"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Locked
Guitar_thrill
MF veteran

Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Post by Guitar_thrill » 27 Nov 2008, 23:23

Cilal Najed wrote:Care, skracena je pa zato tako deluje, ima dublji usek kod civije za h zicu, pa je stomak tako mogao da dobije drugaciju liniju. Ito je primenjeno na stratocasteru.
ali izgleda i kao da je stomacic pomeren na dole....nekako je "videnov" vrat deblji dole...naravno mozda je opticka vrata bas iz gore navedenog razloga.....ipak to samo znaju oni koji su je drzali u ruci,a ja verujem Rocketu :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Nov 2008, 23:26

dweezil wrote:Image

stvarno ne zelim da se pravim pametan ali meni je leva glava def masivnija i ima drugaciju krivinu i mesa gde ne bi mogla da ima da je turpijao i stanjivao onu desno
Dweezil, mislim da je u pitanju ugao.

dweezil

Post by dweezil » 27 Nov 2008, 23:26

pa jeste pomeren na dole ali na onoj glavi desno bre nema toliko mesa da bi se ostavio onakav stomacic, a neam pojma vise ni ja, i ja verujem Rocketu mada je ovde mene lazno optuzio kad sam bio pod drugim nickom.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Nov 2008, 23:28

LoL, koristio si dva nicka. Banujte ga, oma.
fusebop?

On topic, ma da... tu se potrudio malo. Koliko je naplatio to smirglanje? 150e? :lol: :lol: :lol:

Jbt, i kako sad covek u Srbiji da kupi gitaru (van prodavnice)?!?
Da povede Rocketa sa sobom kad kupuje? :)
Last edited by sinisake on 27 Nov 2008, 23:31, edited 1 time in total.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 27 Nov 2008, 23:30

dweezile, takvog telca sam za malo kupio a da ga nisam ukljucio u pojacalo (nisam zeleo ni da cujem te magnete), hteo da stavim drugu elektroniku i da resim pitanje takve gitare. Zaista je na suvo zvonio kao klavir...
E, sad, ako se ipak odlucim da ga uzmem, napravicu modifikaciju glave pa te zovem na kafu. Ionako se dugo nismo videli.

dweezil

Post by dweezil » 27 Nov 2008, 23:32

nije, ja sam analogboy, a Rocket me je optuzio da sam kontaktirao Jimmy Hendersona i navodno nesto sa njim petljao oko nekog biznisa i pedala, al ajd nema veze, oprostio sam mu, iskreno bilo mi je smeshno.

A sto se tice ovog Videnovog telecastera stvarno ono vishe neam pojma, meni lici da je covek sam napravio vrat i prebacio telo i delove sa nekog kineskog teleta.

A moze Lale, i malo da sviramo na mandolinama. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Nov 2008, 23:34

Koliko se sećam, AnalogBoy je iznervirao mnogo ljudi na ovom forumu, i izrekao dosta uvreda. Neće biti da sam ja tu kriv, ili Džimi?

Dweezil nam se svima, siguran sam, mnogo više dopada. :D

Uostalom, zato sad i ne žurim sa optužbama. Pokušavam - iako iznerviran & nasekiran - da iznesem samo činjenice, a zaključke da ostavim svakom od vas ponaosob. Ako mi ne uspeva uvek, molim vas za izvinjenje, ovih par dana su mi vrlo teško pali. Išao sam logikom "eto vam dokaznog materijala koji sam do sada prikupio, a vi vidite šta vam je činiti".

Jer, imaće neko para, hteće da možda oproba ručni rad, itd... "Da sam ćutao, bio bih saučesnik" - tako se govorilo i na Nirnberškom procesu, ako se ne varam?

(Nisam mogao da potrefim obe gitare iz baš-baš istog ugla - gitare klize po mermernom podu SkyMusica, prodavcu se žuri, i sve to. A iz dosadašnjeg iskustva znam da uvek ima malih razlika od komada do komada, čak i u masovnoj proizvodnji.)

Možda biste, za završetak večeri, voleli da čujete i par reči o zvuku, svirljivosti i opštem utisku "Viden" Telekastera?

Do sada ju je na kratko sviralo više članova ovog Foruma - ako žele, neka sami iznesu svoje utiske.

Moji utisci odgovaraju mojim ranijim utiscima sa jeftinim Telecasterima - upotrebljivo, ali ništa "da zaklecaju kolena". Na ovoj mi smeta pretanak vrat (moja lična "boljka", šake su mi za dva broja veće nego što je propisano po JUSu), smeta mi "zvonjava" jeftinog cinkanog hardvera (opet lična "boljka" - previše sam osetljiv na taj "boink-boink" na svakoj noti, kao da se udara u šerpu... mnogima to ne smeta, jer se i ne čuje mnogo kroz pojačalo), smeta mi "raspadanje" zvuka na teškom gainu. Znate kako se dobri magneti "bude" pri overdrajvu i "istrčavaju" u prvi plan kao Dejo na centaršut? Jeftini magneti čine da zvuk izgubi veliki deo fokusiranosti. I dalje "reže", jer su u pitanju singl-magneti, ali svirajte uporedo sa nekim ko ima dobru gitaru i rizikujete da zvučite smešno. Pored toga, ova konkretna gitara nije dovoljno rezonantna "na suvo" - note ne možete da osetite telom, što znači da se vibracije kroz nju ne pronose lepo, i note ne "cvetaju" i ne izleću iz gitare kao što je slučaj sa odličnim primercima, recimo, Fendera. Savet: slušajte taj srednji deo note kad procenjujete bilo koju gitaru, taj deo tona posle attacka a pre nego zvuk počne da opada. Po mom utisku, vrhunske gitare upravo tu dodaju "živost", "svetlost" i organski kvalitet noti.

Da li bih je kupio za 120 evra? Da mi vrat odgovara i da me cink ne nervira, da. Taman da imam "travel guitar". Da li bih je kupio za 300 evra? Ne, pa taman da me cink ne nervira i da mi je vrat potaman. Nema tu "živost", i tačka. Otišao juče da overim Fenderove Telekastere u Mitrosu, uzeo Lite Ash Telekaster, okinuo akord... kao da sam se probudio, i sve shvatio.

dweezil

Post by dweezil » 27 Nov 2008, 23:42

nemoj da petljas Jimmy-ja u to, nije lepo al ajd, a zato i kazem sto si Rocket lak na optuzbama. Ovo se ne odnosi na trenutnu temu nego uopste.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 27 Nov 2008, 23:42

dweezil wrote: A moze Lale, i malo da sviramo na mandolinama. :)
Duelling mandolins!

dweezil

Post by dweezil » 27 Nov 2008, 23:43

da malo da przhimo Rickky Scagssa. 8)

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 27 Nov 2008, 23:44

I Chrisa Thile!

Drumkiller

Post by Drumkiller » 28 Nov 2008, 00:21

newerujem...mada jasno se vidi sa slika da glawa widenowe gitare i glawa legenda nisu iste...to nije do ugla nego je 100% tako jasno se vidi...moze li neko to da pojasni???a newerujem da postoje tolika odstupanja u serijskoj proizwodnj,posto owo je bas weliko odstupanje,a ta se obradi tako je nemogutje,kako je moguce od tanje glawe turpijom naprawiti deblju?!?!? jedino ako je zalepio parce drwrta na glavu pa nesto iskombinowao ali bi se to definitivno videlo....

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 00:26

Uh, nemoj da se ljutis ali nisi bas ispratio temu najbolje..

Drumkiller

Post by Drumkiller » 28 Nov 2008, 00:30

neljutim se ja....:) nego nekontam,vidim swi ignorisu da odgowore malo jasnije na pitanje... mozda mi je nesto promaklo,mozes mi reci sta,da nebi o5 citao ispocetka swe...

Tufli

Post by Tufli » 28 Nov 2008, 01:06

Ako je istina da je Viden telecaster ustvari obradjeni Aria telecaster onda stvarno :vomit: .
I sad kad vidim one teme "Avantura izrade gitare" i "10ka za majstora Videna" ..... :?
Zalosno! :x

Locked