Jedan istinski raritet

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
sinisake
The original one

Jedan istinski raritet

Post by sinisake » 24 Mar 2009, 20:07

U pitanju je nova pedala iz Gajinog Custom Shopa - Colorsound Dipthonizer clone!!!
Vrlo,vrlo retka, bas vintage pedala sa cijom se proizvodnjom prestalo oko osamdesete, ako se ne varam.
Zanimljivo je da pedala koja smo Majstor i ja sad posteno iznjakali :D ide u Belgiju, sto samo govori koliko je retka & trazena od muzickih sladokusaca!
(Nema je vise ni na e bayu, a cena je dostizala, dok je bilo, i do vrtoglavih 1000$?!?)

Evo osnovnih podataka o pedali:
http://filters.muziq.be/model/colorsound/dipthonizer

U sustini pedala je auto wah + fuzz kombinacija.
Ako nekog zanimaju tehnicki detalji, verujem da ce se Gaja javiti i objasniti ih...

Ono o cemu ja mogu da kazem jos koju je zvuk...
Nazalost, nisam imao prilike da je probam na pojacalu, ali se na osnovu kratkog (ali intenzivnog:)) Amplitube + Strat testa moze reci sledece:
- Pedala vrlo sirokih mogucnosti (primeticete na slici 4 polozaja Dipthong/Vowel pota, Sweep (Sensitivity) pot, cijim se blagim pomeranjem dobija potpuno drugacija zvucna slika)
- Pogodna za alternativna/noise drljanja, ali se na pitomijim podesavanjima ponasa skoro pa ''mejnstrimasto'', ako to bas hocete :)
- Ima vrlo zdrav fuzz, koji ne '''gusi'' i ne ''ubija'' signal, kako to neki fuzz-ovi umeju
- Zvuk dobija karakteristicnu, skoro ''flangersku'' sirinu
- Izuzetna osetljivost na rad volume pota!

Mislim da se to moze koliko-toliko cuti u ovom zvucnom primeru:

http://www.box.net/shared/kr9rn104fx
Moja malenkost svira a DJ Gaya je izmenjao sve moguce pozicije/varijante. :mrgreen:

Ali, sve to nije nista naspram ZVUCNOG otkrovenja koje je doslo kad smo povezali ovu pedalu sa Octavia klonom, takodje iz Gajine radionice... :)

E, tu su obe pedale dale ono najbolje od sebe...
Ako cujete u sledecem zvucnom primeru Hendrixa u trenucima najveceg nadahnuca, necu se iznenaditi. :D

Ovde smo Gaja i ja zamenili uloge, pa sam ja (iz)vrteo potove a on svirao:
http://www.box.net/shared/ytojdyutbv

A, onda, taman kad smo hteli da se spakujemo (i ne maltretiramo vise moju cerkicu :D ), Gaja nailazi na jedno VRLO BOLESNO podesavanje, i tako dolazimo do sledeceg:

http://www.box.net/shared/v7ha9kjzza

U jednom trenutku cete cuti lajanje, pricanje, psovke, a bogami i Radomira Mihajlovica Tocka kako grdi lenjog ucenika!!! :mrgreen:

Uzivajte! I pitajte sto vas zanima!

borislavgajic

Re: Jedan istinski raritet

Post by borislavgajic » 25 Mar 2009, 10:22

:lol: jedino sto bih imao dodati je da tu unutra ima dva paralelno postavljena filtera(wah-a...slicna konfiguracija kao kod Morley wahova) od kojih jedan ide gore a drugi doooole ..OTA (ca3080) sluze kao promenjivi otpori....i tako kruznim prekidacem se moze postaviti 4 polozaja za nacin oblikovanja controll voltage-a.........pa sve ukupno vrlo podseca na EH Talking pedall....samo mnogo vishe funky 8) ....a moze biti i distorzija sa blend kontrolom i filterima
....doduse zvucni zapisi su sve samo ne funk.. :( :cry: ....moze se podesiti na 100 nacina ...a veoma zavisi od stila svirke...jer jacinom trzanja kontrolise se sveep filtera........eto

i da poslednji e-bay transfer je bio preko 1200$

hvala ti Sinisake na pomoci

pozdrav gaja :hide:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Mar 2009, 14:47

....doduse zvucni zapisi su sve samo ne funk.. :( :cry: .
He, he, pa ima i funky momenata, nemoj tako. :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Mar 2009, 15:14

Ček' on to reaguje na picking, nije onaj fazon gde mu podesiš oscilaciju pa mu tako zadaješ kako će da wahuje?
Jedino što sam čuo, a da je slično ovome su stvarčice iz EHX kuhinje, mada oni baš često vole da preteraju i prenaglase efekat. Ovde mi se dopada što je u 90% demoa koliko-toliko zadržana transparentnost signala. :wink:
Lepo, baš lepo. :D Svaka čast, momcovi!
sinisake wrote:Ima vrlo zdrav fuzz, koji ne '''gusi'' i ne ''ubija'' signal, kako to neki fuzz-ovi umeju
Hehe, samo kada se setim koliko si nas ubeđivao da ti se nikada neće dopasti ništa sem Octavie... Polako, samo polako... :twisted:

:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Mar 2009, 15:50

Hehe, samo kada se setim koliko si nas ubeđivao da ti se nikada neće dopasti ništa sem Octavie... Polako, samo polako... :twisted:
XeXe... Priznajem i Fuzz Face mi se dopao... :hide:
Al' trenutno mi se ponajvise po glavi mota onaj Screwdriver...A to je vise overdajv, je l'... :P

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Mar 2009, 17:14

sinisake wrote: Priznajem i Fuzz Face mi se dopao...
Još kada vidiš kako, uz pomoć internal-trimmera, može da služi i kao boost-drajv-šta li je već... :D
sinisake wrote: Screwdriver...A to je vise overdajv, je l'...
Nemam pojam u koju kategoriju spada Treble-Booster, to će najtačnije Rocket da nam definiše.

Nego, ozbiljno, jel
Colorsound Dipthonizer clone
wahuje po zadatom šablonu na potenciometru (kao onaj MXR AutoWah) ili wahuje pri okidanju žice kao kaki envelope filteri? :)

borislavgajic

Post by borislavgajic » 26 Mar 2009, 16:37

envelope kontrolisan filter.........ima dugme za podesavanje sensitivity...... :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Mar 2009, 17:04

Danke schön! :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 16 Apr 2009, 00:31

Veoma lepa i korisna stvarcica - zvucno me podseca na Envelope follower koji imam na Ehx Polyphaseu - veoma blizu MuTron BiPhase :)

Post Reply