Tycobrahe Parapedal je retka zverka (proizvedena, kao i sve dobre pedale, u malom broju primeraka). Najpoznatija je kao "onaj čudni sint koji je svirao 'Sabbath Bloody Sabbath'". Mene je zainteresovala kao dobrodošla varijacija na MicroSynth temu: filter koji nije automatski već podesiv, ali zvuči na isti način "moogovski". Ovo je taj ton:
->Tycobrahe Parapedal Demo<-
Tražio sam nadugačko & naširoko nešto što radi na isti način ali da je lakše za izradu, međutim ništa nisam našao. Glavni problem kod Parapedal je dvostruki potenciometar: kao i kod UniVibe kontrolera, naći stereo potenciometar koji može da zameni wah-pot je nemoguća misija, da i ne spominjem pronalaženje pogodnog waha za kućište. Potenciometar mora da bude metalni, da ima dovoljno dugačak navoj kako bi prošao kroz ležište u wahu i da mu osovina bude duža a telo kraće od Alfinog i CTSovog 24mm standarda. Uspeo sam da nađem jedan jedini koji odgovara...
Ostatak izrade je uvežbavanje nekih dosadnijih aspekata mašinske obrade metala. Rezultat, međutim, nadoknađuje sve muke

Projekat je na Geofexu. Tačan je, uz jednu ispravku: ne dodajte R14 i R15, operacioni onda odlaze u samooscilaciju!