"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?
Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?
Jedno mi ne ulazi u glavu, od svih ljudi zašto čovek zakopa sebe pokušavajući gitaru da uvali Rocketu, koji je hodajuća wikipedia za fendere, fenderolike gitare i elektroniku u njima?!
sorry za off ...
Rocket isti takav kondenzator je taj o kojem sam pricao da je u mom Behringeru ...
nekako mi je sumljivo to oko no-name hardware-a ...
Rocket isti takav kondenzator je taj o kojem sam pricao da je u mom Behringeru ...
nekako mi je sumljivo to oko no-name hardware-a ...
pa ono... ako rocket primi primice i ostali... capischi...friedman wrote:Jedno mi ne ulazi u glavu, od svih ljudi zašto čovek zakopa sebe pokušavajući gitaru da uvali Rocketu, koji je hodajuća wikipedia za fendere, fenderolike gitare i elektroniku u njima?!

Da, ali ako se Rocket ne primi (za šta su, realno, veće šanse), on će se naravno pobrinuti da taj majstor ne proda više nikad gitaru.
pa to se i desilo... si ti high on something?
samo ti kazem predpostavljenu strategiju... nas kako kaze tom morello... know your enemy 

Kako ide naziv one teme, 10ka za majstora Videna?

Ma svatio sam ja šta mu je bila strategija, ali da veruje da će mu nešto takvo i uspeti... 

- Rocket Roll
Nakon toga sam Videnu, u privatnoj prepisci, ponudio "da mi ispriča pravu priču", u nadi da će pristati, pokajati se, pa ćemo sve zaboraviti a Viden će preći na poštene načine zarađivanja - kojih ima puno. Na primer, Amerikanci su napravili ceo biznis od toga što neko kupi jeftinu gitaru, apgrejduje je (setup, voskiranje magneta, pravilno ožičenje, sitne elektronske modifikacije kao "treble bleed cap" i slično, shielding itd.) i onda proda sa nekakvom zaradom. Slično modifikaciji gitarskih pedala. I svi živimo srećno & zadovoljno, kao velika, srećna porodica.
Valjda sam idealist, šta li.
Upravo je taj vrat - headstock i sve ostalo - i fokusiralo moje sumnje. Otkud to da se majstor koji, po sopstvenom priznanju, ne svira električne gitare, odluči za 22 praga u tako tradicionalnom dizajnu? Kako to da odabere vrlo poznatu Arijinu širinu headstocka (rastojanje između vrha i leđa čivija), kada je tradicionalan Telecaster dizajn tu mnogo specifičniji? Otkud baš ta - za Arije vrlo karakteristična - "grba" na mestu spoja headstocka i vrata, nalik na otekao ručni zglob?
Potražim slike Arijinih Telekastera, i... imam šta i da vidim, kao što ste i vi videli, te slike su u prvom postu u ovom topicu. Ako vam one nisu dovoljne, danas sam bio u SkyMusicu, i video ovo:
Rasprodali su sunburst modele (poštenim kupcima, nadam se!), ali imate slike sunbursta sa neta, a mogu i da, ako želite, ponovo odem sa fotoaparatom u Sky kad im stigne nova serija sunbursta.

