Pojacalo nedoumica..xD
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pojacalo nedoumica..xD
ljudi i dalje ne shvatam nesto sto se tice pojacala... hteo bih da uzmem neko pojacalo do 15 w a da sviram metal..kako se podesavaju ti kanali efekti i ostalo...
pitam posto je moj drug uzeo pojacalo od 10 w a dobija neki rock zvuk koji uopste ne zeli!

Re: Pojacalo nedoumica..xD
Youtube, google, ovaj forum sve to pomnozi sa SEARCH pa se cujemo za 4-5 dana ...
nadji pojacalo na youtube-u (taj proizvodjac) i pogledaj podesavanja(tutorial, ako postoji), ostalo ces shvatiti 

pa na primer jel bi mogao da sviram neki metal sa Laney LX 20 ... ono da radim neki cover od Iron Maiden,Metallica,Megaadeth,itd...
tesko da ces Maidene, zato sto koriste neki equalizer za sololiranje ne'am pojma...vuk91 wrote:pa na primer jel bi mogao da sviram neki metal sa ... ono da radim neki cover od Iron Maiden,Metallica,Megaadeth,itd...
http://www.youtube.com/watch?v=HTQn58DK50s
pogledaj settings
ako to ne nadjes, onda Googlaj...

http://www.youtube.com/watch?v=s2BplUvH4dk ..jel moze ovo se podesi na ovom pojacalu!
Sta konkretno? Ovaj video sadrzi EQ podesavanja nekih gitarista. Sa bilo kojim tranzistorcem od 20 vati sigurno neces dobiti isti zvuk, ali posto kontam da hoces dz-dz zvuk, prosetaj se po gradu i probaj Laney/Randall/Line 6 pojacala, nadji nesto sto ti odgovara.
EDIT: Ako se ne plasis polovnog, baci pogled na oglase
sl0e wrote:Sta konkretno? Ovaj video sadrzi EQ podesavanja nekih gitarista. Sa bilo kojim tranzistorcem od 20 vati sigurno neces dobiti isti zvuk, ali posto kontam da hoces dz-dz zvuk, prosetaj se po gradu i probaj Laney/Randall/Line 6 pojacala, nadji nesto sto ti odgovara.
ne moram isti zvuk vazno da je metal...!
Eto, rekao ti je: Laney - LX serija, Randal, Line 6. Mada bih ja izbegavao te Line 6. 

Koliko sam skontao ti bi zeleo neko pojacalo koje poseduje svoje efekte,pogodne za metal svirku.Mislim da bi trebao da pogledas ovo:vuk91 wrote:ljudi i dalje ne shvatam nesto sto se tice pojacala... hteo bih da uzmem neko pojacalo do 15 w a da sviram metal..kako se podesavaju ti kanali efekti i ostalo...pitam posto je moj drug uzeo pojacalo od 10 w a dobija neki rock zvuk koji uopste ne zeli!
- ili ovo:
- Naravno,gitara sa humbackerima se podrazumeva!
- Nisam okoreli metalac,tako da se ogradjujem ako ti se ovo ne svidja...
- mislim_stvarno
Ne, coveka zanimaju samo podesavanja njegovog pojacala da se dobije metal ton.
Neki extreman oblik takvog tona (pantera) je
bass max
mid min
trebl max
gain max
Neki extreman oblik takvog tona (pantera) je
bass max
mid min
trebl max
gain max
vuk91 wrote:ljudi i dalje ne shvatam nesto sto se tice pojacala...hteo bih da uzmem neko pojacalo do 15 w a da sviram metal..kako se podesavaju ti kanali efekti i ostalo...pitam posto je moj drug uzeo pojacalo od 10 w a dobija neki rock zvuk koji uopste ne zeli!

- mislim_stvarno
uuuuu...........
my bad, bila je neka takva tema, pa se malo zbunih...
Naduvao sam se isparenja od lemljenja....
enivej, uzmi rolanda i uzivaj...

my bad, bila je neka takva tema, pa se malo zbunih...

Naduvao sam se isparenja od lemljenja....

enivej, uzmi rolanda i uzivaj...

mislim da je ovaj mali roland dobro resenje za razne stilove....
@mislim-stvarno sta si lemio kad si se naduvao
ja sam za tri dana zalemio 4000 led dioda i danas nestane i sav srecan odem kuci ,ono uzivancija dok cale ne kupi jos i javlja se i kaze da je kupio jos 1100
al dobro kad to zavrsim pauza pa sledeci posao 
@mislim-stvarno sta si lemio kad si se naduvao

ja sam za tri dana zalemio 4000 led dioda i danas nestane i sav srecan odem kuci ,ono uzivancija dok cale ne kupi jos i javlja se i kaze da je kupio jos 1100

- mislim_stvarno
Prvo sam kalaisao pcb, a posle lemio komponente na gu'vnor plocicu. Ne pominjem sto sam pre toga udisao i isparenja sone kiseline i 12%-nog hidrogena.... Jedva gledam, odo da spavam...