Alice in Chains ili Nirvana?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Frostensen
Posts: 626
Joined: 29 Dec 2008, 21:15

Re: Alice in Chains ili Nirvana?

Post by Frostensen » 12 Nov 2016, 21:16

Porediti Nirvanu i Alisu u cengelama je kao porediti dete koje igrajuci se u pesku napravi nesto sto zalici na cvet sa odraslom osobom koja se time bavi i smisleno to radi. Jeste, ubola je Nirvana par "bezvremenih" hitova u tom talasu poseravanja na rok stardome, ali posmatrano u kontekstu celog njihovog "opusa" rekao bih da su bukvalno uboli to, dok je Alisa sa druge strane konzistenta po kvalitetu i kolicini "hit" materijala.

User avatar
alfonso
Posts: 539
Joined: 10 Jun 2015, 16:23

Re: Alice in Chains ili Nirvana?

Post by alfonso » 12 Nov 2016, 22:01

Ne mogu da kazem da je bilo koji od ova dva "bolji". Mogu da kazem nekoliko stvari generalno. Alisa ce uvek biti bolja jer je Lejn (koliko god ubijen bio,a bio je bar isto kao kobejn) uvek zvucao dobro. Jebes ti nirvanu (koliko ih god voleo i in utero je jedan od najboljih albuma koje sam ja cuo) kad je kurt od x koncerata koje je imao na 3 zvucao ok. Cak ne ni dobro nego ok.
Sva ostala prica je stvar licnog ukusa,po mom misljenju
You Think I Ain't Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire

User avatar
ssmc
Floyd
Posts: 1960
Joined: 22 Oct 2007, 02:17
Location: Beograd
Contact:

Re: Alice in Chains ili Nirvana?

Post by ssmc » 19 Nov 2016, 16:59

PLačem od sreće što je tema oživela :lol2: . Živi bili :ziveli:

Kristiko
Posts: 758
Joined: 31 Jan 2009, 02:43
Location: Beograd, Srbija
Contact:

Re: Alice in Chains ili Nirvana?

Post by Kristiko » 22 Mar 2017, 17:38

Volim oba benda, ali bih se pre odlučio za Alice in Chains. Premda su oba benda donekle zasnovana na sličnim senzibilitetima, ipak mnogo više trenutno uživam u "metalskijem" i mračnijem zvuku Chainsa. Nirvana mi sad već dođe pomalo kao opšte polazno mesto, nalik Bitlsima što nije po sebi nimalo loše, ali mislim da su Chainsi bili daleko tehnički potkovaniji i za neke zahtevnije akustične ili distorzirane deonice, neobične ritmove, vokalna višeglasja i sl. Nirvana je dosta toga radila na čist instinkt i stav što opet ima svoj šarm, ali sam malo tehnički značajniju svirku (premda ne tražim sad neku progresivu, da se razumemo). Takođe, mislim da Cantrell stvarno zna da napravi mračne rifove, pogotovo na ovim poslednjim albumima je postalo baš k'o neki sludge, teški "čekić" koji te pristojno odalami ("Looking in a View"). U suštini, verovatno više metalski ukus u meni me vuče na agresivniji zvuk AiCa. :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest