Daphon je prvi put izašao na glas kada je aNaLoGmAn pohvalio njihove jeftine E20DL analogne delayje, počeo da ih modifikuje i (pre)prodaje za velike pare (više o tome na http://www.analogman.com/delay.htm). Nešto kasnije se ispostavilo da je njihov E20-CS kompresor isto što i Boss CE-2, što su jako lepe vesti ako ste zainteresovani za boutique kompresiju... Tako da sam Cortexa, kada me je zamolio da mu preporučim chorus, mirne duše poslao da kupi Daphonov E20CH. Drago mi je da sam bio u pravu:

Surprise, surprise: Beltonov BL3207 BBD čip i BL3102 klok, TL022 za LFO... Boss CE-3 ponovo jaše! Pritom sam impresioniran izradom - svi elektroliti su 105°C. A Bossove pedale koštaju pet puta toliko i koriste jeftine Jamicone... Takođe, skoro svi ostali kondenzatori su milari, onako kako je Boss radio za vreme MIJ ere. Sve komponente su "normalne" veličine, ništa SMD kao kod Behringera, tako da se možete igrati Keeleyja koliko vam duša ište.

I sve to kupuje 10tak evra. Ako ste raspoloženi da chorusujete, bili biste blesavi da propustite ovo.
Jedan testić:
->Daphon E20CH Super Chorus: Test<-
Code: Select all
00:05-00:18 - sve na podne
00:18-00:30 - "Width" na maksimum
00:30-01:05 - "D-Time" na maksimum
01:05-01:55 - "Speed" na maksimum, igranje sa ostalim potenciometrima