:::MoJ ŠPaJZ:::

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
Dersu Uzala

Re: :::MoJ ŠPaJZ:::

Post by Dersu Uzala » 22 Dec 2010, 12:45

Dersu Uzala wrote:frikventujem ovaj forum da bih cuo sta imaju da kazu..
Zaboravih na Hopkinsa i Haralampija. If they can find it in their heart to forgive me...atta be cool. :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 22 Dec 2010, 13:09

Hahaha :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 22 Dec 2010, 13:23

Dersu Uzala wrote:sl0e (digo je on ruke od nas, slabo zalazi ovde)
Ma nisam, nego su mu svi dali po vs temama i nekim besmislenim raspravama, pa predjoh u konstruktivce. :D :ziveli:
Guv'nor wrote:klip
Kada bi sada u ovom trenutku uzimao DejaVibe, bi li uzeo mini, ili onu verziju upakovanu u ekspresn' pedalu?

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Dec 2010, 14:18

Ne maltretirajte me :lol: , ne može dalje 57-ica (reizdanje, nije iz 57. :mrgreen: ), tj može ali onda se javlja neki baš preterani bas. To može da se sredi pojačavanjem samog pojačala ali onda "mikrofon"(ne znam kako da ga nazovem) ulazi stalno u peak, ma koliko mu smanjio gain na mixeru. Najgore od svega je što imam normalan mikrofon (ništa specijalno, Sennheiser i Behringer), ali su mi maznuli pre par godina kabl i stalak za koje nikako da odvojim neku lovu i opet kupim.

Dersu i NebojsaK, ne da bi bilo nerazgovetno, nego bi skroz potonuo u mixu, eventualno bi izlazili samo neki preoštri visoki. Jbga, mana Si FF-a kada se ne bustuje nečim (mini kompresija koju je Dersu spomenuo) ili kada se ne tera u otpanjeno pojačalo. Možda čudno zvuči, ali što je glasnija platforma kroz koju se svira to je FF čistiji i definisaniji. Nego ovo sam uradio bez ičega, jer se pojedini stalno žale što stavljam Rocketovog Klona ili neki bust iza FF-a. :wink: Zbog svega toga je low gain Ge jednog dana rešiti sve te problemčiće.

Da sumiram, Dersu, jerbo moram d'iziđem iz kućU (večeraske će se vrnem na temu, da pregledam neodgovoreno), It makes perfect sense, nego mi bio mLogo interesantan zvuk, pa htedoh da podelim sa drugarima, kada bude nešto autorsko ima da se čuje svaki nanometar čačkanja žice i sl. Inače, uživo nikada ne koristim ovoliko gaina, sve je tu prvenstveno da da po koji začin, kako si rekao - samo kafenom kašičicom, čak i supenu izbegavam.

+Hopkins+, matorane, što smo stariji to sve više ljudi neće da svira ništa što nije modernije i ko0mercijalnije, osedeću dok ne nađem ekipu koja će hteti, pa onda i moći to da svira... Već sam počeo. :mrgreen: Nego, izaš'o sam iz sobe, konačno, posle 2 godine, ali nije to-to. Mnogo čisto i mnogo kantri/pop/funk, mada zbog ovog poslednjeg se ne bunim.

Sl0e, koju verziju upakovanu u pedalu, kapiram da misliš na ovu novu, Mini Deja Vibe 2?
U svakom slučaju, onu staru (Deja Vibe 2) sam probao kada sam kupovao Vibe, i bila je za nijansu transparentnija od MDV. Obe su ista crevca, obe rade na 18V, samo što DV2 spušta direktno iz zida na 18, a MDV diže sa 9 na 18V. Otuda valjda i ta transparentnost - MDV je više radio kao pedala što mi se u trenutku kupovina dopalo, upravo zbog onog throb-a.
MDV2, tj ova nova sa pedalom, nije za mene jer sam ti ja više set and forget što se tiče pedala, pogotovo na svirci. Odlična je kupovina ako hoćeš baš taj originalni Vibe trip, isključivanje na toe down i igranje kao sa Leslie kabinetom, u letu. Čak se pominje po netu kako je još malo više mudastija™ od prethodnika. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Dec 2010, 15:02

guv'nor wrote:... "mikrofon" (ne znam kako da ga nazovem)...
"...acoustic-to-electric transducer or sensor that converts sound into an electrical signal..."

Thank you Wikipedia. :metal:

Dobra ti ova, 'izaso iz sobe'...Podseca me na Kineze 1420. godine kad su 'otkrili' Ameriku. Izasli oni tako iz sobe u predsoblje, odskrinuli vrata od hodnika, u ovde nema niceg za nas, pali nazad u sobu.

