Vi cete me razumjeti.

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
VoxPopuli

Vi cete me razumjeti.

Post by VoxPopuli » 09 Mar 2009, 23:14

Pun mi je k.... i sviranja i muzicara. Jedan te ispali poslije 7 mjeseci probavanja i kaze da mu se ne svira tezga, znaci trebalo mu je 7 mjeseci da to skonta, drugom padne na pamet da od svoje garaze pravi vjezbaonu i onda trazi od mene pojacalo da tamo neki lijevi koriste par proba dok se on ne snadje, i citava frka poslije toga, treci ko da je s Marsa pao, dobro svira gitaru, al mu tesko da skine pjesmu i onda kad ne zna kako da na probi svira izmislja da pjesme treba da radimo u svom arnazmanu(nidje veze, a nije ju ni jednom presluso) i citav niz gluposti, kretenluka, natezanja, od najobicnijh stvari pa do onih kao najvaznijih. Kao prica se o nekakvom autorskom radu, a za to ja nemam povjerenja u njih, skoro ni sekunde. Jesam li ja lud il sta? Puno sam ulozio u taj bend iz zelje da sviram, tesko sam i njih nasao, a sad da opet trazim pola godine ljude muka me spopada. Mozda sam preosjetljiv, a mozda i serem previse.
Morao sam to reci nekom ::ranting::
Jebaj ga.

luka000

Re: Vi cete me razumjeti.

Post by luka000 » 09 Mar 2009, 23:36

Necu da se pravim pametan posto sam zeleni pocetnik u celoj toj prici, al mislim da je najbolje biti sto objektivniji , ne unositi mnogo sebe , al opet s druge strane kako iskazati kroz muziku ono sto ti zelis a da ne uneses sebe.....pa po mom nekom misljenju treba izvagati u odnosu na situaciju(kolko su ti ljudi sa kojim sviras od poverenja i kolko su za saradnju).....eto tolko od mene....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Mar 2009, 23:56

Dragi VoxPopuli...

evo jedne teme i jednog pogleda...na istu stvar!

viewtopic.php?p=80478#p80478

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Mar 2009, 01:57

Tako je to sa bendovima, tako je to sa tezgarenjem, takvi su muzicari...

Ako mozes svedi tezga kombinaciju na sto manji broj pouzdanih muzicara i tako dobijas laksu organizaciju i vise kinte. Na kraju kvarteti ili cak trio varijante, ako se posao dobro odradi mogu da budu jos zanimljivije od klasicne postave veceg benda. Ja sam bas nesto skoro razmisljao u ovom pravcu.

EDIT:
Ah da, sta je znacilo ono posle sedam meseci, pa niste valjda spremali tezga repertoar sedam meseci? :shock:
Ako je neko odustao posle tog vremena, potpuno ga razumem.
Tezga repertoar se sprema za sto krace vreme i uglavnom nije poenta da bude savrseno ispeglan, to dodje posle nekoliko svirki...
Last edited by sirac-šunka on 10 Mar 2009, 02:04, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Mar 2009, 01:59

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 10 Mar 2009, 11:59

sirac-šunka wrote:
Ah da, sta je znacilo ono posle sedam meseci, pa niste valjda spremali tezga repertoar sedam meseci? :shock:
Ako je neko odustao posle tog vremena, potpuno ga razumem.
Tezga repertoar se sprema za sto krace vreme i uglavnom nije poenta da bude savrseno ispeglan, to dodje posle nekoliko svirki...
Ma i to sto smo toliko razvukli bilo je zbog njega, bio bolestan, pa mu poplavila radnja, pa vodi cerku na balet,ispali za probu ni ne javi, a kuca mu pet minuta, a moja 20 km od vjezbaone, pa onda skida pjesmu tako sto gleda sta ja sviram, i onda kao dodje jednu probu kaze da ga nema nidje, njemu se svira dzez-avioni sta ti ja znam, a dan prije toga kaze da treba da trazimo svirku sto prije. Stariji je 6 - 7 godina od mene, al nema pojma sta hoce, gitare mu kuci dodju ko saksije, to kao za studio... :roll: joj al se i ja raskuka.
Ne mos ti, kad ti neko kaze da mu se svira i da je sve super, bas je to trazio, trebas jedno mjesec dva da istestiras tog nekog da mu pomognes da shvati da li on to stvarno zeli. Zato stvarno cijenim ljude koji ti odmah kazu ne mogu, necu, ne dam, do vidjenja prijatno.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Mar 2009, 12:12

Kad nesto razmislim kako su nastajali ovi malo trajniji i uspeliji tezga bendovi mojih drugara i poznanika, najbolje je da se prvo resi pitanje gde ce i za koju kintu da se svira. Onda da vidis kako svi postanu mnogo zainteresovaniji, a to pitanje nije toliko tesko resiti.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Mar 2009, 21:58

ako te tako ispaljuje to znaci da mu se bas i ne svira.

Post Reply