Čim ga uzmete u ruku vidite da je HardWire serija kozmetički za korak ispred Bossa - od kodnih potenciometara sa aluminijumskim kapicama do izgravirane gumene podloge, sve odaje utisak skupljeg japanskog automobila.
Dobrodošle reklamirane promene se čuju - tr00 bypass, "Trails On - Trails Off" prekidač odmah ispod footswitcha, vrlo veliki headroom (tačka koja me je posebno impresionirala).
Zvuk? Veoma dobar snimač - kratak primer sa delayjem od 8 sekundi u kojem možete da uporedite ponavljanja i originalni zvuk:
->DigiTech HardWire DL-8: Čista Ponavljanja<-
Pomenuti headroom znači da ne šteti attacku i da ponavljanja "udaraju" pojačalo isto onako kako ga "udara" sama gitara. Veoma impresivno, ako mene pitate - očekivao sam onaj "klinički mrtav" Bossoliki ton, to jest pedalu kroz koju svaki deo svake note zvuči isto (depresivno & nezanimljivo), a sačekalo me je nešto sasvim drugo.
Emulacije? Digitalija i tu postaje sve "življa" i "življa". "Modulated" zvuči kao dobri digitalni chorus iza pravog analognog delayja - izuzetno upotrebljivo, ipak, jer zvuči "skupo" a ne kao da svirate kroz didžitalnu igračkicu. "Analog" ima "tu" boju mada digitalnom još uvek fali "UFO faktor" argh-argh-argh treće dimenzije BBD linije - opet, DL-8 bolje radi tu emulaciju BBD linije od bilo čega što sam do sada čuo.
"Slap", "Lo-Fi" i "Tape" su emulacije trake i najjače strane DL-8ice: sve tri imaju taj čudni, "vrpoljeći" i "živahni" karakter magnetnog zapisa (minus artefakti koji se još uvek ne mogu simulirati), s tim što "Slap" daje maksimalnih 150tak milisekundi a "Lo-Fi" zvuči kao vrlo stara traka koja je odsvirala svoje.
Sve emulacije upadaju u samooscilaciju i to rade prilično pristojno - vrlo blizu ali i dalje suviše "uštogljeno". Primeri "Modulated" i "Lo-Fi" emulacija & samooscilacija u "Slapback" modu:
->DigiTech HardWire DL-8: Emulacije<-
Looper je posebna priča, što važi i za "Reverse" opciju, ali ne bih o tome jer bih za kraj samo da vam dam par
Upozorenja: DL-8 je strahovito osetljiv na vrstu adaptera, i tu ne mogu da ga uhvatim ni za glavu ni za rep. Probao sam ga sa dva različita Somogyi adaptera - oba je odbio da konstatuje. Probao sam ga sa Zoomovim adapterom - odbija da radi sa njim jer Zoom ne može da isporuči deklarisanih 300mA (naravno, velika većina kupovnih adaptera ne može da isporuči 100% svoje deklarisane amperaže). Sa mojim Coxx 0905S adapterom radi kao zmaj, ali taj adapter se prodaje samo u srećnijim zemljama... Razlozi takve izbirljivosti? Verujem da su delom vezani za DC jack a delom za kvalitet napona koji određeni adapter pruža.
Problem sa tačnim merama DC jacka se ponavlja i sa input-output jackovima: jako je izbirljiv po pitanju ulaznog / izlaznog džeka. Odbija, na primer, da radi sa kablovima i patch kablićima ako su njihovi džekovi za dlaku veći / manji / kraći / duži od standardnih. Ti kablovi i patch kablići, pritom, ne prave problem ni jednoj drugoj pedali, ali eto...
Summarum: jako dobar delay koji se ponaša kao Princ od Repeticije. Obavezno proveriti kompatibilnost sa vašim setapom pre nego počnete da razmatrate kupovinu.