Prvi lampaš -> Total overhauling

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
branislav

Prvi lampaš -> Total overhauling

Post by branislav » 04 Jul 2009, 22:00

Ovaj post je posledica nekoliko cinjenica:
- deca su na raspustu pa su kod kuce samo u vreme obroka i spavanja,
- uzorni otac, suprug, clan Muzickog i graditelj lampasa (moja malenkost) je na godisnjem odmoru and last but not least
- zena svako jutro ode na posao i NE OSTAVI spisak u stilu sredi ovo , uradi ono, ...

Naslo se vremena pa je prvo na red dosao moj prvi lampas. Na njemu sam se ucio. Tek sada, sa puno vise iskustva, kad sam ga otvorio sam video kakve sam brljotine pravio (nizak anodni napon, ukrstane signalne zice sa zicama od 220 V i grejanja, brum, krcanje pot-ova, ...). No i pored svega toga je radio. Najvise od svega me je nerviralo kako ga je tapetar unakazio. Umesto lepljenja je sasio navlaku i priheftao je za kutiju.
Evo kako je nekad izgledao:

Image

Image

Image

Rastavio sam ga da mu uradim face lifting (novi tolex, novi grillcloth, farbanje kozne rucke i faceplate-a u crno)

Image

Image

a onda kad je vec i sasija napolju raskupusao sam nju, zamenio trafoe sa kvalitetnijim, ugradio postolja sa shield-om i retainer-om i uradio pojacalo Kalamazoo Model 1 sa dobrim layout-om.

Image

Image

Tako je umesto tolex-iranja doslo do Total Overhouling-a.

Probao ga je drugar gitarista sa Blade Stratom i Blade Telcom i dao komantar:"Moram sebi napraviti jedan ovakav da ne palim JTM45 kod kuce kad vezbam!"
Zvuci jako dobro ali ima "manu". "Mana" je 5W zvucnik Telekomunikacije Ljubljana koji "ne moze da proguta" maksimalno odvrnut Volume sa gitarom. No ja sam "usnoharmonikas" i ne pada mi na pamet da ga menjam jer mi daje Chicago Blues Harp sound to Die for.

Izvinjenje zbog duzine posta.

Branislav

PS Fali jos samo Nameplate da pokrije rupe na Faceplate gde su bili pot-ovi tonskih kontrola (T-M-B).

Rocket Roll

Re: Prvi lampas - Total overhouling

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2009, 22:15

Mazel tov!

Baš dobro da pomenuste zvučnike "Telekomunikacije Ljubljana" - drugar ima lampaški radio, jedan od onih luksuznijih modela (ugrađen gramofon) koji u sebi ima četiri takva zvučnika (dva veća napred, dva manja sa leve i desne strane).

Koliko su ti zvučnici... korisni? Kakva im je širokopojasna reprodukcija? Jesu li za bilo kakvu HiFi upotrebu?

MaLuCkO

Re: Prvi lampaš -> Total overhauling

Post by MaLuCkO » 04 Jul 2009, 23:41

svaka tebi cast :ziveli: Zivis moj san :mrgreen: :mrgreen:

Tufli

Post by Tufli » 05 Jul 2009, 03:05

Bravo za izradu ,i trud! Ajde Ti i taj tvoj drugar snimite neki demo sa gitarom pa da chujemo kako pojachalo zaista zvuchi, a mogao bi i sa usnom harmonikom, to bi bilo interesantno. Niko na forumu nije josh radio takav demo :ziveli:

Powerslave[NS/HC]

Post by Powerslave[NS/HC] » 18 Jul 2009, 23:30

Odlicno, bravo za trud ulozeni.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 19 Jul 2009, 01:49

kada sam video prve slike bio sam zaprepascen a kamoli poslednje, pojacalo ubiVa, svaka cast i predpostavljam da si izgubio tonu zivaca na ovo.... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

branislav

Post by branislav » 19 Jul 2009, 08:58

MetalFunk wrote:kada sam video prve slike bio sam zaprepascen a kamoli poslednje, pojacalo ubiVa, svaka cast i predpostavljam da si izgubio tonu zivaca na ovo.... :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Hvala!
Izgubio sam "tonu vremena". Pravljenje lampasa mi je hobi koji kao i svaki drugi hobi sluzi za cuvanje, a ne trosenje zivaca.

Branislav

Post Reply