E sad mi recite nešto. Koja je verovatnoća da "majstor" krene u kupovinu hardvera i izradu drveta, samo da bi se potrefilo da konačni proizvod ima
- iste čivije,
- istu vrstu "leptirića",
- istu vrstu sedefa na vratu,
- isti ulaz za podešavanje trussroda,
- istu vrstu simuliranog bindinga (za koji je Viden, inače, tvrdio da je pravi, nastao od komada PVC cevi),
- isti položaj i vrstu nosača kaiša, do sve podloški od jeftine tanke veštačke kože,
- istu vrsta bridgea (sve do "zasečenih" sedala, položaja i broja šrafova),
- isti položaj pickguarda (malo odvojen od bridgea),
- isti broj pragova (22),
- isti oblik kapice na 3-way prekidaču,
- istu krivinu sunburst finisha kod gornjeg roga i na celom telu (u poređenju sa slikama iz mog prvog posta),
- isti ulaz za kabl (džek),
- isti neckplate, sa sve crnom plastičnom podloškom (vrlo karakteristična detalj za Arije),
- iste kapice potenciometara...
Šta bi Amerikanci rekli u ovim situacijama? "If it walks like a duck, and talks like a duck, then it's Chuck Berry".
Rusi, malo manje lirični ali zato više praktični, rekli bi: "Elementarno, Votsone. Ako devojka vrši felacio u javnoj kući, naoružan deduktivnom metodom mozak donosi zaključak da je pred nama prostitutka."
Drugim rečima - recite vi meni.
Valjda sam idealist, šta li.
Upravo je taj vrat - headstock i sve ostalo - i fokusiralo moje sumnje. Otkud to da se majstor koji, po sopstvenom priznanju, ne svira električne gitare, odluči za 22 praga u tako tradicionalnom dizajnu? Kako to da odabere vrlo poznatu Arijinu širinu headstocka (rastojanje između vrha i leđa čivija), kada je tradicionalan Telecaster dizajn tu mnogo specifičniji? Otkud baš ta - za Arije vrlo karakteristična - "grba" na mestu spoja headstocka i vrata, nalik na otekao ručni zglob?
Potražim slike Arijinih Telekastera, i... imam šta i da vidim, kao što ste i vi videli, te slike su u prvom postu u ovom topicu. Ako vam one nisu dovoljne, danas sam bio u SkyMusicu, i video ovo:
Rasprodali su sunburst modele (poštenim kupcima, nadam se!), ali imate slike sunbursta sa neta, a mogu i da, ako želite, ponovo odem sa fotoaparatom u Sky kad im stigne nova serija sunbursta.

E sad mi recite nešto. Koja je verovatnoća da "majstor" krene u kupovinu hardvera i izradu drveta, samo da bi se potrefilo da konačni proizvod ima
- iste čivije,
- istu vrstu "leptirića",
- istu vrstu sedefa na vratu,
- isti ulaz za podešavanje trussroda,
- istu vrstu simuliranog bindinga (za koji je Viden, inače, tvrdio da je pravi, nastao od komada PVC cevi),
- isti položaj i vrstu nosača kaiša, do sve podloški od jeftine tanke veštačke kože,
- istu vrsta bridgea (sve do "zasečenih" sedala, položaja i broja šrafova),
- isti položaj pickguarda (malo odvojen od bridgea),
- isti broj pragova (22),
- isti oblik kapice na 3-way prekidaču,
- istu krivinu sunburst finisha kod gornjeg roga i na celom telu (u poređenju sa slikama iz mog prvog posta),
- isti ulaz za kabl (džek),
- isti neckplate, sa sve crnom plastičnom podloškom (vrlo karakteristična detalj za Arije),
- iste kapice potenciometara...
Šta bi Amerikanci rekli u ovim situacijama? "If it walks like a duck, and talks like a duck, then it's Chuck Berry".

Drugim rečima - recite vi meni.
Rocket, svaka cast za trud!
P.S.Trebalo je da slikas Bozu, kako proba obe gitare...

P.S.Trebalo je da slikas Bozu, kako proba obe gitare...

- Guitar_thrill
- MF veteran
ne bih da se pravim pametan,a mozda i gresim, ali glave ove dve gitare mi ne izgledaju iste....ili gresim?
matori nisam gitaru video live i stvarno ti verujem al ova dva headstocka na slici def nisu ista ili stoje pod razlicitim uglom pa se zato tako chini. cak su i razlicite boje drveta, dodushe ako je nesto kao lakirao onda i ima drugaciju boju. Mozda je covek ono poskidao delove sa Legenda, neam pojma vishe
Last edited by dweezil on 27 Nov 2008, 22:26, edited 1 time in total.
Rekao bih da je samo do ugla gledanja,dweezil wrote: stvarno ti verujem al ova dva headstocka na slici def nisu ista ili stoje pod razlicitim uglom pa se zato tako chini.
Verovatno su isti..samo ne stoje pod istim uglom pa se stice utisak da su razliciti...
i na Videnovoj civije stoje dublje u headstocku, tj. provali kako manje vire od ivice nego na Legendu. I na Legendu kad gledas headstock otpozadi na samom spoju vrata i glave, onaj ravan deo vise "ulazi" u neck. neam pojma vishe stvarno
Last edited by dweezil on 27 Nov 2008, 22:39, edited 2 times in total.
Jebote ne mogu da verujem,wtf !!!!
pa ovo treba u vestima da bude
Ono zbunjen sam ko tinejdzerka kad dobije prvu mecu,jebote pa.......... ne znam
pa ovo treba u vestima da bude

Ono zbunjen sam ko tinejdzerka kad dobije prvu mecu,jebote pa.......... ne znam