Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?
gledam neki kombo sa dve 12''ice, i knjiga mi nekako spada na ova dva slova, pri čemu je Pivi ful lampaš, dok je Maršal hibrid, tj. ima jednu lampu u predpojačanju, povrh toga ima 4 kanala (2 od, clean, i ac. sim), efekte, ali Pivi ima ekstra sočan zvuk, bar prema klipovima koje sam izbunario.
dakle AVT275 ili Valveking 212? lično mi je bliža varijanta sa Maršalom pošto ima svoje efekte a inače ne bih da se previše drkam s pedalama, možda bi uzo proc itd. međutim taj AVT nema nigde po radnjama, nađe se po neki od 20w iz te serije, pa mi nije baš lasno dati 6-7 glava na neviđeno i nečuveno uživo.
što se tiče namene, prioritet mi je da daje mrs i žeravicu na drajvu jer će svirka da vuče dosta na Motorhed. koristio bi mi i taj akustik simulacija kanal ali ne znam kolko on daje realan zvuk...
dal je neko probo možda AVT275 ili neki slabiji iz te linije pa da kaže jel se isplati iskeširati?
dakle AVT275 ili Valveking 212? lično mi je bliža varijanta sa Maršalom pošto ima svoje efekte a inače ne bih da se previše drkam s pedalama, možda bi uzo proc itd. međutim taj AVT nema nigde po radnjama, nađe se po neki od 20w iz te serije, pa mi nije baš lasno dati 6-7 glava na neviđeno i nečuveno uživo.
što se tiče namene, prioritet mi je da daje mrs i žeravicu na drajvu jer će svirka da vuče dosta na Motorhed. koristio bi mi i taj akustik simulacija kanal ali ne znam kolko on daje realan zvuk...
dal je neko probo možda AVT275 ili neki slabiji iz te linije pa da kaže jel se isplati iskeširati?
Re: Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?
Principijelno, ne volem pojacala sa simulacijama drugih pojacala i sa efektima na sebi, ne znam zasto...
Valveking. Full lampa.
Valveking. Full lampa.

sinisake wrote:Valveking. Full lanpa.

Uh, da se ispravim, hvala ccciro!
Full lanpa! Da!
Full lanpa! Da!

Prvo sam te samo kvoutovao pa mi se dok sam citao opet post ucinilo da pise lanpa, a onda sam posto sam ukapirao da pise lampa ipak zeleo da ispravim nepravdu i editovao post. Iskreno, mislio sam da niko nece primetiti

