Promena u rasponu mog glasa?
Promena u rasponu mog glasa?
Pozdrav svima! Imam jedna dilema u vezi mom raspon glasa. Otkad sam poceo da pjevam sa dijafragme moj raspon se promenio.Ne mogu da ispevam pesme u tonalietom sta sam pjevao ranije,moram da ih povisim.Jednostavno se gusim kad pjevam nisko.A raspon u visinom mi se ocigledno povisio.Dali je to normalna promena ili se nesto lose dogadja sa moim glasnica? Izvinite za greske u jezikom....Dolazim is Makedonije..
Re: promenu u raspon glasa
а ха. па оне ноте што си до сада певао из грла (јер пуним гласом ниси могао да исконтролишеш то) сад певаш из дијафрагме много лакше и природније .
Вероватно ти се распон гласа није повећао а то да дубље ноте теже певаш кад гласно певаш , из дијафрагме, то је јер треба вежба да скочиш са виших нота на ниже одједном кад тако певаш.
Вероватно ти се распон гласа није повећао а то да дубље ноте теже певаш кад гласно певаш , из дијафрагме, то је јер треба вежба да скочиш са виших нота на ниже одједном кад тако певаш.
Re: Promena u rasponu mog glasa?
Fala na strucnom odgovoru...Probacu to sa vjezbom... A jos me zanima dali treba da ima razlika u moc glasa (sila glasa) kada se pjeva sa puno grli i sa dijafragme?