Ko razume shvatice. Ne stvarno, KInezi su stigli u Amerigu 1420. A i pre verovatno. Ali ovo su bar dokumentovali. Stavise obisli ceo svet, nije im se svidelo, vratili se u Kinu oko 1460-70, razmontirali flotu od 4000 brodova do srafa, i kao, ne idemo vise nigde, a i zatvaraj vrata ne pustaj nikoga ovamo. Tamo napolju sve neki cudni likovi. Kinezi su face. Major offtopic though. :bambi:

dweezil

Post by dweezil » 22 Dec 2010, 17:41

zajebavao sam se jbt koji ti je :roll: opusteno

@guvnore drazesno je ono veri, pitam se kako bi zvucalo sa Fulltone 69, doktorirao si taj sound i sviranje, veri Dojl Bramalovski :bambi:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Dec 2010, 18:30

guv'nor wrote: Dersu i NebojsaK, ne da bi bilo nerazgovetno, nego bi skroz potonuo u mixu, eventualno bi izlazili samo neki preoštri visoki. Jbga, mana Si FF-a kada se ne bustuje nečim (mini kompresija koju je Dersu spomenuo) ili kada se ne tera u otpanjeno pojačalo. Možda čudno zvuči, ali što je glasnija platforma kroz koju se svira to je FF čistiji i definisaniji. Nego ovo sam uradio bez ičega, jer se pojedini stalno žale što stavljam Rocketovog Klona ili neki bust iza FF-a. :wink: Zbog svega toga je low gain Ge jednog dana rešiti sve te problemčiće.
Sad preslušao na kućnom hi-fiju, i ne, def nije preprštavo, čak ni na granici, za moj ukus. Moguće je da je do toga što pričaš (da mora da se otpanji da dođe do izražaja), a kako bi zvučalo da se malo ukroti taj DejaVibe efekat? Ono, samo mrvicu, ovako nekako imam utisak da ga onako, kako da kažem, uvlači spiralno™ u sebe, i davi, ako se razumemo :mrgreen:

U svakom slučaju, daj još malo neke zeznje :) :jošjedannaspiskuzazvatiubigzsaopremom:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Dec 2010, 02:39

Meni uopste nije prstavo, sve je kul, samo rekoh ima previse brooma. Mozda je i do mica. Kad slusam u 'studiju' preko monitora, oce mi se pocepaju membrane, strecam se.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Dec 2010, 02:51

Dersu Uzala wrote:Meni uopste nije prstavo, sve je kul, samo rekoh ima previse brooma. Mozda je i do mica. Kad slusam u 'studiju' preko monitora, oce mi se pocepaju membrane, strecam se.
Vrlo verovatno da je mikrofon, dosta basa hvata u odnosu na ostali spektar zvuka, bio daleko ili blizu zvucnika...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Dec 2010, 03:02

That's my bet as well. Nisu bas odradili to 'reizdanje'. :mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Dec 2010, 03:16

Dersu Uzala wrote:That's my bet as well. Nisu bas odradili to 'reizdanje'. :mrgreen:
Definitivno! Losiji kvalitet komponenti garant, ne moze na tako legendarnom i osetljivom proizvodu da se stedi na delovima na ustrub cene... Eh, kapitalizam :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Dec 2010, 03:25

Na originalnoj verziji su membrane pleli pauci iz Australije. To je bilo ono pravo. :bambi:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Dec 2010, 03:40

Dersu Uzala wrote:Na originalnoj verziji su membrane pleli pauci iz Australije. To je bilo ono pravo. :bambi:
Hahaha :1: :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Dec 2010, 16:30

Sinoć je Gospodin Dr Greenthumb bio toliko dobar da mi uzajmi jedan opasan kabAl :bow: , od kutije sam "napravio" stalak, samo još da izvalim kako da malo pokvasim snimak(čudo jedno koliko je suvo kada se snima pravim mikrofonom :hide: ).
Image
Dersu Uzala wrote:"...acoustic-to-electric transducer or sensor that converts sound into an electrical signal..."
Da, ali to se ne odnosi na reizdanje, ko zna šta su tu pokušali da urade. :mrgreen:
dweezil wrote:@guvnore drazesno je ono veri, pitam se kako bi zvucalo sa Fulltone 69, doktorirao si taj sound i sviranje, veri Dojl Bramalovski :bambi:
:kiss: Ne znam kako bi radila '69-ka, ali ako je neko (ko sada čita a ima) spreman da mi pokloni jednu rado ću da je snimim, mazim, pazim i sl. :)
nebojsak wrote: a kako bi zvučalo da se malo ukroti taj DejaVibe efekat?
Ću da probam i to, ja ga ostavio da žvaće jer sam otprilike tu (intensity na 1h) našao neki sweet spot, ali nikakav problem da se i to malo izvrti.
nebojsak wrote::jošjedannaspiskuzazvatiubigzsaopremom:
:lol: :ziveli:

Edit:
Zamalo da opet zaboravim,
Dersu, ono "Robert Cray Strat" ne'e zbog toga što je kao Sig ili nešto sl, nego da znaju ljudi da nije original Strat već meksička kopija, jbga. :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Dec 2010, 12:44

guv'nor wrote:...nije original Strat već meksička kopija...
:facepalm: Meksički Stratovi nisu kopije!!! ::ranting::

Post Reply