Pitanje u vezi sa zvukom ovog phasera?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nenadnenad

Pitanje u vezi sa zvukom ovog phasera?

Post by nenadnenad » 15 Sep 2009, 01:21

http://www.box.net/shared/9t9nk00gpy

ima li nesto posebno u vezi sa zvukom ovog phasera ili ovo moze da odradi bilo koja standardna pedala, tipa boss ph3?

Kill surf city

Re: u vezi phasera

Post by Kill surf city » 15 Sep 2009, 01:29

Nema nisto narocito posebno....ali nemoj da uzimas ph3 ( ako si mislio )...od pedala tog tipa, meni je najubedljiviji ibanezov phaser iz tone lock serije, ali sam probao samo jedan komad...jeftiniji je od ph3, a mnogo bolje zvuci, manje sterilno svakako, iako ima manje funkcija... :)

nenadnenad

Re: Pitanje u vezi sa zvukom ovog phasera?

Post by nenadnenad » 15 Sep 2009, 01:38

jako je velik queue do muzicke opreme a prva na redu je nova gitara :mrgreen:
pitam cisto informativno da se ne zanosim sa phaserom sa pojacala nego da znam za ubuduce sta mi je korisno od pedala.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 Sep 2009, 01:45

Ma jasno...dobra gitara je uvek prioritet !

A pojacala sa efektima su uvek nekako...scheiss (ako izuzmemo reverb i vibrato/tremolo)...moze neko da ti napravi repliku klasicnog phasera po izboru za ok cifru, sa exp izlazom za speed/rate i da budes king of the road...ili uzmes klasiku reissue za malo para...bitno je da gitara zvuci valjano, i da pojacalo samo dobro pojacava, a mislim da jedno takvo vec imas :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2009, 02:04

Da, bossov phaser je jako los. Ok je za neku digitalnu star trek muziku ali bilo sta drugo... :)
Pored ovog sto je Kill surf city pomenuo, moze se naci i polovan phase 90 za nekih 50-60e.
A s vremena na vreme naleti i neki matori ibanez phaser ali su oni malo skuplji.
U svakom slucaju, samo boss ne. :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 Sep 2009, 02:19

Bas sam i mislio na mxr kad sam rekao klasika ! :D Imao sam dva vintage ehx small stone komada...i iako mislim da su dobri za klavijature tipa zhanmishelzhar, za gitaru je svakako bolji mxr, stock ili modifikovan...mada bih ja voleo mxr phase 100, iako mi nije neophodan... :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2009, 02:52

Kill surf city wrote:mada bih ja voleo mxr phase 100, iako mi nije neophodan... :ziveli:
Takodje. :)
Neko je davno na forumu napisao da ima script phase 100tku. I to verziju dok nisu poceli da im stavljaju ledove. :homer:
Ali i 90ka radi posao savrseno. :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 Sep 2009, 03:21

Ali i 90ka radi posao savrseno. :ziveli:
Skroz se slazem za phase 90...da nemam rotovibe, sigurno bih ga kupio !
Neko je davno na forumu napisao da ima script phase 100tku. I to verziju dok nisu poceli da im stavljaju ledove. :homer:
Mislim da se secam toga, iako tada nisam bas postovao :homer: ...ali sa tim vintage efektima je uvek ista prica...modifikacijom gubis na ceni, ali poboljsavas situaciju za svoje konkretne potrebe...zato su kvalitetni klonovi prava stvar... :ziveli:

Inace, nisam fan vintage efekata samo zbog statusa...cesto su prepuni mana = los bajpas, low headroom, itd...a ako modifikujes, kao gubis vrednost...meni to zvuci skroz apsurdno...ne uzimam pedale da bi mi visile na zidu, niti iz kolekcionarskih pobuda. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2009, 03:42

Slazem se da su kvalitetni klonovi prava stvar.
Mada nisu jebiga ni oni nesto narocito jeftini...
Sto se modifikovanja matorih pedala tice, dok god ne busis kutiju i radis slicne "radikalne" modifikacije, uvek mozes da vratis na staro ako nekad budes hteo da je prodas. :)

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Sep 2009, 11:33

motao se skoro po oglasima jedan matori ibanez ph9 za male pare, a uvek mozes i da pazaris novog ehx nano small stone-a za ok cifru...mxr-a ces tesko naci za 50-60eur polovnog, ali ko zna mozda i naleti! :) Inace mozda bi i Ibanez phaser iz tone lock serije mogao da te zadovolji...dosta lepoga je o njemu receno po forumima, ali ne mogu nista da kazem jer ga nisam probao...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2009, 13:34

xspaceman wrote:motao se skoro po oglasima jedan matori ibanez ph9 za male pare, a uvek mozes i da pazaris novog ehx nano small stone-a za ok cifru...mxr-a ces tesko naci za 50-60eur polovnog, ali ko zna mozda i naleti! :) Inace mozda bi i Ibanez phaser iz tone lock serije mogao da te zadovolji...dosta lepoga je o njemu receno po forumima, ali ne mogu nista da kazem jer ga nisam probao...
Na tah PH9 sam mislio kad sam rekao da naleti nekad nesto matoro. :)
Phase 90... viewtopic.php?f=31&t=9679

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Sep 2009, 15:18

Btw, jesi li siguran da je to phaser? Meni zvuči pomalo kao flanger, ili chorus podešen da radi kao Leslie.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 15 Sep 2009, 19:39

Rocket Roll wrote:Btw, jesi li siguran da je to phaser? Meni zvuči pomalo kao flanger, ili chorus podešen da radi kao Leslie.
+1 - ovo je definitivno analogni flanger - ovakav pseudo leslie/rotary dobijam s mojom Yamahom i bas je cool :) suvise je spiky i cold za phaser - od phasera ja sam na EHX strani, MXR distorzira signal, Small Stone ima taj deep/shallow phasing - fenomenalno za spacey/ambient tripove - super fora za drone, "otvoreni" hvatovi + zanimljiv shtim, s fuzzom & verbom zvuci...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Sep 2009, 21:13

moguce i da je flanger :mrgreen:

trudicu se da uzmem gitaru do nove godine pa onda mogu da se tripujem oko pedala ozbiljnije

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Sep 2009, 14:21

Z*Z*Z wrote:deep/shallow phasing
:lol:

Post Reply