Koje bass pojacalo da kupim
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koje bass pojacalo da kupim
Ovako imam oko 150 jevreja, a hocu da kupim kombo bass pojacalo. Nasao sam Marshall-a od 30W za 160 jevreja pa me zanima dal je to OK da kupim. Pocetnik sam, imam bend, ali sam pocetnik i ovo bi mi bilo prvo pojacalo koje kupujem. Pa dal da ga uzimam?
- Les_Claypool
- MF veteran
Skupi još malo pa uzmi Fender Rumble 100 W. Ne poznajem čoveka koji nije zadovoljan ovim. Stvarno je extra pojačalo za malo para.... a što se tiče Marshalla... možda jeste majka za gitaru (ali možda... zavisi šta ti odgovara) ali za bass ima i mnooooooogo boljih stvari. U svetu bass gitara majka je trace eliot.
- Les_Claypool
- MF veteran
Ej sorry sto cu morati jos dodatno da te razocaram ali, fender rumble 100 je negde oko 30000... Pazi ovako, za 150 evra nema sanse da ces naci dovoljno jako (novo) pojacalo za bilo kakve svirke... Eventualno pogledaj fender rumble 60 mada i on je znatno skuplji od 150e. Za te pare ces moci da kupis neko jeftino pojacalo za vezbu kuci. Ako nameravas da radis probe i svirke sa pojacalom onda definitivno stekaj pare dok ne skupis za neko normalno pojacalo od MINIMUM 60W.
ps ovek ti ostaje opcija da nabacis mikrofon na bilo koje pojacalo i stekas se na razglas, ali onda postoji dobra sansa da neces cuti sam sebe na svirci...
ps ovek ti ostaje opcija da nabacis mikrofon na bilo koje pojacalo i stekas se na razglas, ali onda postoji dobra sansa da neces cuti sam sebe na svirci...
Meni 30w izgleda tako malo, ali ja neverujem da cu u trenutnoj situaciji (sad ce letnji raspust pa pocinju ozbiljnije probe i svirke) moci da sakupim vise od 200 evra, a i to je tesko. Ja bi uzeo bilo sta od 100w, zvuk mi nije toliko bitan koliko jacina (trenutno). Za probe je 30w sigurno dovoljno, ja i gitarista smo se kacili u akusticno pojacalo od 30w (zajedno), koje ima sigurno 20 godina, i culi smo se, a ja nisam ni pojacao vise od pola, a da ne spominjem to sto ce taj lik(gitarista) da uzme neko pojacalo od 50 evra. Pa to nema sanse da ima vise od 10w, jos je no-name! Dakle ako znate vi za neka pojacala koja su malo jaca, a kostaju do 200 evra javite mi. JA zivim u kraljevu i ovde bas i nema neka veca ponuda. E da i da napomenem, u prostoru u kom treba da sviramo nema bass bubnja jel je mali prostor, tako da je to jos jedan + za marsala.
- Rocket Roll
Psst... Pogledaj ovde: viewtopic.php?p=6840#6840
- zolideathmetal
- Urednik
Fox IV wrote:Hajde pojasni ovu poslednju rečenicu...
Kakve veze ima marshall sa bas bubnjem i kakav je to dođavaola bubanj (a i bubnjar) koji može da radi bez bass bubnja???E da i da napomenem, u prostoru u kom treba da sviramo nema bass bubnja jel je mali prostor, tako da je to jos jedan + za marsala.![]()
![]()
![]()
ditto
I ja sam se krstio kad sam cuo da nije dozvoljen BASS bubanj, pa ni timpani(gde da ih zakacis). Prosto ljudi se bunili, mali im prostor, a onaj bas bubanj mene na probama ubija, ljudi to nece da trpe u klubu jer nemoraju. Sve u svemu, mislio sam da ako nema bass bubnja, ja nebi imao nikakvih prepreka, tj. nista nebi trebao da nadjacavam! Idalje mi trebaju cene povoljnih bas pojacala. Jos se nisam odlucio za marshall-a. E i neki lik mi rece da postoje dve vrste pojacala, jedno je full-tube, a drugo modeling/transistor. Koja je razlika i kako da znam koje je koje? Jel su to ustvari tranzistorska i koja vec pojacala. Jel moze neko da mi pomogne gde mogu da nadjem Behringer pojacala u srbiji!!!
Brate bubanj bez bas bubnja NIJE bubanj. Kako neko može da daje ritam samo snarom???
(osim narodnjaka koji sviraju na playback). I kako neko može da se BUNI i da zahteva da bubnjar svira na četvrt bubnja???? Bolje vi odustanite od te ideje jer to nije muziciranje. Znaš, džabe ti bass gitara ako nemaš bass bubanj. Nemaš za šta da "zalepiš" bass gitaru.
Full tube je lampaško pojačalo i odlikuje se toplim zvukom i lepim gainom (over the top). Transistor/modeling pojačala su pojačala bez lampi i odlikuju se nešto sterilnijim soundom a ono modeling znači da kao emulira neka poznata pojačala (tipa marshall, vox,... itd.) i prepoznaju se po prekidaču-selektoru koji ti daje mogućnost odabira emulacije i dodatne potenciometre/prekidače za podešavanje parametara. Neka pojačala rade dobro tu emulaciju ali su ona znatno skuplja (recimo Line 6) ali u većini slučajeva je to poprilično loše odrađeno.
Pored ova dva tipa, imaš i hibridna pojačala koja su recimo kombinacija lampaškog i tranzistorskog pojačala. Trik je u tome da u hibridnim pojačalima imaš lampu u predpojačalu koja dodaje onu neophodnu toplinu i veću "mast".
E SAD...
To su pojačala ZA GITARU a ne za bass (u 99% slučajeva). Imaš lampaška pojačala i za bass ali su ona jako skupa a modeling pojačala za bass i nisu baš neka česta pojava niti baš nešto što je jako potrebno basisti (a kamoli basisti početniku).
Zastupnik Behringera je Artist i tamo imaš kompletnu gamu njihovih proizvoda.

Full tube je lampaško pojačalo i odlikuje se toplim zvukom i lepim gainom (over the top). Transistor/modeling pojačala su pojačala bez lampi i odlikuju se nešto sterilnijim soundom a ono modeling znači da kao emulira neka poznata pojačala (tipa marshall, vox,... itd.) i prepoznaju se po prekidaču-selektoru koji ti daje mogućnost odabira emulacije i dodatne potenciometre/prekidače za podešavanje parametara. Neka pojačala rade dobro tu emulaciju ali su ona znatno skuplja (recimo Line 6) ali u većini slučajeva je to poprilično loše odrađeno.
Pored ova dva tipa, imaš i hibridna pojačala koja su recimo kombinacija lampaškog i tranzistorskog pojačala. Trik je u tome da u hibridnim pojačalima imaš lampu u predpojačalu koja dodaje onu neophodnu toplinu i veću "mast".
E SAD...
To su pojačala ZA GITARU a ne za bass (u 99% slučajeva). Imaš lampaška pojačala i za bass ali su ona jako skupa a modeling pojačala za bass i nisu baš neka česta pojava niti baš nešto što je jako potrebno basisti (a kamoli basisti početniku).
Zastupnik Behringera je Artist i tamo imaš kompletnu gamu njihovih proizvoda.