tehnike - kako? sta?

Post Reply
Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 30 Dec 2006, 13:48

@tamara11

Šta ti treba iz Celemony Melodyne? Ako imaš neko konkretno pitanje postavi ga na http://muzicki-forum.com/forum/viewforum.php?f=26

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 30 Dec 2006, 17:26

zolideathmetal wrote:(molim korisnike foruma da koriste tacke, zareze i te stvari..ako ne znate gd su na tastaturi, otvoricemo temu o tome...hvala vam)
Najjaci post do sada :lol: :lol: :lol:

tamara11

Post by tamara11 » 30 Dec 2006, 17:37

Fox IV wrote:@tamara11

Šta ti treba iz Celemony Melodyne? Ako imaš neko konkretno pitanje postavi ga na http://muzicki-forum.com/forum/viewforum.php?f=26
super , :D ajde bas cu postaviti to pitanje :D verujem da ce se naci neko da mi pomogne jer sama ne mogu da dokucim kako funkcionise , do sad sam provalila photo shop , nuendo , sound forge ali taj program mi je u potpunosti nejasan :roll: naravno nece to biti jedino pitanje imam jos neka vezana za muzicke karte pre svega phase 22 28 i zbog cega ne mogu da prikacim tv kartu ako je muzicka u kompu :cry: ...nego srecna svima 2007 godina , sve najlepse i puno dobre muzike :D

tamara11

Post by tamara11 » 30 Dec 2006, 17:40

Darth Vercundus wrote:
zolideathmetal wrote:(molim korisnike foruma da koriste tacke, zareze i te stvari..ako ne znate gd su na tastaturi, otvoricemo temu o tome...hvala vam)
Najjaci post do sada :lol: :lol: :lol:
definitivno :D :D :D ja se izvinjavam ukoliko promasim koji , . , .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Happy new year :D :D :D

Tenebra

Post by Tenebra » 31 Dec 2006, 16:58

Jezhu, jako mi je drago sto osecas napredak :D Samo nastavi sa vezbanjem, a ako ti negde zapne, tvoja pitanja su uvek dobrodosla ;) (naravno..nemoj da se pojavljujes samo zbog toga - sigurno znas nesto sto mozes da podelis sa svima ovde ;) )

Tamara..bi li nam malo objasnila tu tehniku? Ja sam malo citala samo o njoj..volela bih da znam vise :)

I naravno...sretna svima 2007. i lepo se provedite veceras!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

tamara11

Post by tamara11 » 04 Jan 2007, 09:34

Tenebra wrote:Jezhu, jako mi je drago sto osecas napredak :D Samo nastavi sa vezbanjem, a ako ti negde zapne, tvoja pitanja su uvek dobrodosla ;) (naravno..nemoj da se pojavljujes samo zbog toga - sigurno znas nesto sto mozes da podelis sa svima ovde ;) )

Tamara..bi li nam malo objasnila tu tehniku? Ja sam malo citala samo o njoj..volela bih da znam vise :)

I naravno...sretna svima 2007. i lepo se provedite veceras!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
sta te zanima od tehnike
vibrato uvek triolski slabog i jaceg inteziteta , moze biti stakato , legato , i srednjeg tempa.uvek se peva iz stomaka , mozemo ga staviti na kraju muzicke recenice , kombinovati sa trilerom i glisandima , ponekad se moze staviti na neku rec iako nije poslednja zbog drame....usled dobrog vezbanja moze trajati i do minut al ako neko padne u nesvest nisam kriva :wink:
:P ima toga jos al ko ce tipkati :P

pojmaNemamSaPevanjem

moze li neko ovo malo da poslusa

Post by pojmaNemamSaPevanjem » 01 Feb 2007, 16:16

http://www.esnips.com/doc/026f19b3-463d ... b8c67726/s

Nije dugacko 30 ak sekundi
I kaze mi moze li od ovog glasa nesto da se napravi.

Tenebra

Post by Tenebra » 01 Feb 2007, 18:25

wow!!!! ne da moze, nego..uh!!!!!! odlican glas imas!!!!! :D

kod tebe je problem samo disanje..zbog toga ti se javlja i nesigurnost u pocetnom tonu..ako si primetio - takozvani klisando!!! oseti se i da nemas toliko snage i pokretljivost glasa..sve je u disanju, a to se da navezbati..

..zanima me samo jedan detalj..glas ti je kao "skolovani" solopevacki..cuje se jasno da znas gde treba da ti je ton..kako to znas?
a i pesma koju pevas se peva u muzickim skolama..ides u muzicku?

pojmaNemamSaPevanjem

Post by pojmaNemamSaPevanjem » 01 Feb 2007, 18:48

Tenebra wrote:wow!!!! ne da moze, nego..uh!!!!!! odlican glas imas!!!!! :D

kod tebe je problem samo disanje..zbog toga ti se javlja i nesigurnost u pocetnom tonu..ako si primetio - takozvani klisando!!! oseti se i da nemas toliko snage i pokretljivost glasa..sve je u disanju, a to se da navezbati..