da, ali rekoh da ne bi da trkeljišem pedale, AVT je kompatibilniji sa procesorom, mada bi ja koristio samo futsvič i možda još nakačio wah i to je to. realno, lampaš od 100w mi je prejak za realne potrebe, postoji Valveking od 50w ali je jedan zvučnik.sinisake wrote:Principijelno, ne volem pojacala sa simulacijama drugih pojacala i sa efektima na sebi, ne znam zasto...
Valveking. Full lampa.
evo par klipova:
cena im je tu negde, ako gledam prema MMC sajtu, Pivi je jeftiniji za par iljada.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Valveking u svakom slučaju.
AVT se u nekoliko studijskih sessiona pokazao kao poprilično mutavo i neupotrebljivo pojačalo!
AVT se u nekoliko studijskih sessiona pokazao kao poprilično mutavo i neupotrebljivo pojačalo!
jel možeš koji detalj da dodaš, u kom smislu mutavo i neupotrebljivo? jesi li probo baš taj 275 model?Tiki the Boyler wrote:Valveking u svakom slučaju.
Ako ti je ovo i dalje prioritet, proc + trandža kombinacija je verovatno poslednja o kojoj bi trebalo da razmišljaš. Sa Valveking gain kanala (pa to sve kroz 2x12) ćeš opušteno moći da vučeš daj zvuk bez ikakvog overdrajva.kide wrote: što se tiče namene, prioritet mi je da daje mrs i žeravicu na drajvu jer će svirka da vuče dosta na Motorhed.
Ja imam matori Peavey hibrid iz '81, 130w kroz 1x12, i jedina stvar koja se na njemu teško izvlači je ultra dždždž (koji mi ni nije potreban). Sa Ratom ume malo da klipuje pri pokušajima da se to postigne (fali mu bar još 1 dvanaestica), ali zato na suvo kroz gain kanal može da razdeviči babu i dedu zajedno. Dakle, što se mene tiče, nema dileme. Ne znam koliko košta taj Marshall, ali ako su tu negde, ja ne bih razmišljao, pogotovo imajući u vidu ono što ti tražiš od sounda.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Prosto... cijela ta serija hibrida zvuči i bože pomozi kad pojačalo svira samo. Zvuk je prividno masan i debeo.kide wrote:jel možeš koji detalj da dodaš, u kom smislu mutavo i neupotrebljivo? jesi li probo baš taj 275 model?Tiki the Boyler wrote:Valveking u svakom slučaju.
Međutim kada počne da svira bend (ili u mom slučaju - kada sam počeo da miksam) nastaju problemi, jer se ispostavi da je taj debeli sound zapravo nedovoljno definisan, sa slabo izraženim tranzijentima i bojom koja jednostavno "ne radi"!
Sve što ti treba za dobar gitarski zvuk jeste dobra gitara i lampaško pojačalo!!!
nebojša fala na odgovoru. da to mi je prioritet i dalje, a što se tiče cena ne znam koja je realna za Maršala jer ga zvanično na sajtu nude Mitros i MMC, ali kad sam ih zvao niko ne zna kolko bi tačno koštao niti dal može se naruči.
evo na MMC, Maršal je procenjen na 58.900 a Pivi 57.000, znači tu su oko 630e.
Tiki buraz fala i tebi, ubedljivi ste obojica. mislim ako idem na varijantu lampaša sa 2x12'' a do neke cifre od 6-7 glava kolko mogu da keširam, to sužava izbor na Pivija realno, eventualno Vox. voleo bi ja HjuzaiKetnera Svičblejd od 100w, ko ne bi, ali mu je cena simboličnih 1500e...
evo na MMC, Maršal je procenjen na 58.900 a Pivi 57.000, znači tu su oko 630e.
Tiki buraz fala i tebi, ubedljivi ste obojica. mislim ako idem na varijantu lampaša sa 2x12'' a do neke cifre od 6-7 glava kolko mogu da keširam, to sužava izbor na Pivija realno, eventualno Vox. voleo bi ja HjuzaiKetnera Svičblejd od 100w, ko ne bi, ali mu je cena simboličnih 1500e...
- Wild Child
cccira wrote:sinisake wrote:Valveking. Full lanpa.

Vox ti je previše sparkly, po mom skromnom mišljenju, nije za to što ti hoćeš.kide wrote: to sužava izbor na Pivija realno, eventualno Vox
ok, a šta bi reko za Laney?
Btw, oko ovoga što reče Tiki... drugar iz benda je skoro uzeo Marshall MG-100HDFXR, 100w trandža glavu, vrlo finu u svojoj klasi, bilo neko ultra sniženje u Skymusicu pošto je šper ploča napukla sa strane. Rekoh, vrlo fina glavica, tera je kroz Marshall 4x12", i imam priliku da je direktno upoređujem sa mojim 1x12" Pivijem sa 4 lanpe™ u izlazu. Zvuči lepo, debelo, zaobljeno, ali se vaistinu nekako muljavo probija, fali mu taj prepoznatljivi metalni attack lampaša. On svira na 6, ja na 2 na masteru, u prostoriji od 40 kvm.
edit: što se tiče Laney varijanti, tu nemam maltene nikakva iskustva, ali ima ko ima na forumu.
edit: što se tiče Laney varijanti, tu nemam maltene nikakva iskustva, ali ima ko ima na forumu.