Zamena memorijske baterije na Yamaha DEQ7 ekvilajzeru?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Zamena memorijske baterije na Yamaha DEQ7 ekvilajzeru?
Treba mi pomoc od ljudi koji su strucni za ovaj problemcic, naime imam DIgitalni equalizer YAMAHA DEQ7. Kada ga ukljucim obavestava me da mu je baterija slaba, BATERY LOW! Dali mi neko moze reci sa kojom baterijom trebam zameniti postojecu, ono, model, koliko volti i td! Ocekujem pomoc, hvala momci!!!!!!!!!!
Re: Zamena memoriske baterije!!!!!
otvori ga i procitaj sa baterije
Equalizer je kupljen pre neku godinu polovan. Uradio sam to odmah, medutim baterija je vec menjana i ne vidi se jasno oznaka i napon. Ja pretpostavljam da su to one od 3V, long-life lithium battery!!!!!!!!
Evo ti uputstvo pa nadji:
http://www.usersmanualguide.com/yamaha_ ... dsps)/deq7
edit
Pretece me critical...
http://www.usersmanualguide.com/yamaha_ ... dsps)/deq7
edit
Pretece me critical...
Hahhaha,eto sad imas dva pa biraj 

Zamalo da dobiješ i treći!
Dobro sam se setio da refrešujem stranicu pre postovanja.
Nego, u tom uputstvu, kažu da baterija traje oko 5 godina, a kada se desi to što se tebi desilo - Nikako ne menjati sam, već odneti u Yamahin servis!
(Piše na samom početku, kao poslednja stavka onih mera predostrožnosti)

Dobro sam se setio da refrešujem stranicu pre postovanja.
Nego, u tom uputstvu, kažu da baterija traje oko 5 godina, a kada se desi to što se tebi desilo - Nikako ne menjati sam, već odneti u Yamahin servis!

(Piše na samom početku, kao poslednja stavka onih mera predostrožnosti)
Iskreno, nemam pojma dali u Srbiji postoji ovlasceni servis YAMAHA uredjaja (mislim ozbiljan, pravi servis), a e neki radio TV servis sa navodnom "licencom" YAMAHA-e. Cini mi se da da zamena baterije i nije neko vrhunsko umece u radu sa lemilicom i malom dugmastom baterijom (dva pola, + i -), sta Vi mislite kao iskusniji u struci elektronike????????????????????????
Kako se zamena te baterije razlikuje od bilo koje druge zamene? Mislim kakav je to komplikovan mehanizam pa da ti treba ovlascen yamaha servis da zameni bateriju...?
Mozda nisam dobro razumeo ali jesi rekao da nesto treba da se lemi?
Mozda nisam dobro razumeo ali jesi rekao da nesto treba da se lemi?
Problem moze biti ako postoji EPROM, koji ce izgubiti unapred odredjene parametre, ako nestane napon baterije. Problem se resava prikljucenjem spoljasnjeg izvora napajanja, koji ce drzati potreban napon, dok se ne promeni baterija. Baterija je uvek litijumska od 3V, kojih ima u prodaji.
Re: Zamena memorijske baterije na Yamaha DEQ7 ekvilajzeru?
Ma, nije nikakav komplikovan mehanizam. Pise u USERU da to treba odraditi ovlasceni servis po propisu!?! Leme se dva kontakta, plus i minus na plocu. E, sad, posto je batrtija vec menjana, ne verujem da je raniji korisnik nosio u neki servis, pretpostavljam da verovatno ima i neki TIME-ing za zamenu iste( prilikom prethodne zamene nije izgubio parametre), ili gresim??????????
verovatno jeste izgubio parametre i prvi put ali sve sto treba da uradis je da ga ponovo programiras
Da, i ja tako mislim! Nije mi problem da ponovo ubacim parametre. Thanks na komenarima, mislim da je ipak bolje konsultovati se makar i na ovakav nacin, nego rediti napamet!