:::MoJ ŠPaJZ:::

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
guv'nor

Re: :::MoJ ŠPaJZ:::

Post by guv'nor » 15 Feb 2012, 03:02

DrGreenthumb wrote: Prilicno sam siguran da ovaj tvoj RC radi bolje
Dal' radi bolje, u to ne bi' zalazio :mrgreen: , ali radi mnogo stratokasterskije™ od S9-ke.
Zbog toga sam i bio tih 8-9 god na sve strane, jer nikako nisam mogao da nateram jasen od milj'on kila i slabe singlove da rade onako kako sam ja to cuo u svojoj maloj napacenoj glavi. :lol:
Mada ubedjen sam da bih na ovoj opremi i sada umeo da ga namestim mnogo bolje... :(
DrGreenthumb wrote:Glavudza, ta boja laka..
Ljaljani su tek osamdesetih izvalili kako da stavljaju decal bez nitra. :bambi:
DrGreenthumb wrote:Lm, kad malo boljije pogledam, izgleda da bolujes od onog cuvenog sindroma bivse ribe. Msm, ova sadasnja (gitara, ne riba) sve vise lici na ovu staru... Nznm samo kako ces da joj nabudzis tikvu, ostalo je manje vise tu :D
:metal:
Nego, trivia, ovu boju za RC-a je zence izabralo :mrgreen: , ja sam malo vise bio za opet SB, neku crvenu, coral pink ^^ ili neki surf green sa dosta nitro clear-a, kako bi vremenom (kada nitro krene da zuti) dobijala onu zajebaTu plavkastu nijansu. Tada sam bio overrulovan, pa ce taj neki fensi tisleraj da saceka sledeceg Strata, kukala mu majka. :lol:
Dersu Uzala wrote: Zasluzujes da te covek presamiti preko kolena :bambi: . A onaj sto je raskupus'o da ga 'bese. :mrgreen:
Ja se dobrovoljno prijavljujem za batine, zasluzio sam, a ti sto su ga raskupusali su nam verovatno zajednicki drugari sa Konjarnika, pa ti vidi sta im sledi. :mrgreen: :ziveli:

Nego, ljudi, DS1 - poslednji post sa pretodne devete strane!
Ne evocirajmo secanja na uspomene™. :palica:

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Apr 2012, 23:39

MoraJo sam! :hide:

Btw, kod mene je, na par dana, Dr.G-jev set magneta - Goran Custom '63 za Strat-a,
pa je gre'ota ne snimiti nesto, a tematski sto blize "maternjem setu".

Oba su ista, malo drugacije odsvirana i podjednako neispravna, pa sam met'o oba, da ne bih mozgao previse koji da kacim.
http://soundcloud.com/wannabeplayer/bluzuparku-01
http://soundcloud.com/wannabeplayer/bluzuparku-02

Lanac:
Bridge magnet (Cray strat) - OCD - TC Eletronic M300 (Tape delay i Spring reverb) - Superbass - G12-80 - PC Mic - SoundForge.

P.S. Moguce da je drugi klip ipak malo slusljiviji, ispravniji i opustenije oCviran.

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Apr 2012, 00:00

Je l se i tebi čini da su malo premainstream i preslatki?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2012, 00:10

Bridz??? :shock:

Ajme, masti, svetu mu nedjeljicu... :bow:

Otkad si ogulio djitru, stvarno jos bolje radi... :mrgreen: :lol: :ziveli:

G12-80 :arrow: :?: :?: :?:

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Apr 2012, 00:15

A jes, ne zvuči ko bridž, uopće. Nego, sad mi je malo jasnija konekcija Goran - Vidoja Đumbir Božinović. To je taj ton. Daleko bilo da ne mislim da je Đumbir opak jebač đitre, govorim striktno o tonu.

Sa druge strane, opako si pokido sviražu :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Apr 2012, 00:48

nebojsak wrote:Je l se i tebi čini da su malo premainstream i preslatki?
E jbga, znas kak'i sam lep post napisao pa mi iskoci osigurac dok sam trazio sliku zvucnjaka za kolegu... :cry:

Da skratim maksimalno, odlicno sljakenzuju magneti, ali ja sam navikao da Strat radi malo supljije™ i praskavije - otud i Superbass kao pojacalo, a ne Super Lead sa nekim beskonacno velikim treble cap-om na vol potu. :)
Zao mi je sto ortak zameni Goranov Vintaz™ set za isto '63-ke pre neko sam mogao da ih uporedim, jer su ti Vintaz bili malo prazniji u srenjim i manje zaobljeni u visokim - a i njih sam isprobao na drugoj gitari...
sinisake wrote:G12-80
http://i433.photobucket.com/albums/qq60 ... 0_0335.jpg
sinisake wrote: Otkad si ogulio djitru, stvarno jos bolje radi... :mrgreen: :lol: :ziveli:
:lol: :ziveli:

luci

Post by luci » 21 Apr 2012, 01:59

joj kako se obradujem kad vidim da je ova tema azurirana... lepo zvuce ovi magneti... masno, nikad ne bi rekao da je bridge..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Apr 2012, 12:11

meni zvuchi malo ko bridge sa telca samo sa zatvorenim tone potom tipa na 7 i na nekom uber bassovitom ampu. tj, jebeno odlichno :ziveli:
vr odsvirano torima. to shto ignorishesh mejlove, zato si prdica!

nego tirma, Tc electronic? jel sam ja to propustio neshto u oprema koju imate?

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Apr 2012, 13:23

luci wrote:joj kako se obradujem kad vidim da je ova tema azurirana...
:ziveli:
Cortex wrote:to shto ignorishesh mejlove, zato si prdica!
Sve bi to bilo dojajno da se vremena slanja i oslovljavanja poklapaju.
Cortex wrote:Tc electronic
Jok, djorno sam se na neko vreme sa nekim kome MidiVerb vise odgovara za vokale, a ja kao ajd' da isprobam TC sa svim tim sljokicama, springovima, tejpovima i sl simulacijama.
nebojsak wrote:To je taj ton.
Matori, ne secam se da mi se iko ikada ovoliko usr'o u zivot. :mrgreen:
Mada moguce da ima neke istine, Vidoja voli kada je sve malo kulturnije & kompresovanije, pa ga goji kanalima ili kako vec...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2012, 16:37

Nije to Dzindzerov ton, ma kakvi... ovo dobro zvuci, jbg... :lol: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Apr 2012, 18:33

@sinisake :D :kiss: kako znas sta treba da kazes :mrgreen: :ziveli:

Nego :arrow: popodnevni jam punog stomaka, mor'o sam malo da ih probam "u mixu", jer sam u ponedeljak svirao sa bendom preko MusicMan-a nekog matorog, 2x10, i bas lepo sljakadose™ tada. Nisam se istripovao, interesantnije je u trojci nego solo u kuci - :bambi: - zvuk & trip magneta tj.

http://soundcloud.com/wannabeplayer/6-1
http://soundcloud.com/wannabeplayer/8-1

Lanac isti kao i juce, sem sto sada prolazim kroz sve magnete.

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Apr 2012, 18:35

sinisake wrote:Nije to Dzindzerov ton, ma kakvi... ovo dobro zvuci, jbg... :lol: :ziveli:
Ajde ajde, svi znamo da ti voliš čistaka :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2012, 19:49

He, pa volem, ali jope...

@guv'nor, opak snimak, odlican zvuk, lepo sviranje (ja bih malo sarao i izvan pentatonike, svakako, ali to sad nema veze :) )... Goran je stvarno master i kad bih nekad (kao sto necu nikad :mrgreen: ) imao para za bacanje na jedan potpuno custom instrument, vrlo verovatno bih izabrao tog coveka da napravi djitru. :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 21 Apr 2012, 19:52

Prviji snimci mi deluju malo izvučeni iz konteksta, da tako kažem, jer čini mi se da su malo kao u daljini (?) za razliku od snimaka sa matericom (ako me uši dobro služe, nije band jel?)

Ono što bih naglasio je da se su u jamu vrlo transparentniji, što se mog mišljenja tiče na skali od 0(Jimi) - 10(Stevie) centrirao bih ga na 4, u svakom slučaju ako bi trebalo da ih opišem jednom rečju bila bi to ubedljivi .

Ali ovde dominira jedan faktor koji preti da ugrozi realnu stranu ovog testa a zove se Majstorska ruka™ :D, pogotovo na jamu br. 2 momenat 1.42 je toliko nadrealan, i taj lick sam skoro zaboravio (!), hvala na podsećanju matore :bambi:.

'63 is the year!

:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Apr 2012, 12:48

sinisake wrote:ja bih malo sarao i izvan pentatonike, svakako, ali to sad nema veze :)
:lol: Pa ubacio sam sekundu na 50-oj sekundi drugog klipa, samo za tebe. :) Sta bi ti vise!? :mrgreen:
Gagi wrote:Prviji snimci mi deluju malo izvučeni iz konteksta, da tako kažem, jer čini mi se da su malo kao u daljini (?) za razliku od snimaka sa matericom (ako me uši dobro služe, nije band jel?)
Jes', materica - http://www.guitarbackingtrack.com/
Ako nisu gremlini nesto zeznuli, prvi snimak je snimljen vece pre drugog, a na pojacalu, pedalama i sl apsolutno nista nije cackano, cak je i stari&dobri PC Mic stajao na istom mestiu sve vreme...
Moje jedino, laicko, objasnjenje je da je u prvom snimku imao gde da se rasipa reverb sa basom, dok je u drugom snimku zabelezeno samo ono sto se izguralo "kroz mix", 'bem ga. :neznadem:
Gagi wrote:ako bi trebalo da ih opišem jednom rečju bila bi to ubedljivi .
Vaistinu ubedljivi, bez imalo gubitka nekog vintaz sarma. Preslusao sam ova dva ("jam mix") klipa milj'on puta, i stvarno prelepo zvuce, mada bi meni bio jos lepsi dozivljaj da je neko drugi odsvirao, ili da mi nisu ovoliko ispadale zice - naravoucenije: ne sviraj dok stomak vari. :bambi:
Gagi wrote:pogotovo na jamu br. 2 momenat 1.42
Malo je falilo da zbog tog lick-a ne okacim ceo tejk. :lol:
Mada sam iskulirao, jer je ovo snimljeno zbog magneta, a ne bilo cega drugog. :ziveli:

Post Reply