1 ) provodi više vremena pateći za opremom koju još nema nego svirajući;
ne, ponekad kad svirash, mozes da patis za opremom (u isto vreme)

ali ne sva sreca...
2 ) misli da je kupovina opreme odgovor na sopstveno loše vladanje instrumentom;
ne, glupo je...
3 ) misli da niko živi ne može da odsvira ništa vredno pamćenja ako pritom ne koristi $$$ opremu;
pa slabo sta se moze odsvirati na sjebanoj gitari, mada sad ima za 100E da se nadje sasvim solidna gitara , tako da...nema logike
4 ) više pazi na to ko šta poseduje nego ko kako svira;
Pa naravno da je interesantno videti ko ima kakvu opremu, ali ako mi se ne svidja stil sviranja ili muzika, ja napustam koncert...
5 ) ponižava druge muzičare na osnovu njihovog nedostatka opreme, umesto na osnovu nedostatka talenta / posvećenosti muzici / muzičkog ukusa / itd;
To ko radi, stvarno je debil...
6 ) ima više opreme nego ideja;
Ova tvrdnja moze biti ispravna, jer poznajem nekolicinu ljudi koji su u tom fazonu, ali to se onda svodi na kolekcionarstvo
7 ) ne shvata razliku između "vlasnika instrumenta" i "instrumentaliste";
ovo se vezuje za predhodno...
8 ) ima čvrst stav na temu "ako ga ja nemam, onda je sr*nje";
nisam jos sreo takve...
9 ) ne shvata da na svetu postoji "sjajna muzička oprema", kao i "skupa muzička oprema" - ali da jedno ne podrazumeva uvek ono drugo;
pa da...vec sam rekao...moze se za 100E naci ok gitara...sta reci...moze i squier da zvuci bolje od nekih fendera...to sam se licno uverio..
10 ) ne sluša muzičare na svirci, nego im odmerava opremu i kikoće se od zadovoljstva kada izračuna (do u evrocent!) koliko je njegova sopstvena oprema skuplja;
Bezveze
11 ) suočena sa dve identične gitare koje zvuče i izgledaju potpuno isto - bira onu koja više košta;
Pa to je za one koji imaju da se razbacuju pa posle pricaju ostalima kako su se "izuli" za gitaru i to...
12 ) svoje (najčešće prezirno) mišljenje o kolegama muzičarima i(li) njihovoj opremi zasniva na drugačijim premisama od onih koje koriste profesionalni muzičari, to jest na premisama cene, brenda, trenda, pretpostavljenog kvaliteta, glasina, sopstvene tvrdoglavosti itd., a pritom zanemaruje razloge zasnovane na fizici, fizici zvuka, elektronici, elektrotehnici, akustici, logici i(li) rasprostranjenosti određenog komada opreme.
Pa verovatno ima i takvih...
Ja obozavam da kupujem opremu i gitare i da po tome mozda i jesam snob, ali svaki deo opreme koristim u svrhu za sta je kupljen, a kad vise nema svrhu, prodam. Tako da neznam...mozda da, a mozda i ne...kako ko gleda na stvari.
I recimo non stop gledam oglase jer cesto naleti nesto povoljno ili interesantno...da li za mene ili za nekog od ortaka koji sviraju...od magneta do lampaskih pojacala i bubnjeva...