P&K Amps Rocket -> Prvo Trainwreck Pojačalo u Srbiji

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
xspaceman

Re: P&K Amps Rocket -> Prvo Trainwreck Pojačalo u Srbiji

Post by xspaceman » 21 Jan 2009, 17:49

Sava wrote:"
Ako baš hoćeš da se igraš probaj da pronađeš samo jednu npr. staru Telefunken (via Nikola, Peca?) pa je postavi na mesto prve lampe u lancu.
slazem se sa Savom! I ja mislim da ako se i menjaju , treba menjati samo prvu ulaznu lampicu u preampu... u prilog tome evo malog citata :

"Before you discover the new possibilities in your amp, let us give a disclaimer. Your amp was originally designed for a certain type, and although tube amps are often forgiving, it may not have a tone that you like with a different tube type. For instance, changing the tube type doesn't only change the gain factor; there are other variables as well and your amp may have a circuit that is more particular than others. "

a ceo text je na linku koji sam vec gore postovao:
http://thetubestore.com/gainfactor.html

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2009, 17:53

cccira wrote:"Platimo Rocketu taksi u oba smera" :lol:
Haha, biće dovoljno da SSMC ima jedno slobodno mesto u kolima. :lol:
xspaceman wrote:I ja mislim da ako se i menjaju , treba menjati samo prvu ulaznu lampicu u preampu...
+1. Tako me je Hillybilly i učio - V1 čačkaj ako baš želiš, a ostale ne diraj...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Jan 2009, 18:01

Rocket Roll wrote:
cccira wrote:"Platimo Rocketu taksi u oba smera" :lol:
Haha, biće dovoljno da SSMC ima jedno slobodno mesto u kolima. :lol:
Bice kod mene ako budes smeo da sednes u kola sa novopecenim vozacem :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2009, 18:03

It's a deal, hvala puno!

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 21 Jan 2009, 18:27

Rocket Roll wrote:Tek sam se danas setio - d'oh! - da mogu da ga "odšrafim" i da ga onda kontrolišem "Volume" potom gitare. Fantastična dinamika. To čuti pa umreti. Bolje od seksa, ako mene pitate.
Bravo! To sam i ja prvo primetio na tom pojacalu pored odlicnog headroom-a... I meni je to takodje mozda i najbitnija stvar kod pojacala. Reakcija na dinamiku... Znaci tacno osetim ono shto sam odsvirao i vibraciju zice na neki organski nacin... I to je priceless :)

"Bolje od seksa, ako mene pitate."

Ne bih se bash slozio... :D

xspaceman

Post by xspaceman » 21 Jan 2009, 19:46

a mogo si i da mu stavis jedan hi/low power prekidac za smanjenje snage, pa bi onda mogo i vishe da ga odshrafish...cisto onako za sobnu svirku...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2009, 20:54

xspaceman wrote:a mogo si i da mu stavis jedan hi/low power prekidac za smanjenje snage...
Trioda / pentoda? Da, ima rešenja za stišavanje - znam da VOX Custom Classic serija ima 33W/22W prekidač, a Hillybilly na svoja pojačala često stavlja triodno-pentodni prekidač (ala Orange Tiny Terror ili VOX Night Train) - ali ja sam se zapravo plašio hoće li pojačalo biti dovoljno glasno (1x12''), pa nisam razmatrao te opcije. :D

No, neću ga modifikovati jer divno radi i na malim snagama - velika prednost Rocketove bliskosti sa pojačalima radnog režima A.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 21 Jan 2009, 21:00

sinisake wrote:Fino zvuci to pojacalo, koliko se moze zakljuciti na osnovu kompjutorskog snimka, ali i ja, kao i ostali, imam utisak da se mora malo vise odvrnuti e da bi se dobila prava boja.

Ovako zvuci malko uguseno, nema taj groove. Naravno, opet nisam rekao nista novo, ali se nadam da se Z*Z*Z nece ovog puta naljutiti. :wink:
Nisam se ja ljutio, narocito ne na tebe, ali sada se ljutim...draw yer lightsaber ma man :jedi_fight:

Rocket Roll

P&K Amps Rocket Test

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 11:56

Zahvaljujući Hillybillyju dobili smo priliku da pojačalo snimimo "na većoj radnoj temperaturi" i sa više različitih gitara:

->P&K Amps Rocket Test<-

Veliko hvala Dudi Bezuhi koji je odvojio vreme da nam pokaže kako se svira! :D

Na snimku su AmStd Strat, Gibson Les Paul Custom, Epiphone Pro Les Paul (bila je tu i Aria PRO II FA-80, ali nek' ostane za drugi put). Snimano Peavey instrumentalnim mikrofonom u Artec mikrofonski preamp pa u laptop. Za snimanje je korišćen P&K Amps Rocket model sa dve AlNiCo desetke.

Snimano metodom "gitara u pojačalo". Nikakva naknadna obrada snimaka, osim uklanjanja DC offseta i normalizacije vršnih vrednosti na -0.1dB.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 01 Feb 2009, 12:34

That's what I am talking about!!! Tacno se CUJE gitara (drvo, magneti...), ali koji headroom i koja dinamika... Fenomenalno!
Svidja mi se specificnost treble-a Rocketa... Podseca me na AC30, ali je nekako finiji i obliji.

Jel mi se cini ili je ovo snimljeno bez reverba?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 13:33

Rax13 wrote:Podseca me na AC30, ali je nekako finiji i obliji.
Zapravo, fizičke razlike u tonskoj sekciji između Rocketa i Top Boost kanala VOXa AC30 su vrlo male. 33K na R2, recimo, i tako neke sitnice.

Ono što se zaista čuje - kao i kod svakog komada muzičke opreme - jesu skupi elementi, ručno motani old-school trafoi, cela ta custom i boutique priča... i veoma tvrda naponska sekcija, ali o tome smo već pričali.
Rax13 wrote:Jel mi se cini ili je ovo snimljeno bez reverba?
Bez reverba. Rocket je dizajniran bez reverba. Hillybilly je mogao da ga doda u toku izrade, ali lično izbegavam reverb kad god mogu pa mu ga nisam tražio.

dweezil

Post by dweezil » 01 Feb 2009, 15:43

meni se vishe svidja kako sljaka sa single coilima, dodushe ok mi je i sa Epiphonom. Za Les Paula ipak mislim da bi ga poterala treba makar jedna 12-ica.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 01 Feb 2009, 15:45

dweezil wrote:meni se vishe svidja kako sljaka sa single coilima
Bas sam i ja hteo ovo da napisem. Zlocin je ne ukljuciti strata u P&K Rocketa :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 15:49

Tako je. :D Ipak, ostaje ono što je Sava rekao na DiMarzio EJ Custom temi - trebalo je da mrdamo potenciometre između dve gitare i da provedemo malo više vremena nameštajući mikrofon (bio je u veoma lošoj poziciji, po principu "hang a SM57 and run" škole ozvučavanja - gledao je u donji ugao kabineta i to nakošen pod uglom od skoro šezdeset stepeni).

Za mrdanje potenciometara nisam stručnjak, pošto ne sviram humbuckere i ne znam kako se VOXovska tonska sekcija najbolje namešta za njih, ali znam da iz "stavi dinamički mikrofon negde blizu pojačala i pritisni 'REC'" prakse ozvučavanja kabineta nikad ništa dobro ne može da proiziđe. Što se i čuje - "živost" zvuka skoro uopšte nije uhvaćena.

No, Sava nije mogao duže da ostane jer se Rea uzvrpolji kad ostane sama, i onda je sve bilo na brzaka...

dweezil

Post by dweezil » 01 Feb 2009, 15:56

a zar nije pojachalo bilo sa jednom 12-icom Celestion Vintage 30 ?! Jel ovo sad drugi primerak?!

Post Reply