . :? Neznam ni sam. ..U bendu ce se verovatno svirati nesto tipa Negativa,Stripa i sl.. . Otvoren sam za sve moguce savete. . . Hvala unapred. . .

Blingo

Re: Treba mi savet. . .

Post by Blingo » 23 Apr 2009, 10:26

Gitaru nemoj prodavati ni pod tačkom razno! - Nije ovo dovoljno dobar razlog za prodati je...

Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu :) ) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.

Nisi precizirao koji procesor konkretno misliš da uzimaš, ali predpostavljam da si mislo na neke do 100-150e.Takodje, nisi ni napisao koliko je ozbiljan bend u kome treba da počneš da sviraš.Ako je neozbiljan bend, možda je bolje da potražiš neki polovan Zoom 505II, za njega ne daš više od 2000-3000din, igraš se i istražuješ efekte i kada shvatiš šta ti najviše treba predješ na pedale. Ja sam uvek,kada su početnici u pitanju, za jeftin procesor.

E sad, ako je bend ozbiljan, a ti ozbiljan svirač (mislim, Stratocaser MIJ je sve samo nije neozbiljna gitara ;) ) najbolji savet je kupi pojačalo. Polovna tranzistorska pojačala od 60-ak w se kreću od 200-350e u zavisnosti od proizvodjača,a to gura sve probe i manje klubske svirke. :)

theMadDoGbn

Re: Treba mi savet (svirao bih u bendu a nemam pojačalo)

Post by theMadDoGbn » 23 Apr 2009, 10:49

Evo i ja da udjelim savjet :ziveli:
NIPOSTO ne prodaji japanca! Uzmi neku pedalu sa balansiranim izlazom ako vec imaju razglas, ili pozajmi za pocetak od nekoga pojacalo.

MaLuCkO

Re: Treba mi savet. . .

Post by MaLuCkO » 23 Apr 2009, 11:22

Blingo wrote: Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu :) ) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.
Prikljucujem se preporukama!Imam otprilike isti problem ko ti i sad posto sam kupio behringer!resio sam da idem na boss ds-1 pedalu!I to mi je otprilike to dok neskupim pare za vox ad30vt! :mrgreen: :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 23 Apr 2009, 11:49

vidi dal ima neko pojacalo na koje se mozes ukljuciti tamo na probi pa da onda ne kupujes nista neko vreme dok ne izvidis situaciju.

friedman

Post by friedman » 23 Apr 2009, 12:03

Ček, napisa li ti na temi "Oprema koju imate" da imaš Fender Frontman 25r?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Apr 2009, 12:13

^Yeah, what he said :XD:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 23 Apr 2009, 12:37

Možda je zaboravio da ima? :roll:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Apr 2009, 13:30

by Pimpdude
Pojacalo:Fender Frontmen 25r sa Celestion zvucnikom
:O.o: :roll: :?: :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Apr 2009, 15:12

Enivej, kupi behringer gdi i jos neki efekat koji te zanima, i idite da vezbate u neki studio koji ima pojacala. Kada budete pravili svirku mozete da iznajmite opremu za svirku (pojacala bubanj razglas) i sve fino.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Apr 2009, 15:29

Pa mozda ga je prodao, greskom :D

Inace:
Blingo wrote:Gitaru nemoj prodavati ni pod tačkom razno! - Nije ovo dovoljno dobar razlog za prodati je...

Najjeftinije rešenje je (ovih dana se baš često preporučuje po forumu :) ) Behringer GDI 21. To ti je pedala-preamp, košta oko 30e i vrlo dobro radi kada se priključi u miksetu. (probao,posedujem jednu takvu, a ista je izvukla i jednu manju svirku kada je crklo pojačalo u klubu). Pored nje možeš uzeti i neku pedalu i ćao.

Nisi precizirao koji procesor konkretno misliš da uzimaš, ali predpostavljam da si mislo na neke do 100-150e.Takodje, nisi ni napisao koliko je ozbiljan bend u kome treba da počneš da sviraš.Ako je neozbiljan bend, možda je bolje da potražiš neki polovan Zoom 505II, za njega ne daš više od 2000-3000din, igraš se i istražuješ efekte i kada shvatiš šta ti najviše treba predješ na pedale. Ja sam uvek,kada su početnici u pitanju, za jeftin procesor.

E sad, ako je bend ozbiljan, a ti ozbiljan svirač (mislim, Stratocaser MIJ je sve samo nije neozbiljna gitara ;) ) najbolji savet je kupi pojačalo. Polovna tranzistorska pojačala od 60-ak w se kreću od 200-350e u zavisnosti od proizvodjača,a to gura sve probe i manje klubske svirke. :)
Pravi MF odgovor, retko ko bi ovde to mogao bolje, svaka cast. :bravo:

Blingo

Post by Blingo » 23 Apr 2009, 16:00

Zahvaljujem! :mrgreen:

Pimpdude

Post by Pimpdude » 24 Apr 2009, 12:40

Imao sam I Frontmena i Voxa Ad50vt ,ali uvek tokom leta skrpim pare i kupim nesto,a onda tokom zime kad sam bez para rasprodaja. . . Jedino gitara je dosad odolela . .. :D Ovom prilikom se izvinjavam zbog tog posta,ali malo me je bilo sram sto nemam pojacalo. . . :oops: Hvala svima na savetima,verovatno cu poceti sa nekim jeftinijim papucama pa cu videti sta dalje. . .

ivan ipi

Post by ivan ipi » 28 Apr 2009, 18:18

Cao! ja predlazem da prodas to pojacalo sto imas i da kupis Peavey Valve King royal 8( ili 5 nisam siguran), uglavnom to ti je full lampashko pojacalo kosta oko 170 eura, 2 kanala, ako ga ozvucis mozes i na svirke, a imas pravi lampaski zvuk, i
5 punih lampaskih vati, tako da to ti je moj savet...Prosto ne vidim jeftiniju opciju...sve ostalo bi bile nekakve improvizacije:)

Post Reply