...upravo si pobio sam sebe u tri crte. znači metal je jednosmjerna ulica. a recimo r n r nije. i zašto recimo ne bi metal mogao biti jazz ili blues?tj. zašto ne bi mogao biti metal band sa jazz ili blues driveom?Metal ne može da bude džez, džez može da bude "metalan".
Metal ne može da bude bluz, bluz može da bude "metalan" (na trenutke).
Metal je jednosmerna ulica - full tilt, full time, sve na 12, "brate ala tutnjimo". To postane vrlo dosadno vrlo brzo.
...hmmm pa sa svojih 30 godina nisam više dječak, imam zadovoljavajući seksualni život i tko kaže da se uz metal ne može trpati? očigledno nikada nisi povalio metalku. iako ja osobno uz seks preferiram neki ambiental. ili ToolMetal-publika su dečaci koji ne mogu da nađu devojčice pa ih zanimaju smrtno ozbiljne gitarske masturbacije. Uz metal ne može da se vodi ljubav (a da oboje pri tom uživate). Za uživanje u seksu je potreban (recimo) dobar boogie, ili nešto opuštajućeg džeza.
...ma vraga. kako samo zaspim uz Opeth ili My Dying Bride. ili Riverside. ili Amorphis. ili "..and Justice For All"Uz metal ne možeš da zaspiš, niti da se opustiš (ako imaš više od 18 godina).
...opet ne mora značiti. po meni je metal sa svojih milion podvrsta i podpravaca, od kojih su neki "metal" jedino nazivno, jedan od glazbenih pravaca koji se razvija i u kojem ima mjesta za napredak ne samo u pravcu ekstrema kako si ga ti definirao.Metal je samo najsvežiji pravac, ne i najbolje, konačno stanje muzike. Rok je postajao sve veći i veći dok u svom trenutno "najvećem" obliku nije prešao u metal. Ali to je razvjanje u pravcu esktrema, kao što se tumor razvija - "hajde da sviramo najmoćniju, najzayebaniju, najtežu, najglasniju muziku" - to nije zdrav razvitak.
...hmmm...znači na metal sceni su samo ekstremni ljudi. ili astronauti?Ko hoće najglasnije, najmračnije, najteže, najdublje, najbrže, neka leti u svemir ili tako nešto, neka ostavi muziku neekstremnim ljudima.
...jesi li ikad pokušao pročitati tekstove nekog bendova koji imaju label metal bendova. ima ih i koji ne pjevaju samo o zmajevima i kanibalizmu već upravo o onome o čemu si napisao goreMetal pesma ne može da se tiče starenja, sazrevanja, životnih iskustava, introspekcije. Metal pesma ne govori o tome šta osećate dok gledate u lice osobe koju volite, ili lice člana vaše bliske porodice (morbidnosti na stranu). Nijedna metal pesma ne spominje vašeg dragog psa, izlazak sunca nad vašim prozorom, ili prolaznike koje viđate na ulici. Metal nije, kao što dobra poezija jeste, "o vremenu i daljini" - metal opisuje zmajeve koji izlaze noću, kanibalske navike mladih vampira, okultne budalaštine i pesudo-podsvest.
..da ne ponavljam - nije samo metal testosteron, zmajevi i prizivanje Nečastivog (koji ne časti u birtijiSva ta ograničenja metala su super kada imaš šesnaest godina, ali nemaju smisla nakon toga - život je mnogo bogatiji, i sitnice su ono što je u njemu bitno (nasuprot epskim mačonoscima, prizivanjima najekstremnijih sila ili testosteronskoj groznici 24h na dan).
Mene nije uvredio ovaj post, ali me je poprilicno iznenadio. Ti, kao neko ko voli muziku ovako pricas...Rocket Roll wrote:Metal ne može da bude džez, džez može da bude "metalan".
Metal ne može da bude bluz, bluz može da bude "metalan" (na trenutke).
Metal je jednosmerna ulica - full tilt, full time, sve na 12, "brate ala tutnjimo". To postane vrlo dosadno vrlo brzo.
Metal-publika su dečaci koji ne mogu da nađu devojčice pa ih zanimaju smrtno ozbiljne gitarske masturbacije. Uz metal ne može da se vodi ljubav (a da oboje pri tom uživate). Za uživanje u seksu je potreban (recimo) dobar boogie, ili nešto opuštajućeg džeza.
Uz metal ne možeš da zaspiš, niti da se opustiš (ako imaš više od 18 godina).
Metal je samo najsvežiji pravac, ne i najbolje, konačno stanje muzike. Rok je postajao sve veći i veći dok u svom trenutno "najvećem" obliku nije prešao u metal. Ali to je razvjanje u pravcu esktrema, kao što se tumor razvija - "hajde da sviramo najmoćniju, najzayebaniju, najtežu, najglasniju muziku" - to nije zdrav razvitak.
Ko hoće najglasnije, najmračnije, najteže, najdublje, najbrže, neka leti u svemir ili tako nešto, neka ostavi muziku neekstremnim ljudima.
Metal pesma ne može da se tiče starenja, sazrevanja, životnih iskustava, introspekcije. Metal pesma ne govori o tome šta osećate dok gledate u lice osobe koju volite, ili lice člana vaše bliske porodice (morbidnosti na stranu). Nijedna metal pesma ne spominje vašeg dragog psa, izlazak sunca nad vašim prozorom, ili prolaznike koje viđate na ulici. Metal nije, kao što dobra poezija jeste, "o vremenu i daljini" - metal opisuje zmajeve koji izlaze noću, kanibalske navike mladih vampira, okultne budalaštine i pesudo-podsvest.
Sva ta ograničenja metala su super kada imaš šesnaest godina, ali nemaju smisla nakon toga - život je mnogo bogatiji, i sitnice su ono što je u njemu bitno (nasuprot epskim mačonoscima, prizivanjima najekstremnijih sila ili testosteronskoj groznici 24h na dan).
(Ako se neko nađe uvređen - sve navedeno je samo moje mišljenje, naravno.)
Pink FloydDushan S wrote:Rock nije nešto intelektualno da se razumemo, niti je ikad pretendovao da to bude.
Bravo!Ova recenica slobodno moze i ovu temu da zatvori.To je cela poenta...Chord-Master wrote: Stoga ljudi, nemojte suditi o bendovima/zanrovima po tome kakvi su tekstovi i koliko je tehnicki slozena muzika koju sviraju, slusajte muziku koju volite, slusajte najrazlicitiju muziku, ne zatvarajte se samo u jedan/dva zanra i nemojte generalizovati.![]()
Evo dosao sam samo da podelim bambijegoodlikesweeper wrote:Bravo!Ova recenica slobodno moze i ovu temu da zatvori.To je cela poenta...Chord-Master wrote: Stoga ljudi, nemojte suditi o bendovima/zanrovima po tome kakvi su tekstovi i koliko je tehnicki slozena muzika koju sviraju, slusajte muziku koju volite, slusajte najrazlicitiju muziku, ne zatvarajte se samo u jedan/dva zanra i nemojte generalizovati.![]()
Sad da je Critical ovde dobio bi bambi,ali posto nije, **** ga...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest