"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Locked
cccira
MF veteran

Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Post by cccira » 28 Nov 2008, 18:21

Goja wrote:cek a ona zadnja tacka, zar nije pogresio kad je pravio zadnju tacku... Ma dzabe mi sve ovo pricamo kada nema videna. Najbolje je njega sacekati i saslusati sta on ima da izjavi...
To mozda ima neke veze sa dweezilovim scenarijom... ne znam stvarno, ja sam samo primetio onu pojavu

friedman

Post by friedman » 28 Nov 2008, 18:23

Goja wrote:
friedman wrote:Ma da, covek koji rucno radi ne moze onako omasiti rupu, to je sigurno! Ono je masina pogresila.
cek ti hoces da kazes da su tako u fabrici pogresili i stavili da se prodaje. SUMNJAM
Pa nije to Fender MIJ, ovo je Legend, sve ide u prodaju! ;)

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Nov 2008, 18:26

Zar jos neko sumnja posle one fotke koju je skinuo sa neta, zarotirao i malo obradio u photoshopu ili paintu??? Pa pogledajte koliko su iste! Cak i odsjaji svetlosti na gitri se poklapaju! :)

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 18:27

steta sto Rocket nije nashao u Sky da slika sunburst Legend tele pored ovog Videnovog, ne ulazim u telo i elektroniku, ali od onog primerka Legend glave na slici se def ne moze napraviti ona na kojoj pishe Viden, toliko dobro vidim. Sto se tice tela i delova po slikama koje je Rocket okacio def je u pitanju neki chinese. E sad moguce da je taj konkretan telecaster koji je Viden krenuo da "budzi" imao za nijansu drugaciji headstock od ovog koji je Rocket slikao u Sky-u.

I gde je bash nashao na telecasteru da se vezba, ovo vec postaje licno. :D I ja visim na TDPRI odavno i mislim tele mi je ono def omiljena gitara.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 18:30

dweezil wrote:steta sto Rocket nije nashao u Sky da slika sunburst Legend tele pored ovog Videnovog, ne ulazim u telo i elektroniku, ali od onog primerka Legend glave na slici se def ne moze napraviti ona na kojoj pishe Viden, toliko dobro vidim. Sto se tice tela i delova po slikama koje je Rocket okacio def je u pitanju neki chinese. E sad moguce da je taj konkretan telecaster koji je Viden krenuo da "budzi" imao za nijansu drugaciji headstock od ovog koji je Rocket slikao u Sky-u.
dweezile, gresis. Kada se glava skrati sa 5-10mm, vizuelno ce da se udeblja i jednostavnim preoblikovanjem stomaka ces dobiti Viden glavu.

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 18:33

a kapiram ja sta ti pokushavas da kazes ali kada je u pitanju ona konkretna slika to nije slucaj. Mozda je glava koju je on turpijao bila neka za nijansu drugacija ali od one desne def nije nastala. I josh jedna stvar koju sam vam vec napisao a niko nije primetio. Chivije su na Videnovoj postavljene mnogo duboko u headstocku, i to je ono skolski primer loseg rucnog rada, nijedna fabrika ih ne bi tako postavila. Vidis da ono skoro kache ivicu headstocka.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 19:05

Ma jok, to je samo zbog ugla iz koga je slikano.

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 19:06

pogledaj malo bolje pls, na Videnovoj bre civije verovatno grebu ivicu headstocka kad se vrte.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 19:16

Pogledaj moj avatar, tj. glavu mog instrumenta, pa obrati paznju na civije sa jedne i druge strane.
Uostalom, sve i da je ceo vrat rucni rad, sve ostalo je fake!

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 19:21

nisam rekao da nije fake, samo sam rekao da od one desne glave sa slike nije moguce isturpijati levu, i da su na Videnovoj civije duboko postavljene i da se to vidi iz aviona i da nijedna fabrika ne bi tako lose uradila. Nikoga ja ne branim i nkoga ne napadam, samo pisem na osnovu slika koje ste ovde okachili.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 19:27

Da li mislis i da civije sa leve strane grebu glavu na mom instrumentu? Ma, to je samo ugao iz koga sam slikao.. Nego, nije bitno to vise...
Voleo bih da cujem Videnovo obrazlozenje fotografije tela u fazi izrade.

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 20:14

U to da li je ceo instrument fake necu da ulazim posto je nisam video uzivo ja ti samo kazem da jos jednom pogledas oba headstocka koja je Rocket slikao spreda i otpozadi i procitas sta sam napisao gore.

Goja

Post by Goja » 28 Nov 2008, 20:16

ufff vas dvojica ste se bas raspisali... Videna jos nema :shock:

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2008, 20:18

[quote="Rocket Roll"]

Image

Image

Image

na zadnjoj slici je Legendov headstock sniman otpozadi, provali kako civije normalno stoje i cak i vrat civije viri preko ivice, kod Videnovog teleta to ne postoji.

evo ti i isecena slika Videnovog headstocka otpozadi, lepo se vidi da su civije toliko duboko u headstocku da se maltene njena ivica izravnala sa onim malim plasticnim prstenovima u vratu svake civije.

Image
Last edited by dweezil on 28 Nov 2008, 20:31, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2008, 20:26

Na obe ove slike je "videnova" gitara okrenuta tako da deluje da su civije dublje, dok je legend zarotiran suprotno... rekao bih da je opticka varka

Locked