..zanima me samo jedan detalj..glas ti je kao "skolovani" solopevacki..cuje se jasno da znas gde treba da ti je ton..kako to znas?
a i pesma koju pevas se peva u muzickim skolama..ides u muzicku?
Ucio sam pevanje, ali sam do dosta stvari dosao i sam...ne idem na casove vec nekih 6 meseci....pa sam malo sa kondicijom popustio

Evo pre neki dan sam dosao do jedne super stvari, posmatrajuci prste na ruci, kada pomerite srednji prst pomere se malo i ostali, posto pevac treba da ima otvoreno grlo sve vreme dok peva bar ja radim po toj tehnici, postavio sam pitanje "da li postoji neki deo glave, cijim pomeranjem ja mogu indirekto da spustim jabucicu citaj otvorim grlo" , i verovali ili ne kad podignem nos ja zapravo otvorim grlo, uz razliku sto je onda grlo skroz opusteno i otvoreno posto njegovi misici rade kao posledica impulsa koji se salje misicima nosa. A rezultati su odlicni.

Voleo bi da jos neko proba i kaze sta misli, dok se peva od pocetka sve vreme nozdrve treba da podici na gore i blago rasiriti (radom misica nosa). Treba da osetite kako je zadnje nepce otislo na gore a jabucica na dole.

Tenebra

Post by Tenebra » 01 Feb 2007, 19:16

To nije obavezno kod svih..kod nekih se cak i bez namere nozdrve sire dok pevaju..

mislim da je jezik onaj zbog kojeg se jabucica spusta, a nepce dize

a koji je trik jos za otvoreno grlo..maksimalno opustena brada, kao i cela glava malo nagnuta ka dole (ovako se mnogo lakse pevaju visoki tonovi)

koliko si ucio pevanje?

pojmaNemamSaPevanjem

Post by pojmaNemamSaPevanjem » 01 Feb 2007, 21:13

Tenebra wrote:To nije obavezno kod svih..kod nekih se cak i bez namere nozdrve sire dok pevaju..

mislim da je jezik onaj zbog kojeg se jabucica spusta, a nepce dize

a koji je trik jos za otvoreno grlo..maksimalno opustena brada, kao i cela glava malo nagnuta ka dole (ovako se mnogo lakse pevaju visoki tonovi)

koliko si ucio pevanje?
Oko godinu i po dana, ali sve je to bilo ono, idem pa ne idem. Mislim nisam isao ono ozbiljno, bilo je i vecih pauza. Kad se sve skupi efektivno mozda 8 meseci da sve saberes. I mislim da sam napravio dobar pomak.

Tenebra

Post by Tenebra » 01 Feb 2007, 23:13

Pa dobro je!!!!

a sto ne ides vise?

pojmaNemamSaPevanjem

Post by pojmaNemamSaPevanjem » 01 Feb 2007, 23:30

Tenebra wrote:Pa dobro je!!!!

a sto ne ides vise?

novca

///////

http://www.gutenberg.org/etext/19116

Ovo bi trebao svako da procita, definitivno jedna od najboljih knjiga na temu pevanja. Posle sve to naravno sami prebacite i obradite po zanru muzike koju izvodite.

Rara avis

Post by Rara avis » 02 Feb 2007, 23:10

pojmaNemamSaPevanjem: ne valja ti nick. :-P

Jeste, časovi solo pevanja su skupa zabava...pre par godina sam otišla na 3-4, koliko je trajala ušteđevina. :?

pojmaNemamSaPevanjem

jezik

Post by pojmaNemamSaPevanjem » 02 Feb 2007, 23:50

Na konto teorije da jezik spusta grkljan i podizde nepce, OK slazem se sa tim. Tehnika je kroz ispravna. Zapravo imate pevace koji su vise voleli da im grlo bude slobodno dakle da se na samoglasnike otvara kada je jezik spusten a kratko vraca u neki da kazemo normalan polozaj kod suglasnika. Primer recimo Franko Corelli, dok ste sa druge strane imali i pevaca koji su se trudili da im grlo bude sve vreme otvoreno primer Mario Del Monaco, i jedna i druga tehnika zvuce dobro, pevac samo treba da vidi koja mu bolje lezi. Ja vise preferiram da mi je grlo sve vreme otvoreno a jezik 100 % slobodan, i zato izbegavam da jezik upotrebljavam u svrhu podizanja nepca i spustanja grla ,z aci on mora da bude opusten i da ima 100% pokretljivosti. Pa zato koristim sva druga sredstva da orvorim grlo. U pocetku sam vukao grlo dole misicima grla, sto nije bilo dobro, grlo mi se otvorilo to je istina ali je ton bio nekako tezak. Vremenom samo neke stvari ukapirao i poceo da koristim neke druge tehnike. Trenutno radim sa nosom i usima, povlacenjem blagim usnih skoljki unazad otvara mi se grlo i podigne nepce , i tako pevam. Sa sve vreme otvorenim grlom.

Post